jacob1993 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 pewnie te same chinskie rączki zrobiły widziałem na alibabie takie same tylko z bez logo w bardziej przystepnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 W zasadzie wszystkie miski plastikowe są podobne . Ja kupiłem tą bo była najtańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Kolejna miska do wyrwania za 25€ http://link.marktplaats.nl/m958390007 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przyszła pora i na mnie Dzisiaj, przy okazji odwiedzin w gigancie meblowym, wpadł mi w oko stopień dla dzieci i...od razu pomyślałem o koszyku na linkę Co prawda jestem manualnym analfabetą, ale myślę, że z takim "wyzwaniem" dam sobie radę Do kompletu dokupiłem też taką wkładkę/suszarkę na naczynia. Zęby są plastikowe i lekko elastyczne. Myślałem, żeby przymocować je do dna michy "trytytkami" Pytanie jest takie, czy zauważyliście, czy ilość i rozmieszczenie "wąsów" na dnie miski, ma wpływ na układanie się linki, zasięg rzutów itd? Suszarka ma tego tyle, że będę mógł je jakoś powycinać, zostawiając tylko te potrzebne. PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zrobisz mi też za jakąś dobrą ipkę, apkę i pale ale dorzucę ;-) Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Trochę za ciężkie to chyba będzie razem :-) lepiej w ten podeścik wkreć od spodu kilka wkrętów i nałóż na nie wężyk akwariowy. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez lafer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Też sobie sam zrobiłem, plastikowy pojemnik, kołki budowlane zabezpieczone od góry uszczelkami, pas od śpiochów i jest git. Myślę że na początek wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Widzę temat poszedł do góry, pod linkeim moje wypociny, tanie i działające, uwaga nie oglądać w obecności dzieci ! - między innymi zamieszczone są zdjęcia mojej osoby. http://www.flyt.webd.pl/viewtopic.php?t=16075 pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Więc jak rozmieścić te zęby? Zauważyliście różnicę w funkcjonalności kosza w zależności od tego, ile ich było? Albo w zależności od ich długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra.Wyrzeźbiłem takie cuś Miejsce po wykarczowanych (z całości ociekacza na kubki pozostawiłem 8szt) kołkach będzie jeszcze trzeba przelecieć papierkiem ściernym. Zresztą, zobaczymy, czy ta nakładka nie będzie gdzieś łapała linki. Jak tak, to wyleci i wkleję słupki z gumowego wężyka. Pasek znalazł się przy Orvisowskich śpiochach. Brawo Ja ! Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dobra.Wyrzeźbiłem takie cuś Miejsce po wykarczowanych (z całości ociekacza na kubki pozostawiłem 8szt) kołkach będzie jeszcze trzeba przelecieć papierkiem ściernym. Zresztą, zobaczymy, czy ta nakładka nie będzie gdzieś łapała linki. Jak tak, to wyleci i wkleję słupki z gumowego wężyka. Pasek znalazł się przy Orvisowskich śpiochach. Brawo Ja ! W ścianka bocznych wytnij sobie jeszcze otwory w krawędziach by móc wnie włożyć kij - bardzo pomaga.Jak coś to rzuć okiem na moje fotki z Flytiers. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zaklej otwory po bokach, z dwóch stron taśmą izolacyjną (w kolorze białym to nie będzie widać ). Według mnie linka bedzie się czepiać narożników, ale to już sam nad wodą zweryfikujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 W ścianka bocznych wytnij sobie jeszcze otwory w krawędziach by móc wnie włożyć kij - bardzo pomaga.Jak coś to rzuć okiem na moje fotki z Flytiers.Taaaaak. Wiem. I pamiętam o tym. Dzisiejsza operacja była wykonywana jeno przy pomocy noża, więc "szlifowanie" tych rowków zostawiłem na inną okazję. Ale w planach są od początku Zaklej otwory po bokach, z dwóch stron taśmą izolacyjną (w kolorze białym to nie będzie widać ). Według mnie linka bedzie się czepiać narożników, ale to już sam nad wodą zweryfikujesz. Biorę to pod uwagę. Spróbuję, najwyżej zmienię koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 W minionym sezonie przekonałem się , że do bezstresowego brzegowego łowienia na muchę w Wiśle , konieczny jest Striping Basket . Podest dziecięcy od dawna zalegał w pawlaczu i aż się prosił żeby go wykorzystać .Dokupiłem lizaki po 75gr za sztukę . Wkład w budowę miski wniosły entuzjastycznie moje dzieciaki , niszcząc zawartość rożków . Teraz trzeba zdobyć jakiś pasek i miska będzie gotowa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 To chyba najładniejszy Striping Basket hand made jaki widziałem. Czysto elegancko schludnie. Pozwolę sobie skopiować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 To chyba najładniejszy Striping Basket hand made jaki widziałem. Czysto elegancko schludnie. Pozwolę sobie skopiować Mówiąc o skopiowaniu , masz na myśli niszczenie lizaków ? Zniszczenie (wylizanie) 8 szt , to pracochłonne zadanie . Bez dzieciaków nie dał bym rady . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Pisarzu, zauważę, że kosz tym lepszy im w nim suszej, czyli nie wplywa do niego woda.Gdy w koszu jest woda to jego funkcja utyka, bo linka po prostu gorzej podnosi sie z wody, z nawet cienkiej warstwy, niż z suchego.Brodząc głeboko ryzykujemy to iż woda dostanie się do Twego kosza bocznymi otworami.Moim zdaniem lepszy jest szczelny kosz bez otworow z ktorego co jakiś czas programowo wylewamy wodę pochylajac go, niz taki w którym jest wilgotno.Oczywiscie nawet gdy woda nie dostanie się do kosza podczas brodzenia to pojawia się tam z czasem bowiem ocieka z uzywanej linki.Wtedy należy wylać wszystko z kosza i znów jest ok.Tak więc, wracajac do pierwszych postów polecam zamkniety, lekki, elastyczny kosz z drugiego wpisu.Dlaczego lekki?Bowiem Orvis jest co prawda solidny, ale swym ciężarem stopniowo przemieszcza się niżej i nizej szczególnie w trudniejszych warunkach pogodowych-wiele ciuchow, fala itp. pozdrawiam - Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Paweł , dziękuję za cenne uwagi . Uwagi tym cenniejsze, że pochodzą od kogoś kto z nie jednego kosza linkę wyciągał ( a może to było o chlebie i piecu) . Tak jak pisałem , ten kosz ma chronić linkę podczas łowienia z brzegu , dlatego te otwory mi nie przeszkadzają. Następny który mam zamiar zrobić , będzie większy i po Twoich radach na pewno szczelny . Pozdrowienia . Piotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Może coś takiego? https://www.alibaba.com/product-detail/2016-New-Super-quality-plastic-line_60554997170.html?spm=a2700.7724838.0.0.H2kctO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Mam taki kosz i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 W mojej samoróbce w wycięciach pod muchówkę wcisnąłem wężyk przeciętny wzdłuż przez co nie uszkadza korka podczas np. wyczerpania ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Witam.Do owadzich marketów rzucili właśnie dostawę świeżutkich striping basket'ów. Jeden z modeli jest gustownego zielonego koloru. Posiada też bardzo ładne zwierzaczki i roślinki namalowane z przodu.Powiem wprost ... uwiódł mnie swym wdziękiem ...Zacząłem przymierzać i okazało się że leży przy boku i na brzuchu o wiele lepiej niż ten z dużego marketu meblowego. No i ma przede wszystkim olbrzymie zalety w postaci braku jakichkolwiek dziur, przez które mogłaby się wlewać woda oraz ładnie wyprofilowane zagłębienia na to żeby połozyć na nim spokojnie kijek.Z zadumy nad tak doskonalym gadżetem muchowym wyrwał mnie dopiero wzrok mojej żony oraz kilku całkiem obcych osób, które widząc jak przymierzam do różnych części swego ciała ten kawałek plastiku, leżacy w koszu razem z nocnikami, zaczęli dosyć niepewnie zerkać na ochroniarza - prawie osiemdziesięcioletniego emeryta, mogącego spokojnie wejść mi pod pachę ... cóż moja mina faktycznie była nieciekawa gdy uświadomiłem sobie że po odwróceniu basketu krówka z konikiem będa hasać na głowach a kotek będzie wisiał na płotku od dołu ...Nagle przypomniałem sobie że do tej pory nie znalazła jeszcze zastosowania konkretnej wielkości naklejka jednego z niezliczonej ilości pism dla muszkarzy, wydawanych w naszym kraju i ... już wiedziałem że będzie mój Pozdrawiam.PS. Jak "się dorobi" pasek i reszta moich pomysłów w temacie - nie omieszkam wrzucić kolejnych zdjątek Edytowane 24 Października 2017 przez Forest-Natura 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Dziś też nabyłem identyczny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Mi nie podpisywały te z podnóżków dla dzieci, linka się czepia krawędzi i wypada, wkurzyłem się i po rozmowie z Adamem Sikorą zamówiłem w Vision oryginalny, cena dosyć spora, ale kupuje się to raz na bardzo długi czas i nie będzie obciachu na wędkarskich wyjazdach zagranicznych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Forest z tą Sztuką Łowienia wygląda gustownie. Szkoda tylko tej krówki i kotka... Dla mnie stripping basket to sprzęt niemal nieodzowny, zarówno na jeziora, łódkę czy do łowienia z brzegu. Oszczędza nerwy i linkę. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi