Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba zbudować, a z moim deficytem czasowym to pewnie ze 2 tygodnie będę go składać ;)

Gnie się od patrzenia więc pewnie startuje od 0.nic  Ale to nie jest chyba blank z serii mikrojig, nie znam się. Chciałem tylko coś na okonie z wody którą mam pod nosem a tam 25cm ryba jest godnym przeciwnikiem :)

• 3 tygodnie później...

bardzo mnie ciekawi opis użytkowy tego blanku: RXF-3LB-601-PRO

jaka część blanku się ładuje przy rzucie, jakie faktycznie przynęty wagowo ogarnia i jakie można nim poprowadzić... szukam blanku do popperków 4 cm, może malutkich wahadeł... blank nie powinien się mocno poddawać przy podszarpywaniu takich wabików ale powinien ładnie się ładować... w zależności od tego czy ładuje się już przy rzucie "spod jajec" czy jednak przy 2-3 gramach trzeba nim machnąć zbrojenie albo pod casta albo pod korbę.... może Shavt już coś może powiedzieć?????

Witam i życzę wszystkim spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia.

RXf-6lb-702 - jak znajdujecie czułość to blanku - czułość w sensie odczuwania brań na dolniku - czy to , ze jest cieplejszym blankiem (czyli ciut wolniejszym) nie sprawia, że brania będziemy raczej widzieli na kiju?

dzięki za komentarze

Edytowane przez Robert_103

Na pewno można łowić komfortowo gramową główką.. nic więcej nie powiem bo moje małe córy skutecznie uniemożliwiają mi jakiekolwiek prace rb ;)

Wygląda , że bez problemu 30+ można na "klatę" przyjąć   :)   ;)

Nie wiem właśnie czy nie przesadziłem.. ale blank który podnosi 500g po mojemu jest w stanie zatrzymać w miejscu 2kg szczupaka o ile linka na to pozwala. 
Blank ma odpowiednie ścianki na przeprowadzeniu takich testów. 
Edytowane przez shavt

• 2 tygodnie później...

Panowie mam pytanie odnosnie 6lb 602. Jak to z dolu zaczyna gadac? Czy oganie tak z 8-9g max 10 i smuklego kajtka 3"? Ewentualnie koguta na plombie 10. Szukam co takiego. Mam 4lb i jestem zadowolony. Poza tym dlugosc dla mnie idealna. Ten 6lb 602 bylby w casta robiony. Da rade z niego tyle wydusic? Pozdrawiam b5473

Dzieki wielkie Paniwie za wasze wypowiedzi. Nie ukrywam ale wlasnie na Waszym zdaniu mi najbardziej zalezalo. Gleboko lowil nie bede max 3 metry a zazywczaj okolo 2. Woda stojaca. Wiec mysle ze ogarnie takie lowienie. Jak tylko zrobie troche miejsca w szafie to bede cos myslal w tym kierunku. Calkowicie odchodze od ciezkiego lowienia i to bedzie moj najciezszy kij. Pare fajnych patykow poleci do ludzi i ponownie zglaszam sie do Ciebie Rafale. Moj maly "scigacz" (suzuki) 4lb spod Twojej reki pasuje mi idealnie. Jak ten mocniejszy gnie sie rownie ladnie i gleboko to bedzie mistrostwo. Panowie jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam b5473

• 2 tygodnie później...