Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

6lb 6'6" tylko 2pc

ten 12lb bardzo uniwersalny ciągnie gumy 3-4" (smukłe) na główkach 5-15g, ale dla mnie to świetny blank pod większe wobki (pstrągowe)

szczupak i duży pstrąg

szybki, dynamiczny, ale pracuje na całej długości do samego końca (żyłki lub wędki :) :) )

Edytowane przez -BazyL-
  • Like 1

a jakich przynęt chcesz używać i w jakich warunkach łowić ?

Pstragi na moje muchy/niemuchy.ciezar wabika do 7/8g

Zerowy opor w wodzie

Warunki to spore rzeki ( jak na pstragi ).

Zylka 0.23 lub 0.25 mm

Teraz dostałem do testów nibble minnow matagi.

Zobaczę czy to mozr byc ciekawy kierunek

Czy jednak krócej i jeden kawalek

trudna sprawa, bo przynęty lekkie i bez oporu, ale ryby duże i z tego co widziałem często mocny nurt

ja bym szedł w minimum 8lb - pamiętaj, że to kij opisany 6-12lb

blanki są dobrze opisane, nie mają "parametrowego" zapasu, będzie się giął mocno, a Ty ciągle będziesz mógł kontrować rybę, nigdy nie stanie kołkiem

ten 6lb mam niejasne wrażenie, że będzie za delikatny :)

a np. ten 12lb (8-16) 5g + smukłe 3" miota już ładnie

Edytowane przez -BazyL-
  • Like 1

trudna sprawa, bo przynęty lekkie i bez oporu, ale ryby duże i z tego co widziałem często mocny nurt

ja bym szedł w minimum 8lb - pamiętaj, że to kij opisany 6-12lb

blanki są dobrze opisane, nie mają "parametrowego" zapasu, będzie się giął mocno, a Ty ciągle będziesz mógł kontrować rybę, nigdy nie stanie kołkiem

ten 6lb mam niejasne wrażenie, że będzie za delikatny :)

a np. ten 12lb (8-16) 5g + smukłe 3" miota już ładnie

Ciekawe gdzie Warszawie to do wglądu byloby...

Dzięki za wskazówki

miałem w reku niewiele blanków Matagi/T.Russell, ale z tego co pamiętam, to Suzuki bardziej mięsiste przy zachowaniu szybkości i dynamiki

Jesli 234 matagi wazy 39g i ma łącze

A 198 Suzuki waży 36g i łącza brak

I oba sa opisane jako fast do 12lb

To...

Edytowane przez Guzu

Posiada ktos 8 funtowego 661?

Dotychczas nie miałem okazji zapoznać sie z tymi konstrukcjami

To takie 8lb z zapasem?

Opis jest 6-12lb...

Na foty ugięcia to chyba nie moge liczyc ;)

Do jakich zastosowan używacie wedek ma tych blankach?

Dzięki!

Mam od niedawna w caście , zapas raczej niewielki dół opisany prawidłowo , górą da się przeciążyć o jakieś 2 -3 gramy. Mój ma służyć do okoniowania dżigami. Przyłów sandaczowy i szczupakowy pewnie ogarnie ale celowo nie jest do tego typu łowienia. Na razie złowiłem parę rybek i wrażenia z łowienia jak najbardziej pozytywne. Za parę dni jadę na Żarnowiec to po powrocie napiszę coś więcej.
  • Like 1

Mam od niedawna w caście , zapas raczej niewielki dół opisany prawidłowo , górą da się przeciążyć o jakieś 2 -3 gramy. Mój ma służyć do okoniowania dżigami. Przyłów sandaczowy i szczupakowy pewnie ogarnie ale celowo nie jest do tego typu łowienia. Na razie złowiłem parę rybek i wrażenia z łowienia jak najbardziej pozytywne. Za parę dni jadę na Żarnowiec to po powrocie napiszę coś więcej.

Dziękuję

nibble minnow sprawia wrażenie papierowego, raczej tam, gdzie nie ma drzew... 

natomiast na 4lb suzuki zatrzymasz 50-taka w nurcie... ugiecie bardzo płynne, ale nie ma końca... pstrągi nie spadają i zwykle hol zaczyna się od kilku młynków na powierzchni... raczej już mogą być problemy z prowadzeniem pod prąd przynęt... mocniejszy poradzi sobie ze wszystkim poza sumem...

• Like 1

nibble minnow sprawia wrażenie papierowego, raczej tam, gdzie nie ma drzew...

natomiast na 4lb suzuki zatrzymasz 50-taka w nurcie... ugiecie bardzo płynne, ale nie ma końca... pstrągi nie spadają i zwykle hol zaczyna się od kilku młynków na powierzchni... raczej już mogą być problemy z prowadzeniem pod prąd przynęt... mocniejszy poradzi sobie ze wszystkim poza sumem...

Dzięki za informacje .

4lb nie bralem pod uwagę.

Lowie zylka 0,25 mm

Z założenia 50 taki nie stanowia obiektu zainteresowan :)

Z tego co widziałem, to nie sa tanie blanki.

Przed zakupem wolałbym ogladnac ;)

Kamilu, zastawiam się nad 12lb pod sandacza jakbyś określił czułość tego blanku?

jest OK, ale nie piorun z nieba

Guzu, tu moje 6lb-602 (przepraszam za ciemnicę, ale jedna żarówka sprawna mi została na suficie :) ) :

ps. odtwarza Wam w 720p ?

https://www.youtube.com/watch?v=EjROCLKPvZI&feature=youtu.be

• Like 6

Mam 4lb w jednym kawałku i raczej nie dałbym sobie ręki uciąć, że zatrzymam kabana w silnym nurcie na spokojnej wodzie myślę, że nie byłoby problemu.

miałem niedawno takiego, niestety zyłka 0.20 nie była w stanie go zatrzymać - dobrze wyregulowany cały czas hamulec popuszczał i wszedł w zwalisko...  teraz kupiłem 0.23... dobra dwudziestka to zdecydowanie jeszcze nie koniec możliwości tego kija...

• Like 1