Fatso Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Nic nie poradzę i na to, że zastanawiam się nad pójściem w Twoje ślady Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Czy szpulka od 2506 pasowałaby do 2500? (inny drag i pojemność...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Pasowalaby.Tak samo jak szpula 2508. A do 3000 by pasowala szpula 3012. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dzięki @Guzu.A co z tą różnicą w sile hamulca? To kwestia tylko nakrętki, czy także całej konstrukcji reel'a? Chodzi mi o analogiczne dopasowanie szpulki z 2500 do młynka 2506W... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wlasnie o to chodzi zeby mozna bylo zastosowac rozne szpule do jednego mlynka. Roznia sie gruboscia dziurki na hamulec - wiec i waga (samej szpuli). Te z mocniejszym hamulcem sa ciezsze - maja wiecej podkladek i zwykle wieksza pojemnosc szpuli. http://www.plat.co.jp/DAIWA-ima/RCS/RCS2.htm Powyzej linki do tabelki wyjasniajacej calosciowo to zagadnienie. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Fajna ta tabela!Hm....Czyli o ile dobrze rozumuję, możnaby 2506W na lżejsze łowienie plus szpulka do 2500 na grubszą żyłkę i coś grubszego.... MIKOŁAJU!!!!! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Tak, moznaby. Smacznego Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dzięki za pomoc PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jeszcze jedno. Widać, że wszystkie modele maja korbkę odkuwaną. A model 2506W? Ten z podwójną? Orientuje się ktoś z jakiego materiału jest wykonana? Bo stylistycznie odbiega znacznie od pozostałych... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 eeee tam, zobaczymy jak dziala, to jest wazniejsze @pitt czy testowałeś już może tą Caldie , jeśli tak to podziel się odczuciami co o niej sądzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dłuuuugą drogę przebyła, ale wreszcie jest...... Oj namieszałeś mi teraz w głowie.....2506W.....jaram się <_< @Pitt, jak widać- wszystko przez Ciebie <_< PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 ładna Caldia stradic ale szpulka widze max 100 ,014 czy 16na klonki i pokrewne? rozumiem jak wrazenia,nawijałes juz linke jak chodzi pod oporem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 ładna Caldia stradic ale szpulka widze max 100 ,014 czy 16na klonki i pokrewne? rozumiem jak wrazenia,nawijałes juz linke jak chodzi pod oporem? Szpulka płytka na kleniojazie -takie będzie główne zastosowanie młynka. Ale standardowa 2500 też się znalazła na dnie paczki, więc jak będzie trzeba za bolkiem machnąć, to też da radę <_< Na sucho masełko.Co do nawijania linki, pracy pod oporem itd. to chyba trzeba zapytać Pitta, bo on już coś swoją wyholował, bo moja jeszcze wody nie widziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam!Kurde, jak tylko go zobaczyłem to od razu stanął mi przed oczami mój Stradic 2500fc .PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam!Kurde, jak tylko go zobaczyłem to od razu stanął mi przed oczami mój Stradic 2500fc .PZDR!A ja miałem skojarzonko.. nie pomyłka.Jakaś płytka ta szpulka. Jaka pojemność??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Jakaś płytka ta szpulka. Jaka pojemność??? Pojemność szpulki 2506: 5lb(0,185mm)- 140m6lb(0,205mm)- 100m Więcej mi na kleniojazie nie trzeba PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Uffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi