SHIT_TLER Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ostatnio na rybach zdarzyło mi się dość mocno wylądować na 4 literach i niestety poszła cała korbka od kołowrotka i stopka przekręciła się o kilkadziesiąt stopni. Obudowa jest podobno z kompozytu fg-hgn, cokolwiek by to miało znaczyć I teraz pytanko, ja tą stopke z powrotem przekręcić? Podgrzać jakoś, jak nie młotkiem to pałką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jak to przekręciła się? Z plasteliny jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jak możesz to umieść zdjęcie. Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. I chyba nie tylko Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Jak to przekręciła się? Z plasteliny jest? Zdarzyło mi się takie coś w tym Quick-u. Kierunek ruchu zaznaczyłem strzałką ale jakby się uparł, pewnie i w bok by się odgiął.Odlew nie jest aż tak "twardy" na jaki wygląda Edytowane 28 Lutego 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 No też bym z ciekawości obejrzał obrazek "obrotu"...Bo zazwyczaj, to jet "pyk" i po zawodach, szukanie nowej budy albo partyzantka z lepieniem, ale skręconego "plastiku", to jeszcze nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zdarzyło mi się takie coś w tym Quick-u. Kierunek ruchu zaznaczyłem strzałką ale jakby się uparł, pewnie i w bok by się odgiął.Inne 002.jpgOdlew nie jest aż tak "twardy" na jaki wygląda Pewnie stop zawiera mniej "dur", a więcej "zwykłego aluminium"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Czyli jestem innymi słowy wybitnie zdolny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Chinskie amelinium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 ! Znaczy, że umrę jeszcze głupszy niż sądziłem... Można wiedzieć czyja to produkcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 ale faza.ja to bym stopkę w imadło między 2 deseczki i całą dłonią próbował.ryzyk fizyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Miałem ten sam problem z Mikado Airspace.Zamocowałem kołowrotek w uchwycie wędki i delikatnie wyprostowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zaraz Stelkę 98 zamontuję w imadło i zobaczę czy się przekręci . To też przecież aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Czy to ryobi arctica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Czy to ryobi arctica? Z tego co widać to tak Spróbuj delikatnie wyprostować, tylko nie używaj zbyt dużej siły, bo pęknie i będzie po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zaraz Stelkę 98 zamontuję w imadło i zobaczę czy się przekręci . To też przecież aluminium.Taaaa, sprawdź, sprawdź...Może byc podobnie jak z leciutko tylko nadepniętym rotorem od emblema, prztyk i do smietniczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Czyli jestem innymi słowy wybitnie zdolny Gdyby to w czasie holu tak wygło a później ryba spadłaby z haka, to by legenda o "wielkiej niewyjętej"była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Może byc podobnie jak z leciutko tylko nadepniętym rotorem od emblema, prztyk i do smietniczka...Próbować naprostować można,nic do stracenia. Stopy aluminium maja to do siebie że w momencie odkształcenia zmienia się struktura cząsteczkowa materiału i powrót do poprzednich prawidłowych ustawień jest bardzo ryzykowny.Najczęściej następuję to co napisał Tomek Zorro. Pstryk i do śmietniczka.Miałem takich pokrzywionych trochę,ale tylko jeden albo dwa wytrzymały próbę prostowania. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zaraz Stelkę 98 zamontuję w imadło i zobaczę czy się przekręci . To też przecież aluminium.i od razu napisz do mnie prv,mam zapasowy korpus ze stopka do 98 3000/4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Wyślij to do lucio na "testy" jako najnowszy pomysł japońskiego przemysłu wędkarskiego na najdłuższe rzuty, on to łyknie i rozpropaguje na "kanale" jako hit tego sezonu Edytowane 28 Lutego 2015 przez Stary Baca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_bass Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Czyli jestem innymi słowy wybitnie zdolny To chyba produkcja rosyjska, gniotsa nie łamiotsa :lol: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 i od razu napisz do mnie prv,mam zapasowy korpus ze stopka do 98 3000/4000 Ciekawe, czy gołymi rękami dałbym radę to przekręcić? Nie kuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jedyne wyjście to "wyciąć glebe " na drugą stronę i powinno się naprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Pytanie czy to stara Arctica z amelinium czy może z plastiku który wprowadził w tych kołowrotkach w swojej ofercie Dragon. Aż mi się wierzyć nie chce, że amelinium można tak przekręcić bo prędzej by pękło już przy upadku. EDIT doczytałem pierwszego posta - czyli jednak plastik w wersji Dragonowskiej. Edytowane 1 Marca 2015 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Panowie,nabijacie się,a ja kupiłem kiedyś Stellę 2500 F używkę i jakoś tak dziwnie mi się kołowrotek "układał" w uchwycie,jak go obejrzałem,to stwierdziłem podobny efekt skręcenia stopki,choć oczywiście w dużo mniejszej skali,w niczym to nie przeszkadza,bo kręcioł ogólnie w bardzo dobrym stanie,ale jednak i japońskie duramelinium da się przekręcić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 No dobra, trele-morele ale skoro ta konkretnie maszyna jest z jakiegoś plastiku, to chyba najlepiej będzie wsadzić stopkę do jakiegoś gara z wrzątkiem, poczekać troszkę, aż się "materia" mocno orzeje i delikatnie prostować...Jak już, ewentualnie, dojdzie do formy, to pod zimną wodę i może będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi