Skocz do zawartości

Biomaster c3000JDM 08 czy Biomaster c3000 11 Malaysia co wybrać?

szczupak1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jak w temacie mam dylemat co doradzą fachowcy.

Czy JDM nie jest wykonany z lepszych stopów, np koło zębate?

A jak obudowa i reszta z czego, jakie różnice.

Proszę o radę co wybrać. Ceny są porównywalne.

Edytowane przez szczupak1

No nic pewnie kupie 2011 JDM może będzie lepszy materiał chociaż teraz takie czasy że Japońcy to też robią cuda.

Wstarczy popatrzeć na stelle jak spadła jakość.

Kocham takie wpisy, najpierw dylemat co do rocznika Biomka, pytasz o jakość materiałów itp a potem błyskotliwy wniosek o spadku jakości Stelli na przestrzeni ostatnich lat. Tak się zapytam z czystej ciekawości ile Stelli miał kolega w rękach, ile modeli i roczników że wysnuwa tezę : "... teraz takie czasy że Japońcy to też robią cuda. Wstarczy popatrzeć na stelle jak spadła jakość." 

Zazwyczaj czytam i traktuje olewczo takie wpisy, ale jest tego ostatnio tak wiele... Właśnie dzięki takim opiniom rodzą się internetowe legendy. Stelle są do d**y a Daiwa ząbkuje i jak tu żyć kiedy młynek za 2500-3500zł jest pełny wad, no nic, Ci Japończycy to rzeczywiście mają klienta w głębokim poważaniu. "Uwielbiam" internetowe debaty na forach wszelakich akwarystycznych, motoryzacyjnych, wędkarskich, najśmieszniejsze jest to że 7 na 10 zbierających głos w dyskusji nigdy nawet nie miało w ręku przedmiotu o którym się wypowiada i wytyka mu wady, o używaniu nawet nie wspomnę, powtarzają w kółko zasłyszane informacje bez ich praktycznej weryfikacji. 

Coraz bardziej irytują mnie opinie teoretyków, tysiąc razy bardziej wolę słuchać ucznia praktyki niż mistrza teorii. 

Edytowane przez gajosik
  • Like 9

może źle napisał o modelu, może go kupił w 2010 :)

nie bijcie go od razu :P

ja wolałem starego bio 3000 XT a trafił się mój ulubiony model DH więc łyknąłem jak kaczka :P

@godski dobrze prawi i możesz wziąć pod uwagę jego zdanie - ja znam się mniej :P

poczytaj też pomoc od @Jano i poszukaj w necie, wiele wiele wiele jest informacji, czasem trzeba "zagramaniczne" artykuły i fora przejrzeć :D

Edytowane przez ROOS