romeo7 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Witam. Pytanie jak w temacie a mianowicie, od jakiego modelu będzie pasowała korbka do TP XT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Ja ostatnimi czasy podjąłem pewne ryzyko z zakupem korbki do Ultegry 3000 98. Oryginalna korbka miała już spory luz na składaniu i na knobie. Troszeczkę powertowałem internet, szczególnie japońskie strony i coś tam udało się zobaczyć, chociaż pewności nie było czy na 100% będzie pasować. Zamówiłem korbkę od modelu ELF 11 4000, kosztowała 100 zł i pasowała idealnie . Ewentualnie jak ciemny kolor Ci nie podpasuje to także powinna pasować od modelu Nasci 13 4000 HG/C5000 tylko będzie troszkę droższa bodaj 120-130 zł. W obu korbkach dodatkowo będziesz mógł sobie dorzucić dwa łożyska do knoba (4x7x2,5) gdyż jest on demontowalny i oryginalnie są tam zamontowane dwie tulejki. Edytowane 1 Marca 2015 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 A może jest jakiś zamiennik niekoniecznie od shimano dostępny w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Na alledrogo masz korbke która pasuje do Twojego TP. http://allegro.pl/korbka-shimano-2500-3000-super-stradic-twin-power-i5116980271.html Korbki w rozmiarze 1000/2000/2500 mają ciut krótsze ramiona jak do kołowrotków w rozmiarze 3000/4000/5000.Ale pasują i da się nimi kręcić;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 raczej mam możliwość załatwienia, dam znać w poniedziałek, bo mam dostęp do części do shimano, a już do tego modelu to raczej 100-u procentowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) . Edytowane 8 Marca 2015 przez romeo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sados Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Witam. Piotrze masz nadal możliwość załatwienia korbki lub samej rękojeści do twin powera 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Pasuje np. od exage 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Ja podpytam w tym temacie. Zaskoczyło mnie na minus to, że nie można wymienić knoba w Technium 1000FA... Knob kreci jak kręci, ma lekkie luzy, które mnie denerwują w tak lekko pracującym kręciołku. Od jakich modeli można przypasować korbę, aby miała wymienny knob, który można założyskować? Korba na kwadrat, skręcana z drugiej strony nakrętką. Nie chciał bym składanej "na przycisk" korby ale taką jak w oryginale Technium 1000FA. Edytowane 26 Października 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi