Skocz do zawartości

Moj wymarzony hot hatch

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest to m50b25 to czemu nie uturbisz tego silnika ?

Nie lubie turbo od momentu jak wszedzie cos bzyka, turbo kiedys to byl prawdziwy bajer, teraz byle golfina czy polo tez ma turbo, o dizlach nie wspominam :) 

Ta 325 chce odbudowac troche, odmalowac i bardziej zrobic kruzera niz wyscigowke, trafila sie z orginalnymi felgami AC Schnitzer made in Germany i nowym dachem wiec pojde za ciosem i za jakis czas bede myslal nad czyms nowym, moze znowu Boxster S bo 911 nie na moja kieszen :( 

Hej

Jeżdżę punto turbo (troszke słabsze od abartha, kwestia oprogramowania), ale zawieszenie bez usztywnień (całe szczęście). 

Większość pasków, audic, cocoskód zamiatam pod dywan (oczywiście nie wszystkie).

Teraz choruję na fiestę st w nowej budzie, 182 kuce, 6.9 do 100, można już wyszarpać za ok.50 złociszy.

Jeśli chodzi o wyjazdy nad San do zawsze przytulam się do braciszka :) , Land Rover Discovery i jazda na Bachlawę :) 

....tylko Miras swoim patrolem może nam podskoczyć :)

Bujo, to może S2 i dodatki z Porsche?

Ta i jedna nerka zamiast dwoch :) U mnie Boxster taniocha, za 15 tys zl  spokojnie wyczaje dobra S-ke. 

Jezdzilem wiekszoscia nowych aut hot hatch, niby to teraz szybkie, baaardzo szybkie ale te kontrole trakcji, elektroniki czy lopatki jakos u mnie zabijaja przyjemnosc jazdy, kazdy sobie poradzi z moca, kiedys rozj...al by i tyle :) Dla czystej zabawy zdecydowanie wolalbym II GTI 16V niz VI. 

Pozdrawiam i ciesze sie ze nie tylko fanow dizli mamy tu na forum :) 

Alfe trzeba kiedys miec, 156 2.5 24V kapitalny silnik i skory, reszta do d..y :)

Bujo

Miałem kiedyś galanta 2.5 V6 , samochodzik rewelacja, silnik po prostu nie do opisania.

Póżniej przeskoczyłem na diesle, ostatni audi 2.0 wymienione .....filtr cząstek stałych, turbina, egr, pompowtryski, na koncu remont silnika

..... i powiedziałem temu panu już dziękuję.

Teraz już tylko benzyna, nigdy więcej diesela, tyle w temacie

Bo Diesel jest dla starych ludzi :P

Alfa nie jest dla wszystkich, sam mam model 156 z silnkiem 2.0 Twin Spark i ktos kto je wybiera nie patrzy rozumem, a sercem.

Bujo chodzi o przeszycia (skóra)? :D

Mozna sie zdziwic z tym dieselkiem nie raz ;)

Miałem kiedyś galanta 2.5 V6 , samochodzik rewelacja, silnik po prostu nie do opisania.

Mam ten silnik w obecnym aucie. W trybie sport ryczy lepiej niż VR6 Volkswagena  :wub:

Dla mnie nie ma najlepszego Hot Hatch-a. Ale w czołówce na pewno nie powinno zabraknąć Peugeota 106 Rallye, Golf I / II GTI, Kadett GSI, Eclipse 1G GST czy Celica GT-4. Nowych HT nie ma co porównywać z tymi do roku 2000. Wcześniej to były kapitalne samochody, dziś jednorazówki.

To coś jak porównanie starego PowerGrip CM z nowym K-Don Cormorana, lub Carbo Twin Pike z NEO D.A.M-a.

• Like 2

Jak dla mnie największym wariactwem pośród "seryjnych przeróbek" było Renault Clio Williams 3.0 V6.

Chociaż nigdy nie dane mi było poprowadzić tego szaleństwa to wpakowanie takiej mocy do Clio to niezłe wariactwo.

Może jeszcze kiedyś Bozia pozwoli postawić bokiem tego wariata :D

Edytowane przez albercik2

Bo Diesel jest dla starych ludzi :P

Alfa nie jest dla wszystkich, sam mam model 156 z silnkiem 2.0 Twin Spark i ktos kto je wybiera nie patrzy rozumem, a sercem.

Bujo chodzi o przeszycia (skóra)? :D

Witam,

W modelu jaki chwile mialem byla czerwona skora Momo bodajze i byla super, podobnie jak silnik, reszta to jak wiadomo, co chwila jakas drobna pierdola sie trafiala ale tym autem, podobnie jak kilkoma innymi zapierdzielalem jak dziki wiec nie moge narzekac zas 2.5 24V zalozyl bym chetnie do aluminiowej lodki, dodal naped strugowodny i w sumie nie musial bym lowic ryb, dzwiek tego silnika by wystarczyl :) 

Bujo

Jak dla mnie największym wariactwem pośród "seryjnych przeróbek" było Renault Clio Williams 3.0 V6.

Chociaż nigdy nie dane mi było poprowadzić tego szaleństwa to wpakowanie takiej mocy do Clio to niezłe wariactwo.

Może jeszcze kiedyś Bozia pozwoli postawić bokiem tego wariata :D

Moze i fajnie to wyglada na papierze ale jakies takie strasznie szybkie nie bylo jak by sie moglo wydawac, pare kolek zrobilem dawno temu, d..y nie urwalo ale sama idea super :)