_ronin Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Czy toś używa/ używał tego patyk? Jeśli tak to będę wdzięczny za opinie. Szukam czegoś budżetowego max do 400pln pod jazie i klenie. Wszelki inne propozycje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Mam dancera 240, impulsa 240 i 270 oraz turbo 300. Wszystkie WCH czarnuchy (nie WRX). Świetne kije, z których ryby nie spadają, Nie mają żadnych wodotrysków, nie posiadają perłowych omotek ani uchwytu z 3 gatunków korka. Ot klasyczne kije o akcji typu b, są czułe natomiast nie posiadają cieniuchutkiej szczytówki co dla mnie jest zaletą bo możesz postawić sdr-ka w silniejszym nurcie. Na plus jak dla mnie gumowe zakończenie oraz łączenie typu v.łowiłem też dancerem 270. Znajomy łowi nim na Wiśle i ma klenie 50 +. Ja łowię nimi na Wiśle w Wawie na Wkrze i jeszcze paru innych rzeczkach. Mam nadzieję, że pomogłem.Acha i wiem, że możesz dostać takiego nowego za ok. 260zł i to pod Warszawą Edytowane 26 Lutego 2015 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 A te impulsy to nie "zieleniuchy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mój Impulse jest zielony bo to pierwsza seria ... Zielone były Champion a czarne (druga seria) World Champion, trzecia seria to WRX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Mam dancera 240, impulsa 240 i 270 oraz turbo 300. Wszystkie WCH czarnuchy (nie WRX). Świetne kije, z których ryby nie spadają, Nie mają żadnych wodotrysków, nie posiadają perłowych omotek ani uchwytu z 3 gatunków korka. Ot klasyczne kije o akcji typu b, są czułe natomiast nie posiadają cieniuchutkiej szczytówki co dla mnie jest zaletą bo możesz postawić sdr-ka w silniejszym nurcie. Na plus jak dla mnie gumowe zakończenie oraz łączenie typu v.łowiłem też dancerem 270. Znajomy łowi nim na Wiśle i ma klenie 50 +. Ja łowię nimi na Wiśle w Wawie na Wkrze i jeszcze paru innych rzeczkach. Mam nadzieję, że pomogłem.Acha i wiem, że możesz dostać takiego nowego za ok. 260zł i to pod Warszawą Podziękować. za tą cenę nie oczekuję wodotrysków. Kija ma być praktyczny nie piękny. Edytowane 26 Lutego 2015 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Może by tak Okuma Black Rock 2.75 5-25g? 250zł a naprawdę przyjemna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Kijek fajny, mięsisty, ładnym ugięciu i przyzwoitym wykonaniu. W ogóle seria WC Kongera to udane kije. Kijek miota niewielkie wabiki, jak i pozwoli połowić lekkimi boleniówkami nie stawiającymi w wodzie zbyt dużego oporu. Mam gdzieś taki jako zapas. A i na pstragi się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Czy kupisz Dancera, Impulsa czy Turbo to na pewno będziesz zadowolony. Za tę cenę bardzo przyzwoite wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Acha i wiem, że możesz dostać takiego nowego za ok. 260zł i to pod Warszawą Kolego Sajdol, możesz podpowiedzieć gdzie? Info może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Wędki Champion Dancer czy też WCH Dancer mają krótki dolnik. Zanim kupisz lepiej sobie je gdzieś zobacz. Na wody, gdzie będziesz wykonywał rzuty z pod łokcia są OK, na większych rzekach, czy też zbiornikach, przy zarzucaniu oburęcznym są niewygodne. Tak samo jak Equs 265/14 Jest nowa wersja Dancera z całkowicie innym uchwytem, może te modele mają dłuższe dolniki.Ogólnie wędki z tych gniotsa nie łamiotsa. Byłem z nich mega zadowolony, z tym że ja łowiłem na małych rzeczkach i bardzo rzadko rzucałem z za ucha. A jak już, to jedną ręką.Pzdr. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez uvex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 odswieze temat. warto doplacic do Konger WC Dancer Champion II ? czy brac jednak starsza wersje WORLD CHAMPION KONGER DANCER 270 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 odswieze temat. warto doplacic do Konger WC Dancer Champion II ? czy brac jednak starsza wersje WORLD CHAMPION KONGER DANCER 270 ? Warto dopłacić. Lepiej uzbrojony i dużo lżejszy. Stary model 2.70 m waży 182 g a nowy 139 g tej samej długości. Jest różnica. Poza tym dolnik jest lux, mega wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Ciekawe jak z wytrzymałością dwójki bo pierwsza seria to pancerne wędki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodalx Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Witam.Pytanie dotyczy użytkowników Dancera. Czy nie wydaje się wam że wędki są dociążone w dolniku. Porównuję z innymi dolnikami wędek o tej samej długości (nawet z większym cw) i tył dolnika Dancera mocno leci w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastore Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Witam.Pytanie dotyczy użytkowników Dancera. Czy nie wydaje się wam że wędki są dociążone w dolniku. Porównuję z innymi dolnikami wędek o tej samej długości (nawet z większym cw) i tył dolnika Dancera mocno leci w dół.Mam Dancera 240 cm z pierwszej odsłony. Nie zauważyłem aby dolnik jakoś specjalnie przeciążał wędkę. Używam go z kołowrotkiem o rozmiarze 2000 ( team dragon 720x) i fajnie się uzupełniają.Środek ciężkości mam zaraz na końcówce górnego gripa.Swoją droga uwielbiam tą wędkę i ma u mnie dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Czy te dancery z drugiej odsłony nie są przypadkiem wklejkami, bo na znanym portalu chyba opisane jako wklejka.Proszę dementi tej informacji, jak ktoś nowy kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodalx Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 1 seria zielone blanki2 seria czarne blanki3 seria zielone blankiPytanie o dolnilu dotyczyło 2 serii, czarne blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodalx Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Dancer z drugiej odsłony, czarny blank, nie jest wklejką, mam dł. 240, i 270. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodalx Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Coś mi się wydaję że zdemontuję zakończenie dolnika, kijek do 18 gram a waży 182 g (dł.270). Albo zakończenie mocno go doważa albo jest z tyłu, w blanku doważenie. Kiedyś doważyłem jeden kij (by idealnie wyważyć go z kołowrotkiem, sam kołowrotek nie wystarczał), na próbę, wędka stała się tempawa, długo wychodziła z drgań (kumulacja energii w doważeniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastore Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) 1 seria zielone blanki2 seria czarne blanki3 seria zielone blankiPytanie o dolnilu dotyczyło 2 serii, czarne blanki.To w takim razie mam Dancera z drugiej odsłony. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez pastore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Czy te dancery z drugiej odsłony nie są przypadkiem wklejkami, bo na znanym portalu chyba opisane jako wklejka.Proszę dementi tej informacji, jak ktoś nowy kij.Dancery nigdy nie były fabrycznymi wklejkami. Jeśli ktoś pisze że ma z wklejką, to pewnie wędka po przygodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Dancery nigdy nie były fabrycznymi wklejkami. Jeśli ktoś pisze że ma z wklejką, to pewnie wędka po przygodach. Taki post sprzedażowy sklepu .Mnie też to dziwne było, takie to babole goście sprzedający walą, jednym słowem " ctr+copy" czyni cuda z kija. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi