Moimi miejscowkami są długie rozłożyste główki z łagodnym napływem rzadziej opaski. Jednak w czasie przyboru, gdy wszystkie ostrogi sa przelane mogę iść po kolei i prawie z kazdej cos wyskrobie. Zmienia się to podczas niżówki. I oto moje pytanie jak się wtedy dobrać do kleni? Czy jest sens próbować? Słyszałem opinie, że to miejsca dla grunciarzy a lekki spinningista nie ma co tam szukać. Albo, że klenie z takich miejsc zupełnie inaczej się odżywiają.
Pytanie
bartek19176
Moimi miejscowkami są długie rozłożyste główki z łagodnym napływem rzadziej opaski. Jednak w czasie przyboru, gdy wszystkie ostrogi sa przelane mogę iść po kolei i prawie z kazdej cos wyskrobie. Zmienia się to podczas niżówki. I oto moje pytanie jak się wtedy dobrać do kleni? Czy jest sens próbować? Słyszałem opinie, że to miejsca dla grunciarzy a lekki spinningista nie ma co tam szukać. Albo, że klenie z takich miejsc zupełnie inaczej się odżywiają.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
9
7
7
Popularne dni
18 Mar
14
13 Mar
14
25 Lut
7
14 Mar
6
Top użytkownicy dla tego pytania
bartek19176 18 odpowiedzi
patu 9 odpowiedzi
tasiek321 7 odpowiedzi
Kamil Z. 7 odpowiedzi
Popularne dni
18 Mar 2015
14 odpowiedzi
13 Mar 2015
14 odpowiedzi
25 Lut 2015
7 odpowiedzi
14 Mar 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
Guzu
Pomijajac sama rozmiarowke (akurat ta Rapala, o ktorej tu mowa nazywa sie JSR-4), to kluczowym jest czytanie wody i wyobraznia. Oblawianie z premedytacja tych ostatnich kamieni u nasady wymaga wyczuci
tasiek321
Przy niskim stanie wody w rzece klenie nadal pozostają przy główkach, przesuwają się jedynie w kierunku nurtu. Zajmują stanowiska przy ostatnich kamieniach przelewu oraz na napływach bliżej nurtu.
szpiegu
za miesiac sie zaczna pierwsze strzały na przelewach :-)
Opublikowane grafiki
71 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi