Skocz do zawartości
  • 0

GÓRNE WYMIARY OCHRONNE

Zanderix

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gratuluję pozytywnie zakończonej inicjatywy.

My, w Częstochowie tez walczymy o to samo, tylko dla szczupaka i sandacza. Z bolkami kłopotu nie ma, bo występują w ilościach mniejszych niż śladowe. Aha, różnica jest jeszcze taka, ze prawdopodobnie skończy się to na wybranych akwenach, nad czym ubolewam.

• 0

Też myślę, że zmiana prawa to podstawa. Teraz pora na jego egzekwowanie.

A jakie sankcje?? :( :(

Choć tak naprawdę dla mnie to sprawa drugorzędna.. Ważne jest to, co już koledzy podkreślali... Zrobienie pewnego wyłomu, zarówno w świadomości wędkarzy, jak też i w organizacji PZW..

Choć do tego typu regulacji należy podchodzić z rozwagą, by nie zaburzyć piramidy populacji...

• 0

Też myślę, że zmiana prawa to podstawa. Teraz pora na jego egzekwowanie.

A jakie sankcje?? :( :(

Choć tak naprawdę dla mnie to sprawa drugorzędna.. Ważne jest to, co już koledzy podkreślali... Zrobienie pewnego wyłomu, zarówno w świadomości wędkarzy, jak też i w organizacji PZW..

Choć do tego typu regulacji należy podchodzić z rozwagą, by nie zaburzyć piramidy populacji...

Artur czy Ty myślisz, że u nas można jeszcze bardziej zaburzyć piramidę populacji?

To jest po części racja co piszesz, ale tam gdzie piramida występuje.

Chociaż u nas też jakaś jest od 0 do wymiaru ochronnego :D)))

• 0

Koledzy nie chodziło mi o to że takie akcje; inicjatywy nie mają sensu . Bo mają ogromny i ja popieram calym sobą ;) tylko o egzekwowanie prawa jakie nas powinno obowiązywać . to mentalność ludzi musi sie zmienic a prawdziwych wedkarzy którzy nie idą po mięso jest może połowa oby ich tylu było . pozdrawiam

I jeszcze raz gratuluje ;)