matusiak Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 A tutaj specjalnie dla friko batsonik i developments w akcji pierwsze fotki to developments . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 A tutaj batson tylko fotka slabej jakosci <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Gadzie jeden! W środę byłem na tym drugim brzegu Jak przyjechałem nad wodę, widziałem jak ktoś walczy z bolkiem, pewnie to byłeś ty Później powinieneś widzieć dwóch łazęgów naprzeciwko, ten mały w śpichach i kapeluszu - to byłem ja Pzdr .To musisz być Ty-pitfish- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzisiaj w południe woda podniesiona i mocno mętna.Zero oznak żerowania Rapy jedynie widać było spławiającą się drobnicę co ułatwiło orientacyjna lokalizacje.Przy okazji fotka Daiwa steez szklaka w akcji typu nie ma że boli,hol dynamiczny i po Mojemu czyli stosunkowo krótki.Łowiłem z zatopionych traw i byłem sam więc fotki w wodzie.Szybki pomiar od kija,wypięcie w wodzie,wrócił do siebie błyskawicznie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 c.d.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 c.d.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Piekna seria!!! Szacunek ja bylem jak pisalem pod elektrownia i nic zaczynam watpic powoli ze kiedykolwiek zlapie tu bolenia hahaha. piszecie o warkoczach, przykosach, opaskach a tu lipa straszna. Zreszta zobaczcie sami jak wyglada woda u mnie. .nawet zwarow na wodzie nie uzyczycie tak wyglada to na odcinku ok 15km ktory do tej pory obeszlem. zostalo drugie tyle wiec jakas nadzieje jest. Na nadchodzacy weekend sa 2 miejscowki Przeprawa promu i baseny portowe gdzie bolki szaleja jak wsciekle.Do tego na rzecce ktora ma max szerokosc 8m z masa pstraga i szczupaka jeden z niemieckich forumowiczow mial na trupka bolka w granicach 90cm, niestety nie umiejetnie go podebral i bolus sie spial.zdr i Jeszce Raz Gratki Aptekarz bo kosisz rowno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Gugcio okropny wolniak ta Twoja miejscówka.Ja bym się wykończył psychicznie nad taką rzeką i na 100% bym guzik złowił.Musisz poszukać jakąś szybszą i urozmaiconą wodę.Może koledzy coś doradzą.Ja na takiej miejscówce to byłbym bez szansy raczej.Omijam szerokim łukiem taką wodę.Dzisiaj u Mnie były trzy sztuki,ale nie byłem pozytywnie nastawiony przy tak dużej wodzie,a tu niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 W tym problem ze to glowny charakter Menu na odcinku na ktorym moge lapac dlatego ubolewam strasznie z tego powodu i ciagle szukam. Kolo sluzy wyglada to inaczej aczkolwiek zaliczylem tam sporo wypadow o roznych porach dnia z zerowym wynikiem. Oblawialem glownie RH 8 i 10 bezsterowym hermesem oraz Fafikami. Pewno blad lerzy w naturze technicznej tj w moim prowadzeniu. Moj Arsenal boleniowy oskromnial strasznie dlatego w grudniu musze zapchac pudla na wiosenne przybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzis pojechalem z okonkiem zeby sie nie nudzic ale one tez az tak chetne do bran nie sa. Mimo to wyluskalem az 4 szt i babke kesslera. Ponizej foto jaka zywa i zachecajaca rzeka jest Men. Serdecznie zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Gugcio nie kuś!!! ale tak na serio no nie wierzę że tam nie siedzą sandały przy tym moście-pewnie dlatego nie ma okoni.Ja dzisiaj testowałem wobki pod bolka hand made pewnego wytwórcy i jestem pod wrażeniem-NIE SIUDAKI-choć są bardzo skuteczne,ale potrzebowałem coś na wolniejszą wodę ciężkie żeby bardzo daleko rzucić a zarazem tak skonstruowane żeby nie ryły po dnie bo na tej miejscówce jest raczej płytko-NO I MAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Na prośbę @wujka wrzucam bolenia złowionego ostatnio przez w/w . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Kurcze ale wybarwiony!Jak z Amazonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dziś pierwsza prawdziwa próba RH.I jestem pod wielkim wrażeniem.Miałem na kiju przez jedną sekundę życiówkę.Ale niestety traf chciał,że coś nie wytrzymało.Przy RH10 urwał mi całą kotwicę.Po uderzeniu myślałem,że nie trafił,ale jak wyjąłem gumę i zobaczyłem,że nie ma kotwicy to aż mi się nóżki ugięły.Walnął na dyszlu, kij w pałąk,terkotka poszła w ruch i dupa.Łowiłem na PP 15LB. Miałbym go, ale los chciał inaczej. Mam nadzieję,szybko się pozbędzie kotwicy.Po tym zdarzeniu założyłem kotwiczkę na kółeczku łącznikowym i na szczęście guma pracuje identycznie.Po 15min trafiłem 45cm kijankę sumową.Ale wiem jedno-RH mają potencjał. Bolek uderzył w momencie,kiedy wyciągając gumę zmieniłem kierunek.Piękna srebrna strzała pokazała co potrafi.Ale czemu urwał kotwicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzięki Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzięki Patryk Spoko, jak będę kiedyś w Wawie zabierzesz mnie na Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Wpadaj, jutro idę na bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ale czemu urwał kotwicę? Krótki dyszel, mocny zestaw i widocznie drut niewytrzymał takiego strzału ( być może po braniu nastąpiło przegięcie druta i go znacznie osłabiło, albo może coś majstrowałeś przy drucie). RH są łownymi przynętami już nie jeden wędkarz się o tym przekonał. Ja się jeszcze nie spotkałem by urwać drut na rybie co innego grot od kotwicy. Mi dziś przy łódce też bolek chciał porawać wobka, ale na szczęście nie trafił na przynętę, która przypadkowo trafiła w lustro wody @wujek piękny bolek gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Właśnie o to chodzi,że nie poszedł drut tylko strzeliło oczko kotwicy.Przynęta dalej jest używana.Moje majstrowanie polegało tylko na usunięciu 2 kotwicy i pozostawieniu jednej jak Robert polecił.Więc tak oto uczyniłem.Nic więcej.Ale widocznie miałem pecha.Nie zrażam się-spokojnie.RH i tak są super.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 APTEKARZ co do sandalow to jakies tam siedza bo jednego malucha tam wyjalem. Ale nie ma co lapac bo w 5 rzutach 3 gumy urwalem wiec odpuscilem sandalki. Gdyby mozna lapac ze srodkow plywajacychto bym ta lache oblowil a tak to rwiesz gume za guma. I co zachecajace fotki rzeka marzenie prawda? jak bedzie mi sie chcialo to gibne sie na sluze i tam cykne pare fotek ale to dopiero na weekend bo teraz mam nocki a zona na popoludniu. Bolkom i tak nie odpuszcze bo juz szykuje tajna bron zdr i Gratki da wujka za Zlotego Bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Janek brawo za bolenia, ale gdzies Ty sie wdrapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 mi też udało się coś wydłubać z mojej Oderki ..... jak na razie życiówka moja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam wszystkich boleniowych maniaków. Ten rok u mnie to ro kbolenia. Po fascynacji. jaziami, sandaczami ten rok to u mnie rok boleni. Jak do tej pory wilkosci oscylowały między 45-65 tak w końcu siadła 70-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi