Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziś z Redzim powróciłem na stare śmieci. Strzałów nie jestem w stanie policzyć. Większość to sandacze. Niestety trzeba było wyjąc z 10 małych na jednego przyzwoitego. O urwanych ogonkach w uklejach nie wspomnę <_< Za to bolki dopisały – znowu :D 10 ładnych torped. Przy okazji zrodził się kolejny trick kiedy bolki zaczynają mieć dosyć, a ja nie :D

Na zdjęciu Redzi w siódmym niebie. Polecam taką perspektywę tym którzy kombinują jak koń pod górę aby ukryć swoje miejscówki. Prawda, że proste? :D

.

post-158-1348914485,997_thumb.jpg

...Polecam taką perspektywę tym którzy kombinują jak koń pod górę aby ukryć swoje miejscówki. Prawda, że proste?...

Robercie w oddali widać druty z napięciem, czyli miejscówka już sprzedana i będzie najazd kłusoli - :lol:, żartowałem, ale to jest super wyjście do dobrego zdjęcia i nie sprzedawania miejsca.

wczoraj 3 sztuki max 70 cm 2 na Robertowego łamańca jeden na jazowy wynalazek nie na Odrze ale na Warcie do której czasami mam 70 metrów, ryby stały na około 1,5 w nurcie i co jakiś czas robiły wyjścia na wodę max 30 cm przy łaszce gdzie są jeszcze stada uklei wyglądało to mniej więcej tak jak robią to orki w pogoni za fokami :D brania bardzo widowiskowe i jazdy po tych płyciznach też zapierały dech w piersiach, po każdej akcji trzeba było odczekać nieco czasu żeby i bolenie i ukleje doszły do siebie ale było warto zmienić łowisko, zastanawiam się dlaczego na Warcie ryba chodzi jeszcze wierzchem a na niedalekiej Odrze mało już widać boleni........ dziś biorę termometr :D

prawda jest taka że coś musi je jeszcze trzymać przy tak płytkiej wodzie, pewnie jedzenie :mellow: miejsce jest poniżej ujścia rzeki jakiś 400 500 metrów max rzeka jest dość szeroka ale płytka i do tego niesie trochę iłów i innych organicznych zanieczyszczeń więc wydaje mi się, że może mieć troszkę więcej stopni wpada do Warty i poniżej niej ludzie łowią bolenie z wierzchu do zimy, niedaleka Odra o tej porze już tak nie daje :D

Tu temperatura aktualna nie jest kluczem. Ja ostatnio łowię ostro na zimnej wodzie a w smudze ciepłej boleni nie ma. Ryby co roku jesienią zlatują się w te same odcinki i tam trzeba ich szukać. Kluczem zawsze jest ukleja która wybiera sobie najlepsze miejsce przy aktualnym poziomie wody. Czasem ryby się zbijają w stado np. na przykosie, a czasem są rozrzucone na odcinku z muldami. Może ich być nie widać ale jak są to zawsze można je złowić. Mnie tylko bolki z kanału przy bardzo wysokich temperaturach wody pokazują Kozakiewicza gest. Ale i te pęknął B)

@Artech, dzięki.

To nie wygładzanie ;) , próbowałem usunąć wypalenia. Boleń zrobił za lusterko - na fotce wygląda jak jeden wielki błysk flesha.

Fotka wyszła jak wyszła, mi też się nie widzi :wacko:... Boleń tak..

Z resztą w wątku meritum sprawy są ryby, to nie foto-forum ;)

P.S.Zapodaj coś od siebie z lokalnych rewirów ;)

Patryk,

A gdzie jest to specjalne łowisko, na którym łowisz? Sam je dokarmiasz, zarybiasz itp.? Żart. Pięknie łowisz, demolujesz wątek.

@kryst, w ręki jeść nie chcą :lol: ... to najnormalniejsze rzeczne dzikusy terroryzujące ukleje i narybek