Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

z Niemcami trudno się negocjuje, ale ciekawe, czy jakby zebrał 4-5 blanków, to jakiś rabacik by się znalazł, choćby 5%, to wtedy taki RXF-4lb-602 w okolicy 400zł i to jest cena, której te blanki są absolutnie warte

Oni nie wysyłają teoretycznie do Polski, ale pewnie i z tym można by ponegocjować lub poprosić kogoś na miejscu o pomoc (Dusseldorf)

Edytowane przez BazyL
  • Like 2

Witam

po wczorajszych rozmowach  potwierdził mi  kolega  z linku  ,  że  może  wysłać  do Polski blanki suzuki   koszt  15,90 e  / do Niemiec  8,90 e  . Także  wszystko jest  możliwe  , należy tylko  jasno potwierdzić 

formę/ sposób     pakowania wysyłki  itd.. Myślę  że  sprawny  negocjator  przy  czterech  blankach  spokojnie te    5   %  rabatu osiągnie lub wysyłkę  w gratisie  ......

pozdrawiam

Maciej

Witam

Kaczor  mam  kij  na tym  blanku   zrobiony  na szczupaka  na  lekko  główki  5/6 g  plus pulse shad/ 7 cm/  kopyto 3"   Seebile 9 cm  do masy całkowitej  ca  12 do max    (14 g Sebille Sick 9 cm ) pod plecionkę

lub  mało rozciągliwą  żyłkę ,  woda stojąca  lub minimalnie płynąca  . Cel podrywanie / granie gumą  w toni   za szczupakami  ca 2-3 kg . Na razie  po testach bez ryby , ale  jedno już wiem  do opadu / rzeka kanał /płynący  do główek  ca 10-17-g

lepiej mi  się  spisuje  Matagi SS ML    . Natomiast  suzuki  lepiej  do woblerów / żelastwa  / guma  leniwie  w toni  itd  .......

Myślę  że  lepszy  będzie  do Twoich  zadań   może   Matagi  SS L   lub  coś  z Kraaga  XF  7/10 lb kierunek sandacz      pstrąg/ mocno   ten 762 8   lub  nieco lżej  702 6

Pozdrawiam

Maciej

• Like 1

Jasne,od ch.... jest różnych blanków na alii,wystarczy trochę do nich dorobić otoczki ,tak jak zrobili Ukrainianie z Suzuki i My się będziemy podniecać.Tak samo jak z wędkami Mazura,lub kocią łapą Zbyszka.Wystarczy fajny blank przezbroić,zmienić uchwyt itp. i legenda o tych kijach idzie w świat.A póżniej dzwonią do mnie zawodnicy z pierwszej ligi i mówią,,,zrób mi 6kę Mazura,,, -pytam,,na jakim blanku chcesz tą 6kę?,,odp.Nie wiem,taką jak Mazura. A skąd ja do K....... nędzy mam wiedzieć na czym jakiś Mazur robi wędki,jak nigdy nie chce ujawnić Swojej tajemnicy.

Edytowane przez kogut

Tak samo jak uwielbiam ingerować w blanki,ciacham je z dołu,góry (dobrze,że nie po długości). I taki właśnie blank(cięty) powinienem nazwać jakoś Kogut czy coś?

Nie, mówię klientowi ,że robimy np. na jakimś Phenixie czy innym Batsonie przyciętym do Jego potrzeb,ale nie robię do tego otoczki,że to moje wędki.Mówię konkretnie z jakiego blanku ,będzie powstawać ta wędka.

Kamil,cały czas mi tylko chodzi o jakąś informację na temat producenta tych blanków.

Edytowane przez kogut