Artur1125 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sumhttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17490434,Wloch_zlowil_gigantycznego_suma__Ryba_wazyla_127_kilogramow_.htmlMiarka na zdjęciu pokazuje troche mniej , zero blizna, szram całkiem inny niż te Hiszpańskie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sumhttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17490434,Wloch_zlowil_gigantycznego_suma__Ryba_wazyla_127_kilogramow_.htmlMiarka na zdjęciu pokazuje troche mniej , zero blizna, szram całkiem inny niż te Hiszpańskie. Troche inny kaliber ryby niz "polskie" prezentowane z tej wody z zeszlego roku ...a tamte tez byly rekordowe I odnosze sie tylko do wielkosci glowy ryby. Bo ta nie ulega zmianie w roznych porach roku.Niestety, ale parcie na szklo i wyscig o rekordy wsrod rekordow to zmora polskiego wedkarstwa w wersji ¨PRO¨ ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 JA PIERDZIU..................., .Myślałem że takie uboty już nie istnieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ale zdjęcie tak zrobione że sum wygląda na co najmniej 4m a nie na marne 2,7 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ale zdjęcie tak zrobione że sum wygląda na co najmniej 4m a nie na marne 2,7 .a kto tak nie stara się robić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 filmik tez jest https://www.youtube.com/watch?v=BR9mW5NSVKo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mega kijanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Olbrzym... a hol 40 min.. ? Jakim on sprzętem operował? Dźwigiem ?Tak czy siak - robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Olbrzym... a hol 40 min.. ? Jakim on sprzętem operował? Dźwigiem ?Tak czy siak - robi wrażenie...Adekwatnym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Piekny łeb też sobie takiego wyhoduje w stawie, będzie karmiony kurczakami z kfc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Adekwatnym to było w zasadzie pytanie retoryczne, ale odpowiedź jest adekwatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 a kto tak nie stara się robić...? Ja bo, to wygląda co naj mniej idiotyczne... ))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Do takich rozmiarow dorastaja jak sie szanuje rybki , mega ryba , kopara opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 I odnosze sie tylko do wielkosci glowy ryby. Bo ta nie ulega zmianie w roznych porach roku. Danielu powinieneś dobrze wiedzieć, że rozmiar głowy u suma nie do końca jest wyznacznikiem długości ryby. Są egzemplarze 180 centymetrowe z wielkimi saganami oraz dwumetrowce o małych bańkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ja bo, to wygląda co naj mniej idiotyczne... )))Eee, tam... zobacz jak się podoba, ludziska chwalą, efekt jest! Mnie się tam widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Danielu powinieneś dobrze wiedzieć, że rozmiar głowy u suma nie do końca jest wyznacznikiem długości ryby. Są egzemplarze 180 centymetrowe z wielkimi saganami oraz dwumetrowce o małych bańkach.Ciesze się ze wrociles caly i zdrowy. tu nikt nie mowi o rybach tego kalibru. Tu jesteśmy w 250 i grube plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie mam pytań. Ale nie zdziwie się jak u nas pływają takie. Na pewno bardzo bym chciał, chociaż 2 albo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ciesze się ze wrociles caly i zdrowy. tu nikt nie mowi o rybach tego kalibru.Tu jesteśmy w 250 i grube plus. Nie było mi dane podziwiać z bliska takiej ryby, to fakt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Piekny łeb też sobie takiego wyhoduje w stawie, będzie karmiony kurczakami z kfc.Nie wiem czy same kurczaki wystarczą, chyba ze z dobrymi witaminkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Hmmm ryba ogromna! Ciekawi mnie w ilu chłopa musieli go ważyć ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie mam pytań. Ale nie zdziwie się jak u nas pływają takie. Na pewno bardzo bym chciał, chociaż 2 albo 3 Dwa to mało ale już trzy po 90 i masz dokładnie taki wymiar jak Włoch . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sacha a dwa po 135 ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Piękny pomnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mega rybcia. Dalej pływa więc jest szansa dla rozochoconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Troche inny kaliber ryby niz "polskie" prezentowane z tej wody z zeszlego roku ...a tamte tez byly rekordowe I odnosze sie tylko do wielkosci glowy ryby. Bo ta nie ulega zmianie w roznych porach roku.Niestety, ale parcie na szklo i wyscig o rekordy wsrod rekordow to zmora polskiego wedkarstwa w wersji ¨PRO¨ ... Guzu widzę, że brylujesz w podważaniu wielkości ryb złowionych przez innych wędkarzy. Parę dni wcześniej w temacie o pstrągach, teraz o sumachJ Piaskownica ciąg dalszy, jak ktoś już przy pstrągach zauważył. Dziwię się tylko, że tu swoich wąsów nie wstawiłeś, tak jak „ponownie” pstrągów, tak dla porównania. Ech ... i zarzucasz jeszcze komuś parcie na szkłoJ Dziwię się także, że będąc doświadczonym łowcą, nie wiesz że ryba na zdjęciu może być różnie zaprezentowana, wydawać się mniejsza lub większa, niż w faktycznie jest. Dlatego w ocenach rzeczywistej wielkości trzeba być ostrożnym.„Polskie” sumy z tamtego roku były szybko wypuszczone, nie było czasu na efektowne sesje zdjęciowe, bo liczyła się kondycja ryb. Co więcej ten mniejszy 249 cm nie był nawet wyniesiony na brzeg (był za ciężki i szkoda było go narażać na jakieś przypadkowe uszkodzenie). Był mierzony w wodzie i jak się później okazało podczas oglądania nagrań, mierzenie było mocno niedokładane, ryba była wygięta i można było spokojnie dodać +7cm. Pierwsze info o 249 jednak pozostało, ja z tym nie miałem i nie mam żadnego problemu, więc te zarzuty o wyścigu w rekordach to chyba z jakiegoś żalu podnosisz. Drugi sum był już dokładnie zmierzony, z czego jest pełne nagranie i zdjęcia.Ten 270 cm to ogrom ryby, podkreślony jeszcze odpowiednią prezentacją. Tak na marginesie tylko dodam, że bracia Ferrari mają po 160 cm w kapeluszu, bez urazu dla niższych wzrostem, chodzi mi tylko o efekt porównawczy przy prezentowaniu ryb. „Polskie” sumy były trzymane przez +/- 100 kg przy 185 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi