Redzi Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 W dniu dzisiejszym pięknie bolki chodziły, ale olewały wszystko co było im podane z wierzchu. To samo było gdy nadciągała burza wszystko totalna olewka.Na RH12 jedno branie jednak bolek spudłował Dopiero RH10 okazało się strzałem w przysłowiową 10 3 ryby (ok 60cm)w padającym deszczu gdy już dawałem sobie coraz mniejsze szanse na złowienie czegokolwiek. Wszystkie branie w półwody. Wyjazd zaliczony na plus, choć dotarcie do domu podczas ulewnego deszczu masy krzaków i pontonu na karku zrobiło ze mnie starsznego ... Widok mamy po takiej przeprawie bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Wielkie gratulacje dla tych kktorzy złowili te piekne i waleczne rybki wielki szacunek. NIe stety mi jeszcze nie było pisane złąpac tej pieknej i walecznej rybki. Choć pare razy jak bylem na wakacjach i wyjazdach na pare dni na wisłę próbowalem lecz okazałem sie wielka dupa ktora nie umie ich złowic:( Myśle ze kiedys mi sie uda a raczje musi Nie stety w moich okolicach to trudnobolenia złowić na rabie nie sytety rzadko spotyka sie bolenie :( Wielkie gratulacje panowie i tak szczerze to bardzo wam zazdroszcze:< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Kolejny dzień bez fotogenicznego bolenia. Spudłowane branie, jakiś klenik, kilka powierzchniowych ataków w warkoczu. Łowiłem na wyspie Opatowickiej na męczonych od 3 wieczorów dwóch rybnych główkach. Jednak null. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 @MGOR posłałem kolegę w miejsce w którym ostatnio byłeś i na białe kopyto z opadu trafił bolka 77cm fota cienka ale zapodam...tylko bez publicznego linczu proszę Złowiona pod drugim brzegiem? Fajnie, że komuś się udało Pływa mam nadzieję, bo tam jeszcze wrócę Tak rybka pływa nadal, jednak napotkany przez kolegę wędkarz spieprzył tą fotke strasznie, złość kolegi tym większa że to jedyna fotka jego życiowego bolenia ,więc pamiątka nie zbyt udana natomiast złowiona z brzegu na którym i ty łowiłeś więc ten z mojej strony czeka na twoje kolejne łowy na warcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Popołudniowa ryba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Aptekarz@ jeśli mogę Ci coś doradzić na przyszłość to lepiej jednak robić zdjęcia ze statywu. Najlepiej wszystko sobie przygotować przed łowieniem, wyjąć statyw i przygotować ustawienia w aparacie. Jak już mamy rybę przy brzegu luzujemy trochę hamulec ustawiamy aparat na statywie, wyjmujemy rybę i strzelamy szybką fotkę. Myślę że ten sposób jest lepszy niż kładzenie ryby na ziemi. Może i bolenie wróciły do wody w dobrej kondycji, ale ciekawe co będzie dalej? Marcel ma rację że taka kompozycja fotografii nie oddaje wielkości ryby, a szkoda bo widać że bolenie były ładne. Fotka z uśmiechniętym łowcą byłaby dużo ciekawsza. A tak poza tym to gratuluję ładnych boleni.pozdrawiamWujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Marcel, super ujęcie i fajny rapowy bad look !!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dzięki Wujek za dobre rady,ale myślę że będzie prościej jak nie będę wstawiał fotek na forum.Nie ja pierwszy i nie ostatni z reszta,z tego co widziałem wcześniej-zawsze coś nie tak.Dziękuje Ci za dobre słowa.Pieniążki wolę wydawać na sprzęt wędkarski a nie fotograficzny.Kupię mate karpiową małą zrobię na niej miarkę i to będzie chyba najlepszy sposób zabezpieczenia ryby.To już tak dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Twój wybór, ale fajna fotka z ładną rybą to najlepsza pamiątka głównie dla siebie i nie trzeba inwestować dużych pieniędzy w sprzęt. Wystarczy zwykła małpka, a statyw już można kupić za 60-90zł. To chyba niewiele biorąc pod uwagę fakt że wypuszczamy później czysta rybę, która ma większe szanse przeżycia.pozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dobra przekonałeś Mnie idę do sklepu i kupię jeszcze dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 WIĘCEJ LUZU - łatwiej się z tym popyla po tym łez padole . PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Wczorajsza wyprawa zakończyła się klapą. Wiało jak cholera. Bylo trochę chlupotów, ale wszystkie pochodziły od bolkowych młodziaków. Jedno uderzenie niezapięte. Z wysychającego bajorka wyciągnełem natomiast wielkiego suma. Tak z 25 cm. Z czego 15 cm wąsów Jak tylko poczuł nurt dał w długą i tyle go widziałem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Arek, aleś się wygładził, wyglądasz młodziej ode mnie <_< Wujek, Ty to masz podejście do kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Pan Panie Robercie niech waży słowa i uważa na to co pisze.Krąży Pan niczym baba w ciąży wokół tego tematu dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Piekne Bolki i piekne Fotki.po dwoch dniach opadow pojechalem na moja miejscowke z nadzieje na podniesiony stan wody i szalejace Bolki. Niestety po przybyciu wielkie rozczarowanie bo woda podskoczyla o 20cm co w rezultacie nic nie zmienia.nie bylo aż tyle syfu co ostatnio i dalo sie nawet polowic.Niestety po 40 min i 3 krornej zmianie przynet zwinalem sie do domu.Jeszcze jeszcze 2,5tygodnia i urlop w ojczyznie i bedzie trzeba zapelnic pudla bo wszystkiego coraz mniej <_< zdr i jeszcze raz graty bo az sie milo patrzy na takie usmiechniete buzie Łowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Arek wygląda młodo, bo na cerę najlepiej wpływa świeże powietrze - w dużej ilości i jak najczęściej nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Poranne łowienie przyniosło dziś 6 brań i żadnej ryby woda skoczyła w górę i przykryło pobliską opaskę bolki całkiem aktywne na przelewach, ale wydawałyu mi się strasznie zmulone raczej goniły dla zabawy uklejki niż w nie atakowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Robert, nie narzekam Aptekarz, jak będziesz kupował statyw kup taki żeby po złożeniu mieścił się do plecaka. Noszenie osobno jest upierdliwe. pozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Tym czasem pożyczyłem od kolegi,zobaczę czy to ma sens.Raz widziałem kolesia który się ustawiał do statywu z rybą aż ta zdechła,tak mu to szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Robert, nie narzekam Aptekarz, jak będziesz kupował statyw kup taki żeby po złożeniu mieścił się do plecaka. Noszenie osobno jest upierdliwe. pozdrawiamJWystarczy chyba wersja mini.. Choćby taki. Chyba ze ktoś konkreta nosi i dodatkową podpórkę pod teleobiektyw potrzebuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Można???....Nie chcę się wtrącać, ale..... Dzisiaj bolek 52cm. Żaden powód do piania z zachwytu, ale cieszy bardzo bo to moja pierwsza ryba na CASTING Fotka by była, ale bolo ciut za młody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dzięki Wujek za dobre rady,ale myślę że będzie prościej jak nie będę wstawiał fotek na forum........... Eeee tam. Czasem taki micro-zestaw da radę. Szczególnie na łodzi to imadełko się przyda A fajna fotka, wbrew temu co pisał @robert2, przydaje blasku każdej wieści znad wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Bylem dzisiaj dwie godziny pierwszy raz w tym roku na Wisle za boleniem. Dobry news jest taki ze topola juz nie plynie, przynajmniej na zawadowskiej Wisle. Slaby news to to ze ryby niemarawe, zaledwie kilka atakow boleni, prawie nie widac splawow jazi a woda b niska jak na polowe maja i taaaaaka zime. Inauguracje uratowala RH8. Bolo zahaczony byl prawie przy ogonie , lyknal szybko prowadzona gume przy powierzchni bez najmniejszego wahania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Statyw jak dla Mnie odpada,za dużo czasu by to zajęło.Zostałem przy fotkach na glebie ale na macie karpiowej.Dzisiaj 80ntka i jeden wykupiony od aborygena,dostał dwie dychy na kilo dorsza i wypuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dzisiaj rozmawiałem nad wodą z wędkarzem, który wczoraj był naocznym świadkiem złowienia we Wrocławiu bolenia 102cm!! Ryba po złowieniu została przy nim zmierzona, sfotografowana z łowcą przez jego kompana, a następnie wypuszczona. Niestety sam osobiście nie widziałem tego bolenia. Boleń został złowiony w miejscu, gdzie takie potwory krążą i niekoniecznie jest to bajeczka wyssana z palca......Ktoś coś może wie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi