Maciej 77 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Witam odnowię zapytanie do użytkowników suzuki RXF 762 8 lbs do 11 g ..... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheBart1980 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 RXF-4LB-601-PRO - ktoś miał w ręku ? Witam, Dzisiaj odbieram RXF-4LB-601-PRO, z tego co widziałem goły blank to szczytówka jest cieńsza od wersji normalnej "cywilnej", blank nielakierowany z ciekawym oplotem, takimi żeberkami dookoła. Uzbrojony będzie w Torzite. Jak tylko bede po testach nad woda to postaram się coś więcej napisać o swoich subiektywnych odczuciach. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam odnowię zapytanie do użytkowników suzuki RXF 762 8 lbs do 11 g ..... pozdrawiam MaciejJeżeli gumy do smukłych 3' to wystarszy ten do 7g tylko ,że najdłuższy jest 2,13m. Bo ten do 11g to obsłuży nawet 13-14g z gumą 3-smukłe 4" RXF-4LB-601-PRO - ktoś miał w ręku ?Wersja pro jest po prostu nie lakierowana i nie szlifowana (na zewnątrz oplot jak w Xzoga) lżejszy o ok 4g no i troche szybszy, ugięcie i moc -to samo co w wersji lakierowanej. Edytowane 27 Września 2016 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wersja pro jest po prostu nie lakierowana i nie szlifowana (na zewnątrz oplot jak w Xzoga) lżejszy o ok 4g no i troche szybszy, ugięcie i moc -to samo co w wersji lakierowanej. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam Dzięki Skałek-77 za podpowiedz miałem możliwość porównania tego 762 12 lbs /11 g z tym 762 16 lbs /18 g ten drugi zdecydowanie za mocny do moich założeń . Mocno się zastanawiam nad tym do 11 g - pierwszy raz miałem taki gruby a jednocześnie lekki blank w ręku zestawiam go w wyborze teraz z Matagi Super Nimble Minnow 78 12 lbs 14 g . Ale jeszcze zaświtało mi Nano Kraag F 76 11 lbs 18 g ( zrobiony ew na 7"8') czy miałeś do czynienia z tymi blankami możesz jakoś porównać ,...? pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jak myślicie suzuki rxf 4lb 602 będzie lepszy od mhx s781-2 ? Kij będę ubierał w torzite i uchwyt delfin i nie wiem który blank wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jak myślicie suzuki rxf 4lb 602 będzie lepszy od mhx s781-2 ? Kij będę ubierał w torzite i uchwyt delfin i nie wiem który blank wybrać. Lepszy do lowienia czego? Jaka metoda/przyneta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 suzuki rxf 4lb 602 pod mikro jigi 0,8 do 1,2g będzie ok.Zależy Mi aby przynęty latały możliwie daleko ,to w tej metodzie łowienia klucz do sukcesu .A może coś lepszego jest dostępne. Łowię białoryb w jeziorach i zbiornikach zaporowych.Trafiają się ładne rybki i aby było czym je zatrzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Matagi super trout weź pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki Tomek .Tak Myślałem o Matagim ,Mam już jedną wędkę zbudowaną na blanku Matagi ,co prawda do innych zadań ale jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Do okoni,paprochy na glowkach 1g i kajtki 2-3 cale główka 5g. Który z nich jest szybszy,głębiej pracuje przy rybie, który blank może trochę przeciążyć i który z nich jest czulszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Do okoni,paprochy na glowkach 1g i kajtki 2-3 cale główka 5g. Który z nich jest szybszy,głębiej pracuje przy rybie, który blank może trochę przeciążyć i który z nich jest czulszy. Ten MHX demonem szybkosci nie jest Uzywam podobnego, krotsza wersje do lowienia bialorybu, pod okonie wole szybsze patyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 TR60 Super Trout-2 jest opisany 1,5 do 3,5 . I czy 0,8 1,2 z niego ładnie poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Oj poleci, poleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 TR60 Super Trout-2 jest opisany 1,5 do 3,5 . I czy 0,8 1,2 z niego ładnie poleci.Poleci i to bardzo dobrze... Nawet niżej da radę.. Plecionka pe 0.2 albo cienka żyłka i daje rade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Wobki 1,8mm 2,0mm ogarnie [woda stojąca] .Górny ciężar na jakiej gramaturze się kończy ,ta tak z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Do okoni,paprochy na glowkach 1g i kajtki 2-3 cale główka 5g. Który z nich jest szybszy,głębiej pracuje przy rybie, który blank może trochę przeciążyć i który z nich jest czulszy. Kilka stron wczesniej jeden z kolegow opisywal prace wedki na blanku Suzuki. Dla mnie to swietne narzedzie do okoniowania. Zbudowalem jeden dla Zony, a teraz musze zbudowac dla siebie, bo nie chce mi pozyczac Kij szybki, podbijajacy szczytem, bardzo ladna parabola ugiecia, celny i dobrze trzymajacy nawet te najmniejsze okonki. Opisany poprawnie - 5g + gumiak to max i nie bedzie komfortu jak go przeladujesz. Co do czulosci tez nie ma sie czego czepic (choc w moim odczuciu taki np fx 701 jest bardziej elektryczny) - ubierz/uzbroj jak najlzej (delta i torzite ) i bedzie dobrze. Edytowane 28 Września 2016 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Wobki 1,8mm 2,0mm ogarnie [woda stojąca] .Górny ciężar na jakiej gramaturze się kończy ,ta tak z ciekawościBez problemu. Nawet Minnow 5 salmo dasz radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jeszcze raz dzięki .Lubię takie blanki ''mały ,ale wariat''.Pewnie trzeba będzie coś ukręcić na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Jakis czas temu bylem aktywny w tym watku, pytalem o blank suzuki. Zbyszek Yglo zbudowal mi wedke na tym 6 i 6 stopy opisanym do max 12 lb. Wyszla fajna, manewrowa wedka.Na pierwszy rzut oka sprawia wrazenie mocniejszej niz jest w konfrontacji z zywymi wodnymi przeszkodami . Rzutowo bardzo pozytywnie. Lepiej niz moje dotychczasowe StC czy Lamiglas.To pewnie kwestia, ze mocowo oczko nizej stoi jednak.Uzbrojona K-Ry alconite .Do tego Shimano 2500.Zylka 0.23 a potem 0.25 (lowilem jeden dzien taka, jeden dzien taka)Z pewnoscia glebokie ugiecie.Ryb duzych nie mialem (max 52 cm samiec). Do tego niska woda. Przeplyw nie za wielki. W nastepny weekend ustawie hamulec mocniej, popracuje nia glebiej. Oby bylo co holowac. Mysle, ze na lowienie pstragow to bardzo dobra propozycja.Wprawdzie uzywam nietypowych wabikow (much), ale do wirowek czy niewielkich woblerow bedzie w sam raz. Poreczna, manewrowa, intuicyjna podczas rzutow pod galezie. Jesli bedzie mi dane wyholowac na nia duzego Pstraga to opisze wrazenia z holu. Do moich zastosowan ta wedka na niska wode sie sprawdzi.Na wyzszej wroce do moich amerykanskich 12 lb (14 lb). Edytowane 3 Października 2016 przez Guzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ktoś miał możliwość porównywać wszystkie wersje 6LB.Czy między 6lb-601 a 6lb-702 jest duża różnica w szybkości blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 czy ktoś może wrzucić fotkę ugięcia rxf 802 25 LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 czy ktoś może wrzucić fotkę ugięcia rxf 802 25 LBPodpytaj Konrada z North Rods, może Ci podeśle fotkę a napewno powie wszystko o blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemo Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 25lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi