szczupak1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Witam serdecznie.Jak w temacie mam dylemat co doradzą fachowcy.Czy JDM nie jest wykonany z lepszych stopów, np koło zębate?A jak obudowa i reszta z czego, jakie różnice.Proszę o radę co wybrać. Ceny są porównywalne. Edytowane 2 Marca 2015 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Może tu coś dla siebie znajdziesz...http://jerkbait.pl/topic/50247-shimano-jdm-vs-europa/http://jerkbait.pl/topic/42884-shimano-biomaster-i-twin-power-jaki-rocznik/http://jerkbait.pl/topic/37537-ma%C5%82e-por%C3%B3wnanie-biomastera-4000-2011-jdm-i-tp4000-2011-jdm/ No i oczywiście jeszcze tu... Edytowane 2 Marca 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja bym brał 2011. Podparcie piniona (X-ship) i podparcie szpulki łożyskiem (Europa) lub tulejką którą można łatwo wymienić na łożysko (JDM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) A uważasz, że materiały zębatki itd. i obudowa jest ta sama??? Edytowane 2 Marca 2015 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Masz wiele tematów o różnicach i braku różnic. Zębatki i koła powinny być z podobnego materiału. Ja bym wybrał 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) No nic pewnie kupie 2011 JDM może będzie lepszy materiał chociaż teraz takie czasy że Japońcy to też robią cuda.Wstarczy popatrzeć na stelle jak spadła jakość. Edytowane 2 Marca 2015 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) JDM 2011 to praktycznie to samo co wersja europejska FB. Europejczyk ma łożysko pod szpulką w gratisie i dodatkową szpulkę. Edytowane 2 Marca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) No nic pewnie kupie 2011 JDM może będzie lepszy materiał chociaż teraz takie czasy że Japońcy to też robią cuda.Wstarczy popatrzeć na stelle jak spadła jakość. Kocham takie wpisy, najpierw dylemat co do rocznika Biomka, pytasz o jakość materiałów itp a potem błyskotliwy wniosek o spadku jakości Stelli na przestrzeni ostatnich lat. Tak się zapytam z czystej ciekawości ile Stelli miał kolega w rękach, ile modeli i roczników że wysnuwa tezę : "... teraz takie czasy że Japońcy to też robią cuda. Wstarczy popatrzeć na stelle jak spadła jakość." Zazwyczaj czytam i traktuje olewczo takie wpisy, ale jest tego ostatnio tak wiele... Właśnie dzięki takim opiniom rodzą się internetowe legendy. Stelle są do d**y a Daiwa ząbkuje i jak tu żyć kiedy młynek za 2500-3500zł jest pełny wad, no nic, Ci Japończycy to rzeczywiście mają klienta w głębokim poważaniu. "Uwielbiam" internetowe debaty na forach wszelakich akwarystycznych, motoryzacyjnych, wędkarskich, najśmieszniejsze jest to że 7 na 10 zbierających głos w dyskusji nigdy nawet nie miało w ręku przedmiotu o którym się wypowiada i wytyka mu wady, o używaniu nawet nie wspomnę, powtarzają w kółko zasłyszane informacje bez ich praktycznej weryfikacji. Coraz bardziej irytują mnie opinie teoretyków, tysiąc razy bardziej wolę słuchać ucznia praktyki niż mistrza teorii. Edytowane 2 Marca 2015 przez gajosik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Muszę Cię zmartwić mam stellę 2010 ale sw na sumki i dorsze.A ten sprzęt ma być na kleniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 lub mój kolega ma i mówi że to jest dobre lub źle -niech wypowie się kolega co ma i użytkuje -popieram wyżej kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Muszę Cię zmartwić mam stellę 2010 ale sw na sumki i dorsze.A ten sprzęt ma być na kleniki.Też muszę Cię zmartwić, chyba taki model nie istnieje. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Też muszę Cię zmartwić, chyba taki model nie istnieje.taki maly psikus :D Edytowane 2 Marca 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) może źle napisał o modelu, może go kupił w 2010 nie bijcie go od razu ja wolałem starego bio 3000 XT a trafił się mój ulubiony model DH więc łyknąłem jak kaczka @godski dobrze prawi i możesz wziąć pod uwagę jego zdanie - ja znam się mniej poczytaj też pomoc od @Jano i poszukaj w necie, wiele wiele wiele jest informacji, czasem trzeba "zagramaniczne" artykuły i fora przejrzeć Edytowane 3 Marca 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi