Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

w zakresie jaki szukałem polecono mi MHX'a DS 821 i jest ciut przy mocny....10 gram plus gumka już śmiga dobrze jest 7 gram plus gumka ale 5 gram plus 2 cale silikonu to trzeba dobrze machać żeby poleciało.... dlatego moje oko kieruje się w kierunku tego suzuki.

dzięki za info

a praca ma być głębsza bo to ma być okoń....

Edytowane przez Przemsol

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Potrzebuję potwierdzenia :)

Blank opisany RXF-8LB-661 czyli 6-12lb i 3,5-11g w kierunku okoni 30+ z częstymi szczupakami 70+ pod smukłe gumki 3-4cale i 7-12g główki.. dobrze celuję? 

Pozostaje jeszcze pytanie czy można to pociąć na 3 i wstawić spigoty? podobno ścianki grube w tych blankach.. 

Dobrze celujesz, też brałem go pod podany przez ciebie zakres przynęt. U mnie sprawdza się idealnie.

Ścianki rzeczywiście dosyć grube, więc wstawienie spigotu nie powinno być problemem.

przy spigocie problemem są właśnie grube ścianki blanku:) po prostu spigot nie może być za słaby...

Dzięki :)

Delegacje i dużo lotów to wymusza poszukiwanie krótkiego 3cz kijka..

Charakterystyka suzuki idealnie wpisuje się w moje oczekiwania, solidne, szybkie, o głębszym ugięciu. 

Napiszę jutro do eksperta od spigotów i będę wiedział skoro blank wybrany.

A że balans gorszy.. wszystko załatwi się odpowiednim dolnikiem. Trudno i tak będzie to chyba twór lepszy od każdego innego travel blanku do moich celów :)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Posiada ktos 8 funtowego 661?

Dotychczas nie miałem okazji zapoznać sie z tymi konstrukcjami

To takie 8lb z zapasem?

Opis jest 6-12lb...

Na foty ugięcia to chyba nie moge liczyc ;)

Do jakich zastosowan używacie wedek ma tych blankach?

Dzięki!

Edytowane przez Guzu