wyjec Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam. Jak mi się wydaje okazyjnie za 50zł kupiłem pierwszą muchówkę Robinsona 6-7 wraz z kołowrotkiem. Jako, że jestem laikiem w kwestiach muchowych mam pytanie czy da się na to klenie i pstrągi łowić ? Czy może inne rybki ?? Dodam iż moje łowiska to Drwęca i Wisłą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Spokojnie połowisz, pytanie masz sznur muchowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Jak już masz to nie ma się co zastanawiać tylko próbować Duża sucha ( sarniaki i piankowce ) będzie latać, streamer i mokra również. Teraz tylko jakiś sznur pływający WF 7 i ćwiczyć rzuty - chyba widzę na kołowrotku jakiś sznur ?Oprócz klenia i pstrąga ogarniesz tym większość drapieżników. Edytowane 27 Lutego 2015 przez szymanek69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Trochę metrów jest było dołączone do zestawu z wędką i kręciołęm . I jak mniemam do linki muszę coś dowiązać(przypon) jeżeli tak to jakiej długośći i grubiśći? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jak już masz to nie ma się co zastanawiać tylko próbować Duża sucha ( sarniaki i piankowce ) będzie latać, streamer i mokra również. Teraz tylko jakiś sznur pływający WF 7 i ćwiczyć rzuty - chyba widzę na kołowrotku jakiś sznur ?Oprócz klenia i pstrąga ogarniesz tym większość drapieżników. 7 to chyba za dużo jak na klenie. 7-mką łowiłem bolenie i szczupaki.Niech zacznie od klasy 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Tu masz kilka odpowi Trochę metrów jest było dołączone do zestawu z wędką i kręciołęm . I jak mniemam do linki muszę coś dowiązać(przypon) jeżeli tak to jakiej długośći i grubiśći? Kilka watków niżej masz podbny temat http://jerkbait.pl/topic/53400-kilka-pyta%C5%84-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/ Znajdziesz tam odpowiedź na te jak i kilka nastepnych pytań Powodzenia ....! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Podkład pod linkę sobie nawiń na kołowrotek, wystarczy grubsza żyłka - 0,3-0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 7 to chyba za dużo jak na klenie. 7-mką łowiłem bolenie i szczupaki.Niech zacznie od klasy 6.Dlaczego za dużo ? Trzymając się schematu wędka 6/7 linka DT6 lub WF7 Jak dla mnie WF jest wygodniejsza do łowienia na dużych rzekach gdzie niejednokrotnie mocno wieje na otwartej przestrzeni ( nizinne Warta i Odra ) Sam mam podobny klasowo zestaw ( Shakespeare Omnix 6/7 + WF 7 Cortlanda F, I , S ) którym ogarniam nizinne klenie,bolenie a jak potrzeba to szczupłego na lekko. Finezji lipieniowej przy "suszeniu" nie ma żadnej ale działa.Drwęca i Wisła jak kolega zaznaczył do małych też nie należą o ile się nie mylę, także warunki mogą być podobne do moich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 7 to chyba za dużo jak na klenie. 7-mką łowiłem bolenie i szczupaki.Niech zacznie od klasy 6.Zgadzam się,6 -tka jest bardziej uniwersalna. Moim zdaniem na początek lepsza... a i wraz z nabytym doświadczeniem ją wykorzysta...Zresztą kolega już coś ma nawinięte na kołowrotek... na start im gorsza tym lepiej chyba, że ma się za dużo pieniędzy Do nauki w sam raz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 To dziękuję za info i obym już niedługo uraczył Wszystkich pięknymi zdjęcami Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgadzam się,6 -tka jest bardziej uniwersalna. Moim zdaniem na początek lepsza... a i wraz z nabytym doświadczeniem ją wykorzysta...Zresztą kolega już coś ma nawinięte na kołowrotek... na start im gorsza tym lepiej chyba, że ma się za dużo pieniędzy Do nauki w sam raz!!!Ok - może i tak, ale mówimy tu o sznurze klasy 6 lub 7 a nie o wędce 6 czy 7 - bo kolega ma już kijka 6/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi