Skocz do zawartości

Pstrążki

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj, wraz z Gromitem i moim bratem byliśmy na pstrążkach.

Pogoda była bardzo fajna, prawie cały czas świeciło słoneczko (tylko czasami chowało się za chmury), od czasu do czasu był delikatny wietrzyk.

Woda w rzeczce, niestety nie podniosła się, a nawet miejscami wydawało mi się, że jest jeszcze płytsza. Przejrzystość nieprawdopodobna. W polaroidach można było zajrzeć wszędzie.

To samo wiedziały pstrążki i ciężko było je przechytrzyć bo łatwo płoszyły się.

Przez cały dzień udało mi się złowić 5 pstrążków :mellow: , w tym 3 wymiarowe. Największy 30 cm. Spięły mi się jeszcze 3 pstrążki i zanotowałem kilka delikatnych brań. Skutecznymi przynętami były Hornety oraz wirówka, którą dostałem od @Xaviego (niestety została na zaczepie :( ).

Mój brat i @Gromit, niestety nie złowili nic. Po prostu miałem troszkę więcej szczęścia.

Poniżej załączam kilka fotek z wypadu.

post-12-1348913188,4953_thumb.jpg

post-12-1348913188,5889_thumb.jpg

post-12-1348913188,6308_thumb.jpg

Guzu, przestań kusić ... bo ja już nie mogę się doczekać tej drogi przez Sztokholm, drogi trolla i barki, którą płyniemy na Ormon. Później ... te zatoki i pierwsze branie szczupaka. No a przedtem te spekulacje, do białego rana, na promie :D

Pozdrawiam

Remek

@Rognis,

Czy nazwa tej rzeczki to tajemnica. Pytam bo piszesz, że 3 ryby były wymiarowe a największa miała 30cm, więc ciekaw jestem jaki tam jest wymiar..

Efex

------------------------------------------------------------ -

No wlasnie, gdzie w srodkowej Polsce sa takie niskie wymiary ?

Do tej pory sadzilem, ze to tylko w gorach sie to dzieje.

Moze to jakas woda prywatna.

Strumyczek malutki, a tu takie rybska nawet po 30 cm.

Na tak mala wode to juz bestie.

Chociaz po fotkach widze, ze te Potoki to jeszcze maja ubarwienie mlodociane .

Cos mi sie wydaje, ze sie Seba na cos wiekszego nastawiales.

Cos co schodzi po tarle do glownej rzeki, bo to chyba jakis doplywek wiekszej wody pstragowej ?

Moze Drwecy ?

Co ?

Rafal B) :lol:

Pstrążki na fotkach są małe ponieważ zrobiłem im zdjęcie właśnie ze względu na piękne, młodociane ubarwienie. Te dwa trzydziestaki wyglądały niestety jak szare, chude kelty. <_<

Normalnie nie robię zdjęć tak małym rybkom ale skusiły mnie do tego te kropki... hehe :lol: