Zanderix Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: dla szczupaka 90cm i dla bolenia 70 cm Małymi kroczkami do przodu - to był dobry dzień PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TeeS Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 @Zanderix, wielkie słowa uznania i gratulacje! PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Gratuluję pozytywnie zakończonej inicjatywy.My, w Częstochowie tez walczymy o to samo, tylko dla szczupaka i sandacza. Z bolkami kłopotu nie ma, bo występują w ilościach mniejszych niż śladowe. Aha, różnica jest jeszcze taka, ze prawdopodobnie skończy się to na wybranych akwenach, nad czym ubolewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 @METR, Zgoda z tą kontrolą, ale ......Została zrobiona rzecz fundamentalna - zostało zmienione prawo, którego, myśleliśmy, nigdy nie da się zmienić. To mały krok człowieka i wielki ludzkości (przynajmniej tej w RP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Też myślę, że zmiana prawa to podstawa. Teraz pora na jego egzekwowanie. Ale o ile znam Arka to jak zobaczy kogoś kto tego prawa nie przestrzega to chyba skiluje tego wędkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Też myślę, że zmiana prawa to podstawa. Teraz pora na jego egzekwowanie. A jakie sankcje?? Choć tak naprawdę dla mnie to sprawa drugorzędna.. Ważne jest to, co już koledzy podkreślali... Zrobienie pewnego wyłomu, zarówno w świadomości wędkarzy, jak też i w organizacji PZW.. Choć do tego typu regulacji należy podchodzić z rozwagą, by nie zaburzyć piramidy populacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Też myślę, że zmiana prawa to podstawa. Teraz pora na jego egzekwowanie. A jakie sankcje?? Choć tak naprawdę dla mnie to sprawa drugorzędna.. Ważne jest to, co już koledzy podkreślali... Zrobienie pewnego wyłomu, zarówno w świadomości wędkarzy, jak też i w organizacji PZW.. Choć do tego typu regulacji należy podchodzić z rozwagą, by nie zaburzyć piramidy populacji... Artur czy Ty myślisz, że u nas można jeszcze bardziej zaburzyć piramidę populacji?To jest po części racja co piszesz, ale tam gdzie piramida występuje.Chociaż u nas też jakaś jest od 0 do wymiaru ochronnego ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 METR Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Koledzy nie chodziło mi o to że takie akcje; inicjatywy nie mają sensu . Bo mają ogromny i ja popieram calym sobą tylko o egzekwowanie prawa jakie nas powinno obowiązywać . to mentalność ludzi musi sie zmienic a prawdziwych wedkarzy którzy nie idą po mięso jest może połowa oby ich tylu było . pozdrawiam I jeszcze raz gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Na wodach PZW w Elblągu od roku 2010 będą obowiązywać górne wymiary ochronne: dla szczupaka 90cm i dla bolenia 70 cm
Małymi kroczkami do przodu - to był dobry dzień
PZDR
Zanderix
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi