Skocz do zawartości

Dragon Fishmaker 2 Ti

Agama_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma informacji bo to nowość na 2015 rok. Mam model 1135 ale jeszcze z nim nad wodą nie byłem. Na sucho pracuje bardzo fajnie, wygląda też fajnie, mógłby być ciut większy.

Zobaczymy jak będzie się spisywał nad wodą.

Mógłby być jeszcze większy? Przecież to betoniara wielkości co najmniej Schimano 5000 - 6000

Witam.

Zostałem zwycięzcą nagrody głównej w losowaniu firmy Dragon:), którą był owy kołowrotek. Na internecie niema zbyt dużo informacji na jego temat, a więc proszę tych, którzy mieli styczność z tym kołowrotkiem o wyrażenie swojej opinii na jego temat. :)

Pozdrawiam i połamania ;)

Skoro wygrałes to niech ci organizator konkursu napisze cos nie cos na temat...

Ogolnie Fishmakery to niezłe młynki jesli chodzi o wykonczenie ,po sezonie uzytkowani na ciezzszym łowieniu wymaga dobrego serwisu... :lol:

Edytowane przez Greg1407

Ten Fishmaker  z ,,Ti,, to rzekomo młynek z dwoma łożyskami ceramicznymi, ale gdzie te łożyska są i jakiej jakości to nie mam pojęcia  :lol:.. W środku zapewne to samo co w pozostałych fishmakerach. Ogólnie  to całkiem niezłe młynki, na wormshafcie, z szeroką szpulą, ładnie nawijają, godne uwagi. Tylko żeby korpus był z innego tworzywa to już by było ,,piknie,, ...

Skoro wygrałes to niech ci organizator konkursu napisze cos nie cos na temat...

Ogolnie Fishmakery to niezłe młynki jesli chodzi o wykonczenie ,po sezonie uzytkowani na ciezzszym łowieniu wymaga dobrego serwisu... :lol:

mam dwa fishmakery,pierwsza seria to FD935i i katuje go 3 sezony na sandaczach na główki 30g i nic nie trzeba serwisować,chodzi idealnie,drugi to nowa seria FD935i zakupiłem go specjalnie na bolki więc dostanie po trybach na rzekach więc dopiero wtedy napisze jak się sprawdził

Mógłby być jeszcze większy? Przecież to betoniara wielkości co najmniej Schimano 5000 - 6000

Jaka betoniara? Wygląda jak Shimano 4000. Chyba nie miałeś tego kołowrotka w rękach skoro tak piszesz.

Wolałbym żeby był większy i cięższy by wyważał wędkę dł. 3,15 m. ..

mam dwa fishmakery,pierwsza seria to FD935i i katuje go 3 sezony na sandaczach na główki 30g i nic nie trzeba serwisować,chodzi idealnie,drugi to nowa seria FD935i zakupiłem go specjalnie na bolki więc dostanie po trybach na rzekach więc dopiero wtedy napisze jak się sprawdził

Do czasu.... ;) aż......

Jaka betoniara? Wygląda jak Shimano 4000. Chyba nie miałeś tego kołowrotka w rękach skoro tak piszesz.

Wolałbym żeby był większy i cięższy by wyważał wędkę dł. 3,15 m. ..

Mam model 925 i Shimano 4000,Fischmaker jest o wiele większy.Kiedyś posiadałem również 935 i to była betoniara o średnicy szpuli jak kołowrotek karpiowy.Widzę,że to właśnie Ty na oczy Fishmakera najwyraźniej nie widziałeś,a nie ja.

Fischmaker jest specyficznie zrobiony ,ta wielka szpula niczym z kolowrotkow karpiowych to wlasnie nowa koncepcja Dragona ,teoretycznie dłuzsze rzuty oraz to przełozenie jest zupełnie inne niz w klasycznych kolowrotkach.Troche inny kręciołek z potencjałem jesli sie bedzie smarowac go :)

Mam model 925 i Shimano 4000,Fischmaker jest o wiele większy.Kiedyś posiadałem również 935 i to była betoniara o średnicy szpuli jak kołowrotek karpiowy.Widzę,że to właśnie Ty na oczy Fishmakera najwyraźniej nie widziałeś,a nie ja.

Mam dwa Fishmakery, 1135 i teraz tego Ti . Szpula jest większa  niż przy Shimano ale reszta kołowrotka nie. Przy takiej dużej szpuli można dalej rzucać a na tym mi zależy.

Mam dwa Fishmakery, 1135 i teraz tego Ti . Szpula jest większa  niż przy Shimano ale reszta kołowrotka nie. Przy takiej dużej szpuli można dalej rzucać a na tym mi zależy.

O tym właśnie piszę,korpus owszem jest w miarę normalnej wielkości,natomiast szpula,a co za tym idzie rotor są większe jak u mojego kumpla w młynku karpiowym.