Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gratulacje Patryk, jak zwykle bardzo wysoki poziom Smile

Tak Patryk. Jak widać, takie regularne sukcesy zobowiązują. Jak nie przywalisz czasem, jakąś osiemdziesiątką, to jeszcze powiedzą, źe ....

Gratuluję pięknych ryb i fotki.

Tej drugiej. Tym razem interesująco wyszło.

@barwena1977, mi też marnie idzie :lol:

Panowie, spokojnie - reszta w odpowiednich watkach :lol:.

A tak serio, trafiliśmy na 4-rodniową huśtawkę pogodową i tony płynącej rzęsy. W pierwszy dzień upał, w drugi już lataliśmy w jesiennych strojach i marzliśmy. W trzeci ulewy i wiatry, czwarty to przegląd trzech poprzednich. Ryby żerowały mizernie ale coś się wydłubało ( szczupaki, sandacze, kleniojazie i bolenie). Były kontakty 3-ciego stopnia ale o tym już odpowiednie osoby w odpowiednich wątkach :D.

Waldek, fotka to efekt ratowania jej w programie. Cykana niemal o zmroku na f/2.8 bez lapmy. Wyszło jak wyszło, myślę, że lepiej jak w oryginale ;)

AAAA i dzieny za gościnę, było zawodowo!

Już czyszczę pychóweczkę na Twój przyjazd!

bidibid bi!

Mat, cała przyjemność po mojej stronie. Nie czyść pychówki, będzie lepiej zamaskowana i bardziej swojska :lol:.

Co do materiału, nie chcę nawet mysleć, tragi-komedia na maxa :lol: . A pan Bidibidi bi jest stałym bywalcem odrzańskich rewirów. Wpada z nienacka i tak samo szybko ucieka, ale uczynny z niego chłop.

Pozdro i do następnego

Dzisiaj pierwszy mój kontakt z tą rybą.

Szukałem nad Wisłą miejsca do slipowania (bezskutecznie, zna ktoś może miejsce poniżej stopnia Przewóz gdzie można zrzucić łódkę??) trafiłem na wysoką skarpę podbita larsenami kilkumetrowymi. Powyżej ostroga, warkocz, nurt kręci. Piękne miejsce a centralnie pod nogami - pod larsenami opala się boleń na oko pod 70cm. Troszkę mi gały wyszły i biegiem do auta po wędkę. do plecionki (skromne 20lb) idzie RH10 czy 12 i sru do wody. Ryba robi :unsure: :lol: :lol: i znika w nurcie.... Chyba coś zrobiłem nie tak :mellow:

Pytanie - czy do bolenia może być plecionka?

@Standerus, jak najbardziej, choć 20lb to trochę za grubo.

Sam używam 14lb, ale wiem, że chłopaki na Wisełce używają nawet 20lb. Powodzenia następnym razem i spróbuj użyć powierzchniowego woblera tudzież lżejszej, drobno pracującej gumy. Moim zdaniem RH 10 i 12 z racji akcji nadaje się do obławiania głębszych parti wody...

Mówię, że do stojącego przy powierzchni bolka założyłbym coś innego - szybszego i o drobniejszej akcji, co nie znaczy, że w/w/ guma nie złowi go z wierzchu. Gdzie zapodałeś gumę, za stanowisko ryby?? Jak ją prowadziłeś? - to bardzo ważne...

Ryba stała całkowicie pod nogami, znaczy może z 10 metrów ode mnie, ja stałem na larsenach na wysokości myślę ok 5 metrów. Rzuciłem w stronę środka rzeki i ze środka prowadząc dość szybko podjechałem pod rybę.

BTW, mógłbyś (moglibyście) polecić jakiś artykuł o łowieniu boleni? Takie podstawy, jak się za to zabrać? Nigdy tego nie robiłem, jedyne co się mi wyświetla to znajdź bijące po powierzchni ryby, rzuć baaardzooo daleko i ściągaj bardzo szybko, drobno pracującą przynętę. Czyli nie za wiele w tym temacie co?? :mellow:

Patryk,dzięki za superowskie towarzystwo :D,tak jak pisał Mateo będzie bardzo miło gościć cię u nas na Wiśle.Super rybki.

Pozdrawiam Gromit :D

Dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystam :D. Ja również dziękuję za super spędzony wspólnie czas, było zaje...fajnie. Wspólne wędkowanie, kupa śmiechu i wieczorne narady przy złotej wodzie.

Adaś, looźny z Ciebie Gromiś :mellow:.

@pitt, dzięki za budujące słowa uznania.

Dzisiaj pierwszy mój kontakt z tą rybą.

Szukałem nad Wisłą miejsca do slipowania (bezskutecznie, zna ktoś może miejsce poniżej stopnia Przewóz gdzie można zrzucić łódkę??) trafiłem na wysoką skarpę podbita larsenami kilkumetrowymi. Powyżej ostroga, warkocz, nurt kręci. Piękne miejsce a centralnie pod nogami - pod larsenami opala się boleń na oko pod 70cm. Troszkę mi gały wyszły i biegiem do auta po wędkę. do plecionki (skromne 20lb) idzie RH10 czy 12 i sru do wody. Ryba robi :unsure: :lol: :lol: i znika w nurcie.... Chyba coś zrobiłem nie tak :mellow:

Kuba,

Nie ma lekko, to Twój nowy samochód do wodowania łódki:

http://www.truck.pl/ogloszenia/ogloszenia.asp?p=5178335

<_<

Od początku sezonu dożo fajnych rybek. Przedział od 50cm do 70cm. W ostatnich tygodniach skusiły się profesory. ten na zdjęciu 85cm. Były jeszcze dwie sztuki i jedna torpeda niezatrzymana(spięta).Ale spoko-moko:)Myślę, że słaby dzionek tych dużych jeszcze nadejdzie.

.

post-185-1348914466,9258_thumb.jpg