DanekM Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Cześć, jako ze potrzebuję zanabyć drogą kupna czy innej koleżeńskiej wymiany za dobra materialne szpulę pasującą do Stradica 2500 FA, proszę was o radę.. Mam do wyboru kilka, tylko nie mam pewności która będzie pasować. Szpulki dostępne są od:Stradic FH - mój typSedona FB - najprawdopodobniej nie pasiSonora FASarosa F Z góry serdeczne dzięki za merytoryczne rady i brak kłótni, bo ostatnio co temat to dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Od Stradic-a FH podejdzie napewno, poszukaj także od Stradic-a FE/FG 2000, Symetre FH 2000, Biomaster 2000 Super Ship "98. Tu masz coś do swojego Stradic-a...http://www.ebay.pl/itm/USED-SHIMANO-REEL-PART-Shimano-Stradic-2000-FG-Spool-D-/291387167568?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43d8075350 ps. Taka mała wskazóweczka- jeśli w w którymś z kołowrotków które wymieniłeś oprócz Stradic-a FH ( posuw na worm shaft) jest tzw ,,S"-owaty posuw szpuli to szpule do Stradica FA nie podejdą ( takowe kołowrotki mają niższe szpule) Edytowane 25 Lutego 2015 przez Arek X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Rozumiem, dzięki za rady.Kiedys próbowałem podpasować szpule od Twin Powera 98 i Ultegry 98 - nie pasują. może to komus pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 napisz z którego roku ten Stradic 2500 FA , może pomogę , w poniedziałek się odezwę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 napisz z którego roku ten Stradic 2500 FA , może pomogę , w poniedziałek się odezwę . Akurat teraz jestem kilkaset kilometrów od kręćka, więc na 100% pewny nie jestem ale chyba odlew rotora jest z 2000 albo 2001 roku - sprawdzę po weekendzie. BTW zanabyłem szpulkę FH i pasuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Akurat teraz jestem kilkaset kilometrów od kręćka, więc na 100% pewny nie jestem ale chyba odlew rotora jest z 2000 albo 2001 roku - sprawdzę po weekendzie. BTW zanabyłem szpulkę FH i pasuje idealnie Tak ? Mi się wydaje, że to będzie rocznik 2002-03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Faktycznie, odlew jest z 10.2002, więc dobrze Ci sie wydaje... a mnie pomyliło z innym kręciołkiem, który faktycznie ma odlew z tych lat jak napisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Podepnę sie do tematu, mam stradica Fg 2000 chciałem dokupić do niego szpulę i zastanawiam sie czy pasować bedzie od rozmiaru 3000 ? Czy tylko takie oznaczone 2000 lub 1000. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Od 3000 na pewno będzie za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi