rognis_oko Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Wczoraj, wraz z Gromitem i moim bratem byliśmy na pstrążkach.Pogoda była bardzo fajna, prawie cały czas świeciło słoneczko (tylko czasami chowało się za chmury), od czasu do czasu był delikatny wietrzyk.Woda w rzeczce, niestety nie podniosła się, a nawet miejscami wydawało mi się, że jest jeszcze płytsza. Przejrzystość nieprawdopodobna. W polaroidach można było zajrzeć wszędzie.To samo wiedziały pstrążki i ciężko było je przechytrzyć bo łatwo płoszyły się.Przez cały dzień udało mi się złowić 5 pstrążków , w tym 3 wymiarowe. Największy 30 cm. Spięły mi się jeszcze 3 pstrążki i zanotowałem kilka delikatnych brań. Skutecznymi przynętami były Hornety oraz wirówka, którą dostałem od @Xaviego (niestety została na zaczepie ).Mój brat i @Gromit, niestety nie złowili nic. Po prostu miałem troszkę więcej szczęścia. Poniżej załączam kilka fotek z wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 I jeszcze kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Było bardzo przyjemnie, a słoneczko tak świeciło, ze mnie zmogło na jednym z mostków i sobie przespałem godzinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Mateo, Dobre Znaczy ze juz wiosna Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Fajne rybki, gratuluje. Sebek, po taka wirówkę to ja wskakuje do wody i odczepiam z zaczepu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Xavi, Sebek, To jakaś specjalna wirówka - w sensie home-made?Jak tak, to już się szeroko uśmiecham :mellow: ... Pozdro,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 @Xavi, wchodziłem po nią, ale niestety zniknęła i nie mogłem jej znaleźć... @Marcin, te wirówki robił kiedyś Marek Szymański. Niestety mam tylko jeszcze jedną ale mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 wirówki są bardzo fajne i przede wszystkim łowne, pracują nienagannie.@Sebek, ja swoja najszczesliwsza zerwalem na Wisełce w zeszłym sezonie, juz na nia nie złowię rekordowego jazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Co tam u was chłopaki:)??Kiedy cos pijemy(czytajcie jedziemy na ryby) heheheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Mateo Widzimy sie w maju w Sztokholmie.... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 sie ma Mateo. W weekend sie nastawiam na wypad jakis z Wami, polowimy, popijemy, pospimy na mostku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Guzu, przestań kusić ... bo ja już nie mogę się doczekać tej drogi przez Sztokholm, drogi trolla i barki, którą płyniemy na Ormon. Później ... te zatoki i pierwsze branie szczupaka. No a przedtem te spekulacje, do białego rana, na promie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Remek, Opowiecie co bylo na promie Zostawmy ten tematu tu. To nie ten watek Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 @Rognis, Czy nazwa tej rzeczki to tajemnica. Pytam bo piszesz, że 3 ryby były wymiarowe a największa miała 30cm, więc ciekaw jestem jaki tam jest wymiar.. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 @Efex, już odpowiadam. Na tym odcinku, na którym łowiliśmy obowiązuje wymiar 25 cm. Dla mnie to i tak bez różnicy bo mam swoje prywatne, dużo większe wymiary ochronne, a ponadto wypuszczam wszystkie złowione ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Dzięki Sebastian, Wiem, że masz swoje wymiary i wypuszczasz pstrągi. Byłem po prostu ciekaw gdzie w waszej okolicy są rzeczki z tak niskim wymiarem ochronnym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 @Rognis, Czy nazwa tej rzeczki to tajemnica. Pytam bo piszesz, że 3 ryby były wymiarowe a największa miała 30cm, więc ciekaw jestem jaki tam jest wymiar.. Efex ------------------------------------------------------------ -No wlasnie, gdzie w srodkowej Polsce sa takie niskie wymiary ?Do tej pory sadzilem, ze to tylko w gorach sie to dzieje.Moze to jakas woda prywatna.Strumyczek malutki, a tu takie rybska nawet po 30 cm.Na tak mala wode to juz bestie.Chociaz po fotkach widze, ze te Potoki to jeszcze maja ubarwienie mlodociane . Cos mi sie wydaje, ze sie Seba na cos wiekszego nastawiales.Cos co schodzi po tarle do glownej rzeki, bo to chyba jakis doplywek wiekszej wody pstragowej ?Moze Drwecy ?Co ? Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Pstrążki na fotkach są małe ponieważ zrobiłem im zdjęcie właśnie ze względu na piękne, młodociane ubarwienie. Te dwa trzydziestaki wyglądały niestety jak szare, chude kelty. <_< Normalnie nie robię zdjęć tak małym rybkom ale skusiły mnie do tego te kropki... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi