Skocz do zawartości

Duże gumy swimbait - gdzie jest taniocha ?

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem te gumisie. Dobrze, że na próbę wziąłem tylko 2szt. ,bo w obydwu odpadł ogon- sam z siebie po 10 rzucie :). Coś tam nawet po zgrzaniu zapalniczką złowiłem, ale wybaczcie...;) Edytowane przez PLECIONA

To ten Relax za 10zł.

Uzbrojenie - testowe.

Agrafka zapięta będzie 'nad głową',  obecnie bez ołowiu jest.

Z Waszych doświadczeń - da radę tak to zostawić bez dodatkowych obciążeń, czy jednak w pysk ołowiu napchać?

Głowa jest nieco cięższa i powinien ładnie pracować, ale do tej pory nie korzystałem z takich gum, a tym bardziej bez tradycyjnej główki jigowej, stąd pytam bardziej doświadczonych - czy coś tu więcej uskutecznić?

Ołów do pyska czy pierwszą kotwicę dociążyć?

Wszystko wyjdzie w praniu,  nad wodą, ale może coś już teraz da się powiedzieć?

post-56042-0-59664700-1425980102_thumb.jpg

To ten Relax za 10zł.

Uzbrojenie - testowe.

Agrafka zapięta będzie 'nad głową',  obecnie bez ołowiu jest.

Z Waszych doświadczeń - da radę tak to zostawić bez dodatkowych obciążeń, czy jednak w pysk ołowiu napchać?

Głowa jest nieco cięższa i powinien ładnie pracować, ale do tej pory nie korzystałem z takich gum, a tym bardziej bez tradycyjnej główki jigowej, stąd pytam bardziej doświadczonych - czy coś tu więcej uskutecznić?

Ołów do pyska czy pierwszą kotwicę dociążyć?

Wszystko wyjdzie w praniu,  nad wodą, ale może coś już teraz da się powiedzieć?

Trzeba ołowiu. Większość dużych gum bez ołowiu ma tendencję do kręcenia się wokół własnej osi.

Ołów jak najniżej.  Tylko tutaj brzuch na dole cienki i nie ma gdzie napchać. Wystarczy pewnie 4-5 g. Pozostaje więc pierwsza kotwica.

Najlepiej przetestować w wodzie.

• 9 lat później...