Salmo_Salar Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Czy ktoś już widział wiosnę?? Ja jedynie poczułem ciepły wiaterek, wode w butach, widziałem już jętki i dwie muchy oraz wyjście ryby do owada (pewnie ukleja). Ale to już coś. Jak u Was??Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Wczoraj widzieliśmy pierwszego komara, spławiającego się pstrążka oraz dwa zające, które robiły ten-tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Wczoraj tez spostrzeglem pierwszego komara , Puma.. moj kot non stop na balkonie grzeje sie w sloncu i oglada wiewiorki ....tez robia ten-tego , wiewiorek ci u nas zatrzesienie jak w Polandii wrobli . Dzis przyszla Wiosna jest pieknie i slonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 chłopaki , to wszystko przy porannym śpiewie kosa,to tylko namiastka wiosny.Mieszkam przy parku i od wczesnej wiosny do póznej jesieni mam darmowy ekologiczny budzik.Już sie do niego przyzwyczaiłem,ale nie zawsze było tak miło,szczególnie kiedy wracałem nad ranem zmęczony. <_< Jednak kos juz jest,i wczoraj dał mi pierwszy koncert,z uśmiechem go wysłuchałem i pojechałem na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Jednak kos juz jest,i wczoraj dał mi pierwszy koncertA nie robił ten-tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 salmo, bez okularów nie widziałem,jak zobacze dam ci znać. <_< Mamy wreszcie swoje +15 i opady,może trochę się rzeki podniosą i będzie parę relacji na forum z pomorza.Żal mi <_< dolnoślązaków, bo muszą się udać na zasłużony odpoczynek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 @heniutek - kuźwa jak tak dalej pójdzie to powódź będziemy mieli. Dziś widziałem Bystrzycę przed Mietkowem i nawet się ucieszyłem, że zbiornik to nieco złagodzi. Tylko pytanie jak długo będą puszczać z niego wodę. Na pierwsze klenie przyjdzie sporo poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 baloo,wiem że robi się groznie,sam pochodzę z Jeleniej Góry,i co roku mieliśmy rzekę w mieszkaniu.Teraz na pomorzu przeciwnie, w rzece gdzie było po pas wody, teraz moę przejść w gumofilcach i szlag mnie trafia,że nie ma gdzie połowić Ciekawe , ile wody jest w stanie przyjąć Mietków,w końcu to ponad 1000ha .Pewnie są tam jakieś mądre głowy i wiedzą co należy w takiej sytuacji robić.Zapewniają że tylko podtopienia wam grożą.Ja pisząc posta miałem taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Te mądre glowy o których wspominasz otworzyły zbiornik i teraz ten sam bajzel jest poniżej. O łowieniu mozna zapomnieć. Może o powodzi jeszcze nie ma mowy, ale dzisiaj jadąc do pracy mogę potwierdzić, ze Ślęza i Bystrzyca są poza korytem i tylko wały zostały. a miałem upatrzone piękne stadko jazi i kleni.... teraz zanim ten syf opadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Moj Drogi Baloo ta maseczka mnie strasznie doluje , zadnego optymizmu ...moze by sie dalo zamienic na cos weselszego lub przyrodniczego , prosze zastanow sie nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Jurku, ja mam podobne odczucia. Baloo, gdybym Ciebie nie znał to pomyślałbym, że strasznie musisz cierpieć (bazując na Twojej twarzy). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Pstragala zlowil , wiosna idzie , kolanko wygojone ...czas na usmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 wczoraj wieczorem przeszła nad nami ogromna burza,tłukło ok.1,5h i chociaż z nieba sypało gradem i lało, to już chyba prawdziwa wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 heniutek ta burza to preludium ja tam zaluje tylko ze wody takie niskie... inaczej wnet by sie znalazl jakis klient w trzebiatowie albo chociaz w gryficach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Pomyślę nad tym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Mifek,niezła facjata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Heniutek uwazaj co mowisz bo poprosze remka zeby wstawił Twoja wykrzywioną przy osośce a tka poważniej to miałem sobie wstawić coś innego ale nie mogę sie doszukać oryginalnego zdjęcia celem przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 miało być o wiośnie, a nie o naszych facjatach, avatarach, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Osobiście czekam na pierwszy artykuł dotyczący Przebudzenia na konkurs. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Dzisiaj widziałem pierwszego cytrynka , oprócz tego wrony na gnieździe, sroki budujące gniazda :)i klucze gęsi. Wiosna pełną gęba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 28 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 No, dzisiaj był wyjątkowo ciepły dzień. Widziałem motyle i pściółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Byłem z pieskiem na spacerku. Szedłem wokół prawie zamarźniętego niedużego jeziorka. Raptem niecałe 3km dookoła. Jak byłem na wysokości wlewu małego strumyka ( tam było odmarźnięte) nagły chlup pod samymi nogami. Patrzę, a to 2 szczupaki. Prawie w publicznym miejscu, w biały dzień.... .Jeszcze parę lat temu byłoby to nie do pomyślenia. Wstydziłyby się. A może to już wiosna? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Salmo_Salar
Czy ktoś już widział wiosnę?? Ja jedynie poczułem ciepły wiaterek, wode w butach, widziałem już jętki i dwie muchy
oraz wyjście ryby do owada (pewnie ukleja). Ale to już coś. Jak u Was??
Pozdr.
Salmo
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi