Doman Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 LTWS68MXF nie można za bardzo przeciążać bo się rozlatują.Mam i przerabiałem temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Ja też polecam: St.Croix Legent Tournament lub sporo tańszy ale nie gorszy Savage Gear Finesse Rod. Edytowane 8 Marca 2015 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Łowiłem ze 3 razy LTWS68MXF i Finezze 202cm do 18g chcąc je porównać podczas tego samego połowu. Finezze troszkę bardziej czuła, podobnie szybka i przynajmniej nie leci na pysk. No i cena za Finezze (średnio 450 zł nowy) przy tych parametrach rzuca na kolana, natomiast LTWS (średnio 1100 zł nowy) przy niej nie jest warty tej kasy. Zajebiaszczy kijaszek Tylko komfort dla Finezze kończy się przy około 22g+guma. Wyżej już gorzej... Edytowane 8 Marca 2015 przez Kamil_Be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Łowiłem ze 3 razy LTWS68MXF i Finezze 202cm do 18g ...............Tylko komfort dla Finezze kończy się przy około 22g+guma. Wyżej już gorzej... do większych przynęt masz model 7-25g ten spokojnie daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareckipisz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 dołączę się do pytania mam zamiar kupic wędkę na sandacza, mam do wyboru dwa kije jeden to St.Croix Legent Tournament Bass TBS68MXF 2.03m 5,17.5g drugi to Rodmas-Seria M1 21g będę łowił z łodzi na jeziorze , na główki od 14 do 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 do większych przynęt masz model 7-25g ten spokojnie daje radeDo tego mam HMG do 3/4 oz i 1 oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Łowiłem ze 3 razy LTWS68MXF i Finezze 202cm do 18g chcąc je porównać podczas tego samego połowu.Finezze troszkę bardziej czuła, podobnie szybka i przynajmniej nie leci na pysk. No i cena za Finezze (średnio 450 zł nowy) przy tych parametrach rzuca na kolana, natomiast LTWS (średnio 1100 zł nowy) przy niej nie jest warty tej kasy. Zajebiaszczy kijaszek Tylko komfort dla Finezze kończy się przy około 22g+guma. Wyżej już gorzej... A jak oceniasz dolny zakres tego finezze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Generalnie to nie miałem okazji połowić jakoś mega lekko, gdyż Tatula nie jest multikiem do Lighta. Czekam na MGX-a to wtedy ocenię dolny zakres Finezzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Chyba zdecyduję sie na coś z pracowni F,C tylko waham sie na między dwoma blankami MHX MB 782 c.w 5-18 g ,a MB 783 7-21g ? Uzbrojony w przelotki Fuji KR i uchwyt też Fuji SKSS. Jeśli ktoś z Was miał do czynienia z tymi kijkami to chętnie zaczerpnę wiedzy który byłby odpowiedniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Chyba zdecyduję sie na coś z pracowni F,C tylko waham sie na między dwoma blankami MHX MB 782 c.w 5-18 g ,a MB 783 7-21g ? Uzbrojony w przelotki Fuji KR i uchwyt też Fuji SKSS. Jeśli ktoś z Was miał do czynienia z tymi kijkami to chętnie zaczerpnę wiedzy który byłby odpowiedniejszy? zerknij w dziale rodbuilding, tam jest masa porównań tych blanków, sam kiedyś potrzebowałem poczytać i nie wiedziałem za który temat się łapać. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Dzięki sprawdze Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Którą byście wybrali na sandacza chodzi mi o to który z tych kijów jest najczulszy? Wędka spinningowa St.Croix Avid X AXS66MF 1 1,98 Fast M 3-6 5,3-18 Wędka spinningowa St.Croix Avid X AXS68MXF 1 2,03 X-Fast M 3-6 5,3-18 Wędka spinningowa St.Croix Avid AVS68MXF 1 2,03 X-Fast M 3-6 5,3-18 Wędka spinningowa St.Croix Legend Tournament Walleye LTWS68MXF 1 2,05 X-Fast M 3-6 5,3-17,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 LTWS jest czulszy od Avida. Ale na serio wybrałbym SG Finezze plus dołożył do fajnego kołowrotka :-) Łowiłem obydwoma i mam punkt odniesienia. Z resztą Finezzy są zajebiaszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb603 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 St.Croix Legend Tournament Bass TBS68MXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) St.Croix Legend Tournament Bass TBS68MXFA co myślisz o serii Legend Tournament Walleye LTWS68MXF? I jest jeszcze seria Eyecon ECS68MXF tańsza ale dedykowana własnie do sandaczy. Edytowane 13 Marca 2015 przez Catch&Release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 LTWS jest świetny - kup blank i daj uzbroić naszym Mistrzom . Fabryka niekoniecznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 LTWS jest świetny - kup blank i daj uzbroić naszym Mistrzom . Fabryka niekoniecznie ...Kogo masz na myśli mówiąc "Mistrzom" ? I gdzie moge dostać taki blank i ile by to kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Szkoda kasy na Eyecona. A jak chcesz to oddam Ci takiego po kosztach zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 LTWS jest świetny - kup blank i daj uzbroić naszym Mistrzom . Fabryka niekoniecznie ...A co koledze nie pasuje?Przemodelowali przelotki zaczep i korek na nakrętce w tych kijkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb603 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 St.Croix Legend Tournament Bass TBS68MXFPytałeś, który jest czulszy, wg mnie czulszy jest TBS natomiast LTW machałem na sucho i wydaje się nieco cieplejszy chociaż tak jak mówię różnica prawie niezauważalna także myślę, że ktorego by nie wybrał to będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Od specjalistów tworzących piękne badyle roi się w dziale Rodbuilding - pasjonująca lektura , polecam !Miałem LTWS68MXF i był , w/g mnie oczywiście , fatalnie wyważony ( leciał na pysk przy młynku 310 gr ) , zbyt ciężko uzbrojony ( co mogło tylko wzmagać wyżej wymieniony efekt ) , uchwyt SK2 bez insertu przy dłuższym łowieniu dawał się mocno we znaki tym bardziej , że dolnik był o długości wręcz symbolicznej . Lakier na przelotkach ... to już standard w croixach .Natomiast jeśli te niedomagania nie stanowią istotnej przeszkody , to blank wystarczająco czuły , bardzo szybki , z dużym zapasem mocy i takim fajnym , szczytowym-jigowym ugięciu . Acha , i jeszcze pancerny wręcz jeśli chodzi o traktowanie nazbyt brutalne .Dlatego , mimo wszystko , zbrołbym pod swoje potrzeby - najlepiej dokładając nieco do SCV .Co do miejsc potencjalnego zakupu blanku to myślę , że wujek google pomoże . Pierwsze z brzegu http://www.art-rod.com/blanki/st-croix ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 No takUchwyt kwestia gustu mi tam też za bardzo nie leży , ale modny Masa całej wędki 104 gramy którą można smigać główka 20gram + guma a są tacy co twierdzą że więcej.Tej wędki nie ma co wyważać betoniarką, dużo lepiej łowi się leciutkim kołowrotkiem .Lakier Flex Coat mi tam nie pękał ,ale za to pękła wędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Uchwyt byłby OK , gdyby miał w środku insert poprawiający ergonomię w sposób zasadniczy . Natomiast śmiganie przynętami 20 gr + kijem , który sam z siebie leci na pysk mocno nadzwyczaj i kończy się gdzieś w połowie przedramienia ( a nie w pobliżu łokcia ) jest ciężkie chyba , że ma się odpowiednio dużo pary w nadgarstkach - stąd próby ratowania wyważenia masą kołowrotka . I te 104 gr już teraz nie robią takiego wrażenia - mój nowy badyl do tych gramatur waży coś ok. 90 , nawet w lekkim minusie Co absolutnie nie zmienia postaci rzeczy , że blank fajny . Chociaż pękł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb603 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Uchwyt byłby OK , gdyby miał w środku insert poprawiający ergonomię w sposób zasadniczy . Natomiast śmiganie przynętami 20 gr + kijem , który sam z siebie leci na pysk mocno nadzwyczaj i kończy się gdzieś w połowie przedramienia ( a nie w pobliżu łokcia ) jest ciężkie chyba , że ma się odpowiednio dużo pary w nadgarstkach - stąd próby ratowania wyważenia masą kołowrotka . I te 104 gr już teraz nie robią takiego wrażenia - mój nowy badyl do tych gramatur waży coś ok. 90 , nawet w lekkim minusie Co absolutnie nie zmienia postaci rzeczy , że blank fajny . Chociaż pękł .Pękł z jakiej przyczyny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zły cytat - pękł Domanowi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi