Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja lub uwaga do regulaminu działu "Sprzedam"

Jano

Pytanie

Można zaobserwować w ostatnim czasie mnożenie wątków w dziale "Sprzedam" związane z pisaniem każdorazowo nowego posta w przypadku sprzedaży kilku podobnych przedmiotów.

Szczególnie, gdy dotyczy to kilku (-nastu, -dziesięciu) przedmiotów z jednego obszaru wydaje się to trochę bezsensownym zaśmiecaniem forum (przykład poniżej). Może by tak zalecić / nakazać wrzucanie wszystkich przedmiotów z tego samego obszaru do jednego postu?

W regulaminie nie znalazłem takiego zapisu albo przeoczyłem...

post-52846-0-93446700-1425297704_thumb.jpg

Edytowane przez Jano
  • Like 4

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Też popieram - ale takie rozwiązanie, gdzie będzie nakaz łączenia ogłoszeń z jednego zakresu np. przynęty.

Łączenie wszystkich kategorii ze sobą w jednym poście może zadziałać odwrotnie - tzn. zmniejszyć przejrzystość treści.

• 0

Chłopaki, ja uważam inaczej... Jak ktoś wystawia kilkanaście (lub więcej) przedmiotów/zestawów w jednej ofercie, to jest niezły galimatias i (zwłaszcza dla sprzedającego) - obsługiwanie rezerwacji, kupna, zwalniania rezerwacji, edycji, nie wspominając, że ma ograniczoną ilość wystawiania zdjęć... Poza tym - co z przedmiotami, które się nie sprzedały i dalej widnieją blokując forum (w tej chwili można napisać: SPRZEDANE - PROSZĘ USUNĄĆ) lub z przedmiotami, które chcemy wystawić za jakiś czas np. za tydzień? To co - dodajemy je do starego ogłoszenia? Trochę bez sensu.

• 0

Chłopaki, ja uważam inaczej... Jak ktoś wystawia kilkanaście (lub więcej) przedmiotów/zestawów w jednej ofercie, to jest niezły galimatias i (zwłaszcza dla sprzedającego) - obsługiwanie rezerwacji, kupna, zwalniania rezerwacji, edycji, nie wspominając, że ma ograniczoną ilość wystawiania zdjęć... Poza tym - co z przedmiotami, które się nie sprzedały i dalej widnieją blokując forum (w tej chwili można napisać: SPRZEDANE - PROSZĘ USUNĄĆ) lub z przedmiotami, które chcemy wystawić za jakiś czas np. za tydzień? To co - dodajemy je do starego ogłoszenia? Trochę bez sensu.

w sumie tak, częściowo się zgodzę ale... lepiej mieć bu****... przepraszam galimatias w jednym poście czy na całym podforum? :)

no ale dopóki dyskutujemy (a przecież po to jest ten post) to wszystko OK

jak będzie? zobaczymy...

Edytowane przez Jano

• 0

w sumie tak, częściowo się zgodzę ale... lepiej mieć bu****... przepraszam galimatias w jednym poście czy na całym podforum? :)

no ale dopóki dyskutujemy (a przecież po to jest ten post) to wszystko OK

jak będzie? zobaczymy...

Ano właśnie! Trzeba rozważyć wszystkie "ZA" i "PRZECIW"... (A nawiasem mówiąc - jestem przekonany, że Moderatorzy już dawno przemyśleli ten problem i wybrali najbardziej korzystną opcję....)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 1

• 0

Wystarczy napisać ''bez rezerwacji'' i zazwyczaj pomaga na zbędne i nic nie wnoszące wpisy  ;)

• 0

Ja mam inną uwagę. Mianowicie dotyczącą odnośników. W momencie gdy otrzymuję uwagę (otrzymałem a co  ;) ;) ;) ) i jestem informowany że mam zapoznać się z regulaminem, to odnośnik powinien kierować mnie do regulaminu a nie do jakiejś reklamy firmy kredytowej czy innych naciągaczy kredytów. To jest takie trochę mało eleganckie.

Tak swoją drogą to ile tych punktów minusowych można złapać ;) ;) ;) ;).

Edytowane przez Sołtys

• 0

1. To rzeczywiście reklama intekstowa podświetlające losowo wybrane słowa. Nie mam wpływu na to jakie słowo zostanie podświetlone.

2. Co do $$ i adcośtam - http://www.noadblock.pl/

Do momentu gdy ktos nie pozwoli ogladac strony z wlaczonym adblockiem bo utrzymuje sie z reklam :) Remas- za ten pomysl wisisz mi piwo nad Bugiem :) 

• 0

Do momentu gdy ktos nie pozwoli ogladac strony z wlaczonym adblockiem bo utrzymuje sie z reklam :) Remas- za ten pomysl wisisz mi piwo nad Bugiem :)

Dokładnie, jeśli zaczniemy stosować addblocka i ilość kliknięć w reklamy w serwisie jb wyniesie 0 Remek na koncie adsense będzie miał 0 i jesteśmy w punkcie wyjścia. Serwer na którym jest jb nie jest przecież darmowy a "zyski" z tych reklam nie są oszałamiające o ile można to w ogóle nazwać zyskami, raczej nazwałbym je zapomogą :) Klikajmy zatem w interesujące nas reklamy a tym sposobem reklamodawcy dorzuca się do utrzymania kosztów hostingu. 

Ja osobiście pojechałbym po bandzie i utworzył moduł abonamentu dla każdego działu forum, SMS o treści jerkbait z kodem zwrotnym uprawniającym do oglądania i uczestniczenia w forum + sms premium za 10 pln'ów na tydzień za dostęp do giełdy. Prawda że dobre? :)

• 0

Nie znam się na tym, może na sali jest prawnik ?,

ale czy nie można zarejestrowac Jb.pl jako stowarzyszenia użyteczności publicznej ? (ochrona naturalnego środowiska, czystości wód,itp.)

Wtedy można by liczyc na  odpisy od podatku z przeznaczeniem na utrzymanie portalu.

To taka luźna myśl powstała przy wypełnianiu PIT-u.

Edytowane przez slawek_2348