Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Kaspar, @Robert, @Tofik dzięki :D

Większość chłopaków z zeszłego roku skończyło szkołę ale wiem że małe sukcesy mają Na przykład @Carlos...trochę szczupaczków, małych sumków złowił ale nie były na tyle duże, aby wklejać fotki Chłopaki piszą że się starają ale różnie z tym bywa a staram się im mailowo dawać wskazówki

W tym roku wystartowałem z nowymi + kilkoma z zeszłego roku Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że chłopaki się chwalą połowem, choć nie są to okazy no i że rybki wracają do wody

@Robert, dzięki za niespodziankę :mellow: dla kółka

@pirania, gratuluję sukcesów pedagogicznych a i widać, że chłopaki szybko sie uczą..

Dziś byłem na swoich rewirach i przywitała mnie mocno podniesiona woda. Krótki rekonesans przyniósł 3 bolenie w przedziale 60-70cm.

Wszystkie ryby złowione na zalanej rafie na gumę prowadzoną przy dnie.

U nas już da się łowić. Pokazują się pierwsze ryby. Złowiliśmy 5 szt. ale ta najładniejsza poszła z łamańcem po moim dziecinnym błędzie kiedy po wymianie plecionki na żyłkę nie wyregulowałem hamulca. Ryba jak na złość wzięła pod samym brzegiem i nie dała najmniejszych szans :angry:

U nas już da się łowić. Pokazują się pierwsze ryby. Złowiliśmy 5 szt. ale ta najładniejsza poszła z łamańcem po moim dziecinnym błędzie kiedy po wymianie plecionki na żyłkę nie wyregulowałem hamulca. Ryba jak na złość wzięła pod samym brzegiem i nie dała najmniejszych szans :angry:

Robert, graty :D Dobra to wiadomość że na powrót bolki gryzą

Dzisiejsze łowienie, ciut więcej jak godzinne, dojście na miejscówkę jak i pogoda - SAJGON To jednak się opłaciło :D Jeden boluś dał się podejść na ukleję RH Fotka była tak spieprzona (naświetlona) to jednak udało się ją uratować na tyle, że wstawić mogłem...

.

post-768-1348914497,4638_thumb.jpg

@Redzi, @Robert, @Marcel dzięki :D

Redzi, nawet nie myśl że to już końcówka :mellow: Dopiero się rozkręca <_< mimo extremalnych warunków Próbować trzeba i ja się łatwo nie poddam choć widzę że łatwo nie będzie

Co mnie dziś tchnęło aby pojechać? Po części post Roberta że u nich cos się ruszyło :mellow: więc pojechałem sprawdzić, raptem na ponad godzinkę Opłaciło się :D

Robert, następnych rybek nie obiecuję ale się postaram :D

@Marcel, myślę że mój aparat do wyrzucenia będzie Pod koniec sierpnia brodziłem w Wiśle, aparat miałem przez ramię przewieszony w futerale i nawet nie zauważyłem że aparat brodzi razem ze mną Embarassed i był w połowie w wodzie jakieś 20-30 minut zanim się zorientowałem Myślałem że padł na amen to jednak jakimś cudem dał się osuszyć Fotki robi paskudne - ostrości nie łapie, na wszystkie programy automatyki czy nastaw ręcznych reaguje tak samo, czyli nijak a rybek męczyć za długo nie chcę więc strzelam fotkę a potem się bawię w ratowanie co również kiepsko mi idzie. Wiem już o co prosić Św. Mikołaja :mellow:

Jak mawia Robert...aparat nie podziela mojej fascynacji Wisełką i bolkami a szkoda bo rybki ładne :unsure: