Żbiku Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 To taki kijek na duże okonie i małe i średnie szczupaczki. Gumka 5-7cm + gumka 4-7g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 To taki kijek na duże okonie i małe i średnie szczupaczki. Gumka 5-7cm + gumka 4-7gCiekawe czy jest w 1 składzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) 6lb 6'6" tylko 2pc ten 12lb bardzo uniwersalny ciągnie gumy 3-4" (smukłe) na główkach 5-15g, ale dla mnie to świetny blank pod większe wobki (pstrągowe) szczupak i duży pstrąg szybki, dynamiczny, ale pracuje na całej długości do samego końca (żyłki lub wędki :) ) Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Swiat sie konczy Guzu japonczyka kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Swiat sie konczy Guzu japonczyka kupuje Dopiero zaczęliśmy rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ciekawe czy jest w 1 składzie2 składy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 2 składyTakze nie wchodzi w gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) a jakich przynęt chcesz używać i w jakich warunkach łowić ? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 a jakich przynęt chcesz używać i w jakich warunkach łowić ?Pstragi na moje muchy/niemuchy.ciezar wabika do 7/8gZerowy opor w wodzieWarunki to spore rzeki ( jak na pstragi ).Zylka 0.23 lub 0.25 mmTeraz dostałem do testów nibble minnow matagi.Zobaczę czy to mozr byc ciekawy kierunekCzy jednak krócej i jeden kawalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) trudna sprawa, bo przynęty lekkie i bez oporu, ale ryby duże i z tego co widziałem często mocny nurt ja bym szedł w minimum 8lb - pamiętaj, że to kij opisany 6-12lb blanki są dobrze opisane, nie mają "parametrowego" zapasu, będzie się giął mocno, a Ty ciągle będziesz mógł kontrować rybę, nigdy nie stanie kołkiem ten 6lb mam niejasne wrażenie, że będzie za delikatny a np. ten 12lb (8-16) 5g + smukłe 3" miota już ładnie Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 trudna sprawa, bo przynęty lekkie i bez oporu, ale ryby duże i z tego co widziałem często mocny nurt ja bym szedł w minimum 8lb - pamiętaj, że to kij opisany 6-12lb blanki są dobrze opisane, nie mają "parametrowego" zapasu, będzie się giął mocno, a Ty ciągle będziesz mógł kontrować rybę, nigdy nie stanie kołkiem ten 6lb mam niejasne wrażenie, że będzie za delikatny a np. ten 12lb (8-16) 5g + smukłe 3" miota już ładnieCiekawe gdzie Warszawie to do wglądu byloby... Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 miałem w reku niewiele blanków Matagi/T.Russell, ale z tego co pamiętam, to Suzuki bardziej mięsiste przy zachowaniu szybkości i dynamiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) miałem w reku niewiele blanków Matagi/T.Russell, ale z tego co pamiętam, to Suzuki bardziej mięsiste przy zachowaniu szybkości i dynamikiJesli 234 matagi wazy 39g i ma łącze A 198 Suzuki waży 36g i łącza brak I oba sa opisane jako fast do 12lbTo... Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 ...to Suzuki ma grubsze ścianki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 to pewnie to co napisałem powyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Posiada ktos 8 funtowego 661?Dotychczas nie miałem okazji zapoznać sie z tymi konstrukcjamiTo takie 8lb z zapasem?Opis jest 6-12lb...Na foty ugięcia to chyba nie moge liczyc Do jakich zastosowan używacie wedek ma tych blankach?Dzięki! Mam od niedawna w caście , zapas raczej niewielki dół opisany prawidłowo , górą da się przeciążyć o jakieś 2 -3 gramy. Mój ma służyć do okoniowania dżigami. Przyłów sandaczowy i szczupakowy pewnie ogarnie ale celowo nie jest do tego typu łowienia. Na razie złowiłem parę rybek i wrażenia z łowienia jak najbardziej pozytywne. Za parę dni jadę na Żarnowiec to po powrocie napiszę coś więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Mam od niedawna w caście , zapas raczej niewielki dół opisany prawidłowo , górą da się przeciążyć o jakieś 2 -3 gramy. Mój ma służyć do okoniowania dżigami. Przyłów sandaczowy i szczupakowy pewnie ogarnie ale celowo nie jest do tego typu łowienia. Na razie złowiłem parę rybek i wrażenia z łowienia jak najbardziej pozytywne. Za parę dni jadę na Żarnowiec to po powrocie napiszę coś więcej.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Kamilu, zastawiam się nad 12lb pod sandacza jakbyś określił czułość tego blanku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 nibble minnow sprawia wrażenie papierowego, raczej tam, gdzie nie ma drzew... natomiast na 4lb suzuki zatrzymasz 50-taka w nurcie... ugiecie bardzo płynne, ale nie ma końca... pstrągi nie spadają i zwykle hol zaczyna się od kilku młynków na powierzchni... raczej już mogą być problemy z prowadzeniem pod prąd przynęt... mocniejszy poradzi sobie ze wszystkim poza sumem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam 4lb w jednym kawałku i raczej nie dałbym sobie ręki uciąć, że zatrzymam kabana w silnym nurcie na spokojnej wodzie myślę, że nie byłoby problemu. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 nibble minnow sprawia wrażenie papierowego, raczej tam, gdzie nie ma drzew... natomiast na 4lb suzuki zatrzymasz 50-taka w nurcie... ugiecie bardzo płynne, ale nie ma końca... pstrągi nie spadają i zwykle hol zaczyna się od kilku młynków na powierzchni... raczej już mogą być problemy z prowadzeniem pod prąd przynęt... mocniejszy poradzi sobie ze wszystkim poza sumem...Dzięki za informacje .4lb nie bralem pod uwagę.Lowie zylka 0,25 mmZ założenia 50 taki nie stanowia obiektu zainteresowan Z tego co widziałem, to nie sa tanie blanki.Przed zakupem wolałbym ogladnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Kamilu, zastawiam się nad 12lb pod sandacza jakbyś określił czułość tego blanku? jest OK, ale nie piorun z nieba Guzu, tu moje 6lb-602 (przepraszam za ciemnicę, ale jedna żarówka sprawna mi została na suficie ) : ps. odtwarza Wam w 720p ? https://www.youtube.com/watch?v=EjROCLKPvZI&feature=youtu.be 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź, czyli podobnie z czułością jak w 4lb... Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Podoba mi sie to giecie Dzięki za film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Mam 4lb w jednym kawałku i raczej nie dałbym sobie ręki uciąć, że zatrzymam kabana w silnym nurcie na spokojnej wodzie myślę, że nie byłoby problemu. miałem niedawno takiego, niestety zyłka 0.20 nie była w stanie go zatrzymać - dobrze wyregulowany cały czas hamulec popuszczał i wszedł w zwalisko... teraz kupiłem 0.23... dobra dwudziestka to zdecydowanie jeszcze nie koniec możliwości tego kija... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi