tlok Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mam pytanie odnośnie dwóch misek . Która lepsza jakie wady i zalety ? Chodzi mi o miske Orvisa i o miske z Visiona Moze ktoś kto uzywał napisze parę słów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja kupiłem taki : http://linekurv.dk/en/I bardzo sobie chwalę. Trochę droższy niz vision ale nie ma tych denerwujących mnie "czułek" ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Też mam linekurv i jest bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Moj koszyk na linke wyglada tak: http://jerkbait.pl/topic/8398-przypony-koniczne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 A mój wygląda tak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jeśli masz kasę, nie chce Ci się majsterkować i będziesz czuł się lepiej to kup oryginalny - są one większe od tych Ikeowskich i materiał o lepszych właściwościach wytrzymałościowych. Ta druga cecha to tylko w przypadkach upadku na kosz, ale jak ikeowski połamiesz to kupisz sobie drugi bez bólu, choć też jest wytrzymały - stworzony do przenoszenia obciążeń. Ja mam z Ikei, przerobiony lekko, podobnie do tego ze zdjęcia @Alek_Art i jestem zadowolony, nic mi więcej nie potrzeba. Wielkościowo jest ok, leży na biodrze w przypadku brodzenia, a na łódce pas owijam powyżej kolana lewej nogi (jestem praworęczny) i mogę wykonywać dłuższe pociągnięcia. Orvisowski miałem w rękach - jest fajny, ale cenowo jakieś totalne nieporozumienie, rzeczywiście wart jest 20-25% żądanej kwoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Dziekuje wszystkim za uwagi . Wybralem z visiona i starczylo jeszcze na linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dziekuje wszystkim za uwagi . Wybralem z visiona i starczylo jeszcze na linke Też mam taki i jest ok. Radzę jednak przyjrzeć się krawędziom pudła, bo u mnie były na całej długości dość ostre nadlewki, które raczej kondycji linki nie służą. Przeszlifowałem to wszystko najpierw grubszym, a potem drobnym papierem ściernym na gładko - trochę trzeba nad tym popracować bo to materiał PCV wyjątkowo wredny w obróbce. Ja kupiłem taki : http://linekurv.dk/en/I bardzo sobie chwalę.Trochę droższy niz vision ale nie ma tych denerwujących mnie "czułek" ;-) W Visionie te silikonowe wąsy - "czułki" są opcjonalne - można je założyć i w każdej chwili zdjąć - mnie akurat dobrze się z nimi współpracuje. Z pudła i tak korzystam praktycznie tylko gdy łowię szczupaki cięższym zestawem, bo jak mi przychodzi wędrować z ta wanną u pasa gdzieś dalej to szlag mnie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A mój wygląda tak Zakupilem za $5 w Ikea ten "striping basket". Szkoda ze tylko w jednym kolorze( dlaczego akuratnie bialy?) Pasek gdzies znalazlem ( ze starych spiochow) pozostaje jeszcze instalacja jakis "kolcow antysplantaniowych". Jeden duzy plus poza cena, jak dla mnie, rozmiar i wyprofilowanie, idealnie lezy na biodrze. A gdy nogi sie zmecza to tez jest na czym przysiasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja również przerobiłem temat "miski" z Ikei....Obciąłem wystające ranty dookoła, wyciąłem rowki na wędkę, powklejałem kołki i zamocowałem pasek. Wygodnie się to nosi, ale po kilku godzinach łowienia pożyczyłem od Kolegi miskę z Visiona i odczułem wyraźną równicę na korzyść Visiona.Moim zdaniem ta wersja z Ikei jest po prostu za mała...przynajmniej dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 WitamPo dokonaniu paru testów różnych modeli ręcznie robionych i firmowych, pozostaliśmy z kolegami przy tym modeluhttp://www.czechnymphs.co.uk/Flexi-Stripper.htm. Lekki, wygodny, nie krępujący ruchu i woda nie zbiera się w nim jak w jakiejś miednicy. Tani nie jest, ale polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nie widzę przeszkód aby w ręcznie robionym takie coś osiągnąć. Ewentualnie, żeby woda się nie zbierała wyciąć podłużne otwory w dolnej części z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Najrozsądniej było by zrobić tego jeżyka po taniości, to kupa siana za kawałek plastiku. Problemem może być z tymi igiełkami, są zrobione z jakiejś elastycznej masy i linka super się z nich ześlizguję. Trzeba by to jakoś odlać z jakiegoś silikonu, ważne, żeby osiągnąć tą elastyczność i trwałość tych igiełek Ten daszek jest dostępny też w wersji podróbki z trochę sztywniejszymi igiełkami i już nie zdaje tak egzaminu, a podróbka kosztuje też nie mało bo z 10 eurasów mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Rzućcie okiem na to: http://globalflyfisher.com/fishbetter/diy-ikea-line-tray/ Kupiłem elementy w IKEA, calość jakieś 60 PLN.Testy w maju, ale nie przewiduję problemów ;-)pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Zaczynałem od miski, koszyka spożywczego, wiaderka pod nogi (mowa o łodzi). Raz zainwestowałem w Stripping Basket Orvis-a i mam spokój. Wszystko pasuje w sensie ergonomii, solidny kompozyt, firmowy sprzęt... Szkoda energii i czasu na szukanie, adaptowanie spożywek lub innych wynalazków. Pozostaje kwestia ceny, zawsze można poczekać, odłożyć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Pozostaje kwestia ceny, zawsze można poczekać, odłożyć... Niby tak, ale świadomość wydania 300 PLN za miskę jest dla mnie nie bardzo komfortowa...Nie mam problemów z wydawaniem kasy ale lepiej się czuję jak wydaję je rozsądnie :-) zawsze to lepiej wydać więcej na dobrą linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Osobiscie ten koszyk Orvisa byl by dla mnie ostatni do kupienia. Wielkosc, ksztalt i cena - nie dla mnie (nie mowie ze jest zly, poprostu mnie nie pasuje ), a co do ceny produktow Orvisa to chyba rok temu kupilem pudelko na wieksze muchy, sprzedawca przez internet powiadomil mnie z wlasnej woli ze te pudelka sa robione dla min. Orvisa i sa w ich sklepie za drugie tyle....nie wnikalem, nie sprawdzalem ...okazalo sie ze po jakims czasie znajomy kupil takowe pudelko wlasnie w sklepie Orvisa. Mielismy okazje ogladnac i sprawdzic czym sie roznia i roznily sie tylko napisem Orvis ktorego nie bylo na moim pudelku...reszta to samo, nawet plastyk pachnial tak samo Oczywiscie kumpel zaplacil drugie tyle.Z marke trzeba placic bez wzgledu na to czy to akuratnie dobry produkt czy bubel.PS. Ogolnie z Orvisa produktow jestem zadowolony, buty do brodzenia tej firmy wytrzymaly 12 lat i byly chyba z tanszych butow wtedy oferowanych przez ta firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 We Fly vs Jerk używają takiego pada podczepianego na nogę zamiast koszyka. Szukałem czegoś takiego ale nie znalazłem. Wie ktoś gdzie coś w tym stylu można kupić? A może to jest tylko środek wyjęty z koszyka i jakoś tam przywiązany bądź samoróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 http://www.taimen.com/pl/pl/product/cfa-300_5894/93036 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki za info ale to raczej nie moja liga. Za taką kasę to ja planuję kołowrotek zakupić Trzeba będzie zrobić samemu z utwardzanego styropianu i pałeczek do regeneracji ślizgów narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dzięki za info ale to raczej nie moja liga. Za taką kasę to ja planuję kołowrotek zakupić Trzeba będzie zrobić samemu z utwardzanego styropianu i pałeczek do regeneracji ślizgów narciarskich.HejPopatrz na linka z mojego posta kilka pięter wyżej :-)W Ikea kupić fajne coś do suszenia talerzy a podstawkę zrobisz z czegokolwiek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wiem o Ikeowskim koszyku ale mi chodziło o taką podstawkę przyczepianą nad kolanem jak mieli kolesie we Fly vs Jerk. Zrobiłem już. Działa bez zarzutu. Można z nią nawet chodzić i nie przeszkadza zbytnio. Jedyny koszt jaki miałem to kawałek styroduru ze składu budowlanego-12pln do tego tak jak pisałem kilka pałeczek kofixu do ślizgów narciarskich, super z nich linka schodzi. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę zdjęcie zrobić i tu wstawić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Do estetyki się nie przykładałem, można by szlifować ten styrodur itd. Ale zadanie swoje spełnia doskonale. Być może skrócę jeszcze pałeczki bo nie do końca jestem przekonany czy potrzebne aż tak wysokie. Waga to 200gr więc prawie tyle co nic. Chodzi się w miarę wygodnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie zrobiłeś z rozpędu niechcący dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie ale to zajmuje całe 30 min. Trzeba mieć styrodur, klej dragon ten w pomarańczowej tubie, nóż do tapet, wkrętarkę z dwoma wiertłami, pasek od smyczy na klucze i te pałeczki. Ja je akurat miałem, kosztują grosze w serwisie narciarskim. Wymiary zerżnąłem na beszczela z tej podkładki co pokazał Andrzej Stanek - długość, szerokość. Kształt wyrysowałem na styrodurze mazakiem przy pomocy talerza do schabowego i linijki. Później do tego kształtu dorobiłem mniejsze na dole(widać je) i skleiłem wszystko do kupy. Dużym wiertłem zrobiłem dziury na pasek, małym od góry gniazda na pałeczki. Wkleiłem pałeczki, zostawiłem do wyschnięcia i wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi