Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam, czy ktoś ma może wędkę jak w temacie ? Prosiłbym o zmierzenie długości dolnika od stopki kołowrotka do końca wędki. Nigdzie nie znalazłem takiej informacji. I przy okazji może ktoś napisze jak ta wędka się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Mam ten kijek tylko długość inna bo 270. Pod średnio-lekki spinning rewelka. Dobrze się nim łowi na wobki takie od 3 - 3.5 cm w góre. Jak chcesz mogę pomierzyć, ile ma dolnik cm . Jakbyś był ewentualnie zainteresowany tym patykiem to pisz na pw. bo cały czas chcę go sprzedać. A długość 270 jest mocno uniwersalna . Edytowane 2 Marca 2015 przez M4TYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 M4TYY jaka cena za ten kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) 270 nie wchodzi w grę, a nie wiesz może czy jest różnica w długościach dolnika między modelem 2,7 a 3,0 ? Wydaje, mi się że jest. Edytowane 2 Marca 2015 przez Kontemplator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Czy jest różnica to nie powiem, bo nie miałem w łapie dłuższego Turbo. Ale w tym 270 dolnik jest krótki, nie wystaje za łokieć. Dolnik w całości ma jakieś 45 cm a do uchwytu 25 z gorszami, jakies 25,4 / 25,5 cm. Edytowane 2 Marca 2015 przez M4TYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ok dzięki za zainteresowanie. Poczekamy może znajdzie się włascicel 300cm. Pisałe do sklepu z ktorego chce kupić 2 maile ale cos kiepski kontakt z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Nie ma za co, gdyby kolega się namyślił na tego krótszego to proszę dać znać na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Świetny kij w tej klasie. Bardzo dobry jako średnio-lekki długi uniwersał wielkorzeczny.. Klenie, jazie, bolenie, szczupaki na lekko to jego przeznaczenie. Nie boi się przyłowów, w pierwszym dniu na rybach po zakupie wyjąłem na niego wiślana brzanę 63cm i później szczupaka 93cm. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dzięki za recenzję. Jaką długość posiadasz ? 300cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Już nie mam, sprzedałem bo zachciało mi się wędki z pracowni i wdepnąłem na amen. Oczywiście miałem 3m, na Wisłę jak znalazł. Nie łowiłem na niego tylko na gumki, bo nie jest do tego stworzony. Wobki 3,5 - 7 cm (te większe to oczywiście typu Minnow, żadne SDR-y), obrotówki 1-3 i wahadła do 12-14g spokojnie obsługuje. Kolejną cechą jest akcja, nie jest to ex-fast, przynęty latają więcej niż przyzwoicie i kapitalnie trzyma rybę. Przypadki spadów z tego kija były bardzo rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dzięki. A pamiętasz jak w tym kiju było z dolnikiem a konkretnie jego długością ? wystawał dużo za łokieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Raczej na pewno nie wystawał, jeśli masz wątpliwości czy nie będzie za długi to raczej nie jest. Z tego co pamiętam to gumową końcówkę miałem na wysokości albo tuz przed łokciem. Mój brat ma nadal ten kij, i też 3 metrowy. Jeśli bardzo Ci zależy to mogę to zmierzyć ale dopiero jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Drogi Kolego, nie masz pojęcia jak mi na tym zależy Byłbym dozgonnie wdzięczny ! A do jutra mogę poczekać Aż taki niecierpliwy to nie jestem, wole zrobić przemyślany zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wieczorem mogę zmierzyć ale cięższego brata tj: kobalt do 28gr o długości 300cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Kiepsko widać ale myślę że może coś pomóc długość dolnej części i dł. od środka stopki kołowrotka.Całkowita długość rękojeści 48 cm Edytowane 2 Marca 2015 przez tyczkasport1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Fajnie, sądzę że długośc w Turbo będzie identyczna, pewnie różnią się tylko mocą blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mam turbo 300cm. długość ta sama co w kobalcie. Na pewno nie wystaje poza łokieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Dziękuję koledzy za udzielone informacje. Kijek będzie u mnie na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czyli już nie muszę mierzyć . Nie zawiedziesz się, kij jest do tego bardzo ładnie i poręcznie wykończony. Ta gumowa gałka na końcu to też jest praktyczne rozwiązanie. Można oporzeć kij na kamieniu lub czymś innym a gałka służy jako hamuleć żeby kij nie zjeżdzał w dół. Mojego Turbo używałem najcześciej do obławiania wiślanych napływów główek dlatego w grę wczodził tylko kij 3 metrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ja właśnie jestem w trakcie zakupu tego kija tu na forum od kolegi,, mekamil " :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 wiemy wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 No tak.. Kto rano wstaje... Ten bywa szybszy na giełdzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam. Czy posiada ktos lub posiadal ten kij w wersji 2,70 m lub 3 m zeby powiedziec co nieco na jego temat? Najbardziej zalezy mi jak ten kij sie sprawdzi podczas biegania za sandaczem z brzegu tylko i wylacznie na woblery w przedziale 5-9 cm o wadze 5-12 gram? Ciezko znalezc tak"specjalistyczny" kij w sklepie za 300 zl wiec stad pytanie. Zalezy mi zeby daleko smigaly wobki i zeby komfortowo lowic w podanym przedziale, i zarazem zeby sie nie gial jak flak zeby bylo czym zaciac. Lowione bedzie na zylke 0,18 mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Sandacze nocne na żyłkę 0,18, ale jazda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 A jaka powinna byc 0,30 mm? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi