popper Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Uffff. Dopiero przebrnąłem przez całość. ..........Małe trzęsienie ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Moje zdanie na temat zabierania ryb z naszych wód znasz. Nie oczekuj więc, że podam ci przepis na tatara. Chociaż znam całkiem niezły. Nie wyobrażam sobie tatara czy sushi z ryby z Wisły lub Bugu. Z morza Północnego jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Kiedyś ktoś mi powiedział że najgorsza i najbardziej zanieczyszczoną rybą jest łosoś. Nie chciałem uwierzyć. Ale teraz już nic mnie nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Cyt.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale łosoś z hodowli idzie do ubojni mając ok. 60cm. W jakim jest wieku ? 6 miesięcy.Ile musi żyć dziki łosoś żeby te 60cm osiągnąć ? Myślę że lepiej jak 3-4 lata. Coś słyszałem że i z dorszem hodowle powstały ale nie jestem pewien czy to prawda. 60 cm hodowlany łosoś nie jest w wieku 6 miesięcy. Nawet w najbardziej zaawansowanych technologicznie norweskich hodowlach (sterowanie wszystkimi czynnikami środowiska w tym fotoperiodem) wyprodukowanie smolta zajmuje nieco poniżej 1,5 roku. Dopiero potem z tego materiału w sadzach na fiordach rozpoczyna się tucz. Edytowane 1 Marca 2015 przez Mari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Cholera a tak lubiłem tatar z łososia który mój teść robił na święta Wniosek jeden - trzeba kupować pangę z Carefoura bo oni biorą od "Króla Pangi" co ponoć chemi nie dodaje PS Swoją drogą niezłe ceny mają na ryby w tej Francji - 13 Euro za kg pangi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nie ma co się tak podniecać. Podobnie wygląda cała prawda o drobiu, wieprzowinie, produkcji wędlin, owoców, leków, powietrzu którym oddychamy itd. To obraz współczesnego świata, rządzą koncerny i kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Co jeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Film z początku wątku jest brzydki, ten mi się bardziej podoba, przekonuje mnie, aż mnie ochota naszła na świeżą rybke z lidla... https://www.youtube.com/watch?v=5918EaylGxY Edytowane 2 Marca 2015 przez ziober 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi