Zanderix Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: dla szczupaka 90cm i dla bolenia 70 cm Małymi kroczkami do przodu - to był dobry dzień PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Super wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 mam nadzieje, ze bedzie z tego jakas mila odmiana pandemii i jak lowiska przetrwaja selectiv harvesting to nowa generacje bedzie przygotowana do C&R ... C&R bez don kiszoterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Gdyby jeszcze tak w całym kraju zrobiono!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja zrobiłem to w Elblągu Jeśli tylko znajdą się ludzie którym będzie się CHCIAŁO CHIEĆ to jest TO do zrobienia na terenie całej POLSKI - to naprawdę niewiele pracy, wystarczy trochę samozaparcia i chęci aby coś w tym kierunku poczynić. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No tak ...ktos musi byc zajebisty gratuluje jaj szanowny Zanderixie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 dzięki Jurek - fakt cojines ważna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 mam nadzieje, ze bedzie z tego jakas mila odmiana pandemii i jak lowiska przetrwaja selectiv harvesting to nowa generacje bedzie przygotowana do C&R ... C&R bez don kiszoterii @Zanderix, Proszę, nie odczytuj mojego pytania jako przysłowiowej łyżki dziegciu, ale zapytam: Czy górne wymiary ochronne będą dotyczyły rybaków? Cała idea selektywnych zbiorów, jak napisał Pitt, bez rybaków, będzie ułomna. Wiemy przecież, że Polak potrafi. @Zanderix, Przyznam, że odwaliłeś kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 @krystZamiarem moim było pokazanie, iż duże ryby nie zawsze muszą być skillowane, poletko które chciałbym najpierw obrobić to wędkarze, za mały jestem na rybaków (no może z czasem coś się zmieni bo na jednym z najlepszych żuławskich łowisk ma być w 2010 roku zakaz połowu szczupaków przez rybaków). Mam pełną świadomość tego, że przepis ten nie będzie łatwy i przyjemny, ale pragnołem pobudzić do myślenia i jeśli tylko jakiś procent ryb uniknie głupiej eksterminacji to WARTO BYŁO. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 @Zanderix, Pełen szacunek i podziw dla Twoich działań! To wielki sukces i precedens. Może innym kolegom też się uda, mogą się odwołać na uchwałę PZW Elbląg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 GRATULACJE Arek - bardzo cieszę się, że się udało i że mądrze u Ciebie w Kole zagłosowano!!!Ten zakaz dla rybaków na 2010 to również bardzo dobra wiadomość!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzecho Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Wielkie gratulacje.Bardzo mi poprawiła ta wiadomość humor Świetny przykład dla pozostałych okręgów. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Mega gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubson Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Rzecz rewelacyjna, nie sądziłem że w końcu doczekamy się pewnego przełamania betonu, ale jak widać można !! Gratuluję i pozdrawiam. Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Podłacze się do wątku i wspomnę o lubelskiej pstrągowo - lipieniowej Bystrzycy na której obowiązuje - na 2/3 rzeki zakaz zabijania ryb i obowiązek stosowania haków bezzadziorowych.W dodatku okręg zdecydował o braku porozumień na wody górskie Skończyło się dopłacanie marnych 20 zł dla wędkarzy z sąsiednich okręgów którzy przyjeżdżali po mięso za tak śmieszną dopłatą. Naprawdę nie jest źle ale bez zaangażowania konkretnych ludzi nie doszłoby do takich reform. Do tego 2,3 kłusoli na tydzień złapanych i fama już poszła ze rzeka to nie spiżarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Gratuluję!! Może to początek nowej ery w naszym polskim, narodowym wędkarstwie. Jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Kropla drazy beton. Swietny news. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: dla szczupaka 90cm i dla bolenia 70 cm Małymi kroczkami do przodu - to był dobry dzień PZDRZanderix Zanderix, nie ma co - GRATULUJĘ sukcesu!!! Oby inne okręgi poszły w wasze ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitfish Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Zanderix - napisz coś więcej jak? Jestem bardzo ciekaw jaka była Twoja droga do tego. Może być na PRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: (..)dla bolenia 70 cm PZDRZanderix Z tutejszego regulaminu6. Publikujemy zdjecia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjecia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: Boleń - 65cm Pozostało 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Zanderix - napisz coś więcej jak? Jestem bardzo ciekaw jaka była Twoja droga do tego. Może być na PRV. Ja zrobiłem tak: Mając sposobność bycia delegatem na odbywające się co cztery lata zebrania sprawozdawczo-wyborcze w tym roku - złożyłem oficjalny wniosek który poparłem późniejszym pismem do Zarządu Okręgu o wprowadzenie górnych wymiarów ochronnych na elbląskich wodach. Zarząd Okręgu powołał specjalną komisję, na posiedzeniu której zadeklarowałem się, że chce być - aby naświetlić sprawę jak ja to widzę, powstał projekt uchwały zawierającej propozycje wymiarów dla poszczególnych gatunków.Moich propozycji gatunków było więcej, ale doszliśmy do porozumienia, że tak nowatorskie rozwiązania może być nieco szokujące dla (niestety) większej rzeszy wędkarzy i metodą małych kroczków wypadło na dwa gatunki.Popularnego szczupaka i mniej popularnego (dla większej na naszych wodach wędkarzy) i tym samym mniej kofliktowego bolenia. Podczas posiedzenia Zarządu na którym zatwiedza się wszystkie uchwały, jeszcze raz umotywowałem i wytłumaczyłem o co kaman projekt został poddany głosowaniu i jednomyślnie przyjęty do realizacji. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dobra robota Arek! Pytanie tylko jak ten przepis bedzie egzekwowany. Nie zrozum mnie zle, nie czepiam sie, tylko obawiam sie, ze bez ochrony wod nic sie nie poprawi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 @LukomatMam pełną świadomość jak pisałem wcześniej o schodach ale jeśli jakiś procent zastanowi się zanim bezmyślnie przywali pałą w łeb rybie - to powatarzam WARTO BYŁO. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Jasne, ze warto bylo! Jeszcze raz, moje uznanie za inicjatywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 METR Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Gratulacje!!! tylko moim skromnym zdaniem musi zmienic sie coś jeszcze . przynajmniej u nas . Kontrola kontrola i jeszcze raz kontrola mięsiarzy bo u nas jej nie ma przez ostatnie 2 lata nikogo nie widziałem wiec to nic nie zmieni jak i tak wszystko pakują do wora albo bagażnika .no dramat! Może PZW się obudzi byle nie zapózno . Sory jeśli ostro ale myśle że nie i popieram w całości inicjatywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Może PZW się obudzi byle nie zapózno . Nigdy nie będzie za późno dla PZW, im gorzej ... tym lepiej.PZW to główny klient hodowli narybku. Jakby było dużo ryb to nie byłoby sensu zarybiać, a jakby nie było zarybień to by kasa nie płynęła w różnych kierunkach.To się nie opłaca poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: dla szczupaka 90cm i dla bolenia 70 cm
Małymi kroczkami do przodu - to był dobry dzień
PZDR
Zanderix
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi