Skocz do zawartości

Prośba o radę - czy ta szpula pasuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jako ze potrzebuję zanabyć drogą kupna czy innej koleżeńskiej wymiany za dobra materialne szpulę pasującą do Stradica 2500 FA, proszę was o radę.. Mam do wyboru kilka, tylko nie mam pewności która będzie pasować. Szpulki dostępne są od:

Stradic FH - mój typ

Sedona FB - najprawdopodobniej nie pasi

Sonora FA

Sarosa F

Z góry serdeczne dzięki za merytoryczne rady i brak kłótni, bo ostatnio co temat to dym ;)

Od Stradic-a FH podejdzie napewno, poszukaj także od Stradic-a FE/FG 2000, Symetre FH 2000, Biomaster 2000 Super Ship "98. 

Tu masz coś do swojego Stradic-a...

http://www.ebay.pl/itm/USED-SHIMANO-REEL-PART-Shimano-Stradic-2000-FG-Spool-D-/291387167568?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43d8075350

ps. Taka mała wskazóweczka- jeśli w w którymś z kołowrotków które wymieniłeś oprócz Stradic-a FH ( posuw na worm shaft) jest tzw ,,S"-owaty posuw szpuli to szpule do Stradica FA nie         podejdą ( takowe kołowrotki mają niższe szpule)

Edytowane przez Arek X
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

napisz z którego roku ten Stradic 2500 FA , może pomogę , w poniedziałek się odezwę .

Akurat teraz jestem kilkaset kilometrów od kręćka, więc na 100% pewny nie jestem ale chyba odlew rotora jest z 2000 albo 2001 roku - sprawdzę po weekendzie.

BTW zanabyłem szpulkę FH i pasuje idealnie :)

Akurat teraz jestem kilkaset kilometrów od kręćka, więc na 100% pewny nie jestem ale chyba odlew rotora jest z 2000 albo 2001 roku - sprawdzę po weekendzie.

BTW zanabyłem szpulkę FH i pasuje idealnie :)

Tak :P ? Mi się wydaje, że to będzie rocznik 2002-03

• 1 rok później...