Skocz do zawartości

Duże gumy swimbait - gdzie jest taniocha ?

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :) 

Jako że kij pod swimbaity juz zamówiony przyszedł czas zaopatrzyc sie w odpowiednie przynety - jakos hard baity mnie nie interesuja - szukam samych gum w rozmiarze 18 cm + gdzie te 18 cm to takie minimum minimum - wole przynety 20 + 

Z tego co sie na szybko orientowalem to w Pl bida albo dragon demon 22,5 cm w miare przystępnej cenie 12-14 zł za szt to pozniej jakos strasznie drogo :( 

Może znacie jakies inne gumy w dobrych cenach ( tak do 18-20 zł za szt ) w większym rozmiarze, może  być wszystko od typowych swimbaitów po wielkie twistery itp :)

Pozdrawiam 

• Like 1

Jako że kij pod swimbaity juz zamówiony przyszedł czas zaopatrzyc sie w odpowiednie przynety - jakos hard baity mnie nie interesuja - szukam samych gum w rozmiarze 18 cm + gdzie te 18 cm to takie minimum minimum - wole przynety 20 + 

Z tego co sie na szybko orientowalem to w Pl bida albo dragon demon 22,5 cm w miare przystępnej cenie 12-14 zł za szt to pozniej jakos strasznie drogo :( 

Może znacie jakies inne gumy w dobrych cenach ( tak do 18-20 zł za szt ) w większym rozmiarze, może  być wszystko od typowych swimbaitów po wielkie twistery itp :)

Pozdrawiam 

A jaki kijek przybywa?

mówisz że w zegrzu sa duże shakery ? :D ogolnie nie trzeba tego duzo - mysle ze na poczatek okolo 10-20 gum styknie mi :) poki co wiem ze na 100 pocent bedzie po 2 ilexy dexter shad 25 cm oraz dexter eel 21 cm ;) reszta chyba zainwestuje w shakery i relaxy + pare demonów najwiekszych i jakies sg :)

Zgra sie na Bank, sam chcialem\chce ten kijek (chyba ze trafie kaleido stallion valiant) i tez myslalem o alphasku. Kij super czuly, 5tka sea shad na 17gr i super lowilo sie z opadau na 8-10m, bedziesz pan zadowolony ????

P.s PE 3.0 powinno byc ok, kumpel ma lekko ponad 30lb z sunline ale nie pamietam rozmiarowki w skali PE ????

Edytowane przez Predatorhunter

u mnie bedzie z alphasem 150 wiec chyba tez sie zgra :D bardziej zastanawia mnie pletka uzyc pe 3 czy moze cos grubiej :D

40lb. Mocy nigdy za wiele. No i na wabie powyżej 6 cali przecież okoni łowić nie będziesz, więc... ;)

Edyta: Uh, nie doczytałem oznaczenia mocy :D

Edytowane przez Dienekes

Łowię na 6 i 8 cali, więc rozmiarówka nie jest mi obca ;) Gdy na początku jesieni kupowałem 6tki, w szufladach widziałem jeszcze większe sztuki. A może to złudzenie było, skoro takie zdziwienie zapanowało? ;)

Raczej zaciekawienie, bo 8" nie są powszechnie dostępne, a w sklepie w Zegrzu dawno nie byłem.

Pozdrawiam 

Dzisiaj sobie pooglądałem Twój rozmiar i jest tego multum. Ceny od 2,5 do 8 euro. Dexter Shad 25cm w cenie 10 euro za 2szt, nie wiem czy to dobre ceny bo nigdy takich "potworków " nie kupowałem. Pozdrawiam

post-54852-0-73802600-1425475402_thumb.jpg

post-54852-0-44655800-1425475421_thumb.jpg

post-54852-0-14560600-1425475434_thumb.jpg

post-54852-0-64750500-1425475450_thumb.jpg

post-54852-0-27982000-1425475462_thumb.jpg

post-54852-0-46604300-1425475474_thumb.jpg

post-54852-0-64653900-1425475489_thumb.jpg

• Like 1