Skocz do zawartości

konger dancer 270/3-14g

_ronin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dancera 240, impulsa 240 i 270 oraz turbo 300. Wszystkie WCH czarnuchy (nie WRX). Świetne kije, z których ryby nie spadają, Nie mają żadnych wodotrysków, nie posiadają perłowych omotek ani uchwytu z 3 gatunków korka. Ot klasyczne kije o akcji typu b, są czułe natomiast nie posiadają cieniuchutkiej szczytówki co dla mnie jest zaletą bo możesz postawić sdr-ka w silniejszym nurcie. Na plus jak dla mnie gumowe zakończenie oraz łączenie typu v.

łowiłem też dancerem 270. Znajomy łowi nim na Wiśle i ma klenie 50 +. Ja łowię nimi na Wiśle w Wawie na Wkrze i jeszcze paru innych rzeczkach. Mam nadzieję, że pomogłem.

Acha i wiem, że możesz dostać takiego nowego za ok. 260zł i to pod Warszawą ;)

Edytowane przez sajdol1
  • Like 1

Mam dancera 240, impulsa 240 i 270 oraz turbo 300. Wszystkie WCH czarnuchy (nie WRX). Świetne kije, z których ryby nie spadają, Nie mają żadnych wodotrysków, nie posiadają perłowych omotek ani uchwytu z 3 gatunków korka. Ot klasyczne kije o akcji typu b, są czułe natomiast nie posiadają cieniuchutkiej szczytówki co dla mnie jest zaletą bo możesz postawić sdr-ka w silniejszym nurcie. Na plus jak dla mnie gumowe zakończenie oraz łączenie typu v.

łowiłem też dancerem 270. Znajomy łowi nim na Wiśle i ma klenie 50 +. Ja łowię nimi na Wiśle w Wawie na Wkrze i jeszcze paru innych rzeczkach. Mam nadzieję, że pomogłem.

Acha i wiem, że możesz dostać takiego nowego za ok. 260zł i to pod Warszawą ;)

Podziękować. ;) za tą cenę nie oczekuję wodotrysków. Kija ma być praktyczny nie piękny.

Edytowane przez _ronin

Kijek fajny, mięsisty, ładnym ugięciu i przyzwoitym wykonaniu. W ogóle seria WC Kongera to udane kije. Kijek miota niewielkie wabiki, jak i pozwoli połowić lekkimi boleniówkami nie stawiającymi w wodzie zbyt dużego oporu. Mam gdzieś taki jako zapas. A i na pstragi się nada

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Wędki Champion Dancer czy też WCH Dancer mają krótki dolnik. Zanim kupisz lepiej sobie je gdzieś zobacz. Na wody, gdzie będziesz wykonywał rzuty z pod łokcia są OK, na większych rzekach, czy też zbiornikach, przy zarzucaniu oburęcznym są niewygodne. Tak samo jak Equs 265/14 Jest nowa wersja Dancera z całkowicie innym uchwytem, może te modele mają dłuższe dolniki.

Ogólnie wędki z tych gniotsa nie łamiotsa. Byłem z nich mega zadowolony, z tym że ja łowiłem na małych rzeczkach i bardzo rzadko rzucałem z za ucha. A jak już, to jedną ręką.

Pzdr.

Edytowane przez uvex

• 1 rok później...

odswieze temat.

warto doplacic do Konger WC Dancer Champion II ?

czy brac jednak starsza wersje WORLD CHAMPION KONGER DANCER 270 ?

Warto dopłacić. Lepiej uzbrojony i dużo lżejszy. Stary model 2.70 m waży 182 g a nowy 139 g tej samej długości. Jest różnica. Poza tym dolnik jest lux, mega wygodny. 

• 2 lata później...

Witam.

Pytanie dotyczy użytkowników Dancera. Czy nie wydaje się wam że wędki są dociążone w dolniku. Porównuję z innymi dolnikami wędek o tej samej długości (nawet z większym cw) i tył dolnika Dancera mocno leci w dół.

Mam Dancera 240 cm z pierwszej odsłony. Nie zauważyłem aby dolnik jakoś specjalnie przeciążał wędkę. Używam go z kołowrotkiem o rozmiarze 2000 ( team dragon 720x) i fajnie się uzupełniają.

Środek ciężkości mam zaraz na końcówce górnego gripa.

Swoją droga uwielbiam tą wędkę i ma u mnie dożywocie. :) 

Coś mi się wydaję że zdemontuję zakończenie dolnika, kijek do 18 gram a waży 182 g (dł.270). Albo zakończenie mocno go doważa albo jest z tyłu, w blanku doważenie. Kiedyś doważyłem jeden kij (by idealnie wyważyć go z kołowrotkiem, sam kołowrotek nie wystarczał), na próbę, wędka stała się tempawa, długo wychodziła z drgań (kumulacja energii w doważeniu).

Czy te dancery z drugiej odsłony nie są przypadkiem wklejkami, bo na znanym portalu chyba opisane jako wklejka.

Proszę dementi tej informacji, jak ktoś nowy kij.

Dancery nigdy nie były fabrycznymi wklejkami. Jeśli ktoś pisze że ma z wklejką, to pewnie wędka po przygodach. 

Dancery nigdy nie były fabrycznymi wklejkami. Jeśli ktoś pisze że ma z wklejką, to pewnie wędka po przygodach. 

Taki post sprzedażowy sklepu :lol: .Mnie też to dziwne było, takie to babole goście sprzedający walą, jednym słowem " ctr+copy" czyni cuda z kija.

• Like 1