Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

w ten sposób powstało i dobrze funkcjonuje kilka firm w JP, jak ktoś sobie coś wymyśli, czy sam zrobi,czy najczęściej komuś podzleci, to już jest Custom Rod/Blank i jest firemka jak Ito Craft, Anglo (zresztą ponoć doskonałe) , która dobrze ciągnie na kilku blankach/wędkach, już taki D3-Custom to unikat, chyba trzy blanki/wędki na krzyż :)

Tak,jak piszesz,radzą sobie doskonale,ale można w ich zasobach znaleźć  na jakich blankach to robią,lub na jakich matach,żywicy itp.A właśnie do tego zmierzam,by znaleźć jakąś info o SUZUKI.

Także nic innego mi nie pozostaje :(  ,tylko ciachnąć jakiś blank o 2cm lub przezbroić jakiegoś Mikado i słać do ludzi jako コックロッドMade in Japan z Częstochowy :D

Edytowane przez kogut
  • Like 1

Nie piszę tego ,by negować te blanki(świetne),tylko byśmy o nich trochę więcej się dowiedzieliśmy.Bo jak na razie to takie no name .

ja już rok temu starałem się o nich coś dowiedzieć i oprócz tego filmu nic ciekawszego nie znalazłem

ale na 100% coś z nimi nie gra bo nie ma ich na ebay.com a tam jest wszystko co istnieje na świecie :) 

nie mniej blanki przyjemne :) 

@snup,napisz do nich.Próbuję od 3 lat ,zero odpowiedzi.

www.turizao.com

Zgodzę się, że nic o nich nie ma w internecie. Pytanie tylko czy to zaniedbanie czy celowy zabieg marketingowy... lubimy wszystko co japońskie, rzemieślnicze i niemal mistyczne jakie miecze Hattori Hanzo wykuwane w szopie na Okinawie :) Taka nasza natura - albo wybieramy produkty znanych śwatowych marek albo wyroby rzemieślnicze. Marketing lub jego brak bywa tak samo skuteczny :) 

Edytowane przez snup

nie, japońce, poza tym jak coś jest znane i cenione na Ukrainie, czy Rosji w dziedzinie RB, to raczej źle o tym produkcie nie świadczy

ale jakie lepsze info potrzebujesz od tego z praktyki, wiadomo, że robią na tym co inni (Toray itd.), wiem, że trochę marketingowego bełkotu i śrubowanie cyferek jak w STC, czy Phenix lepiej sprzedaje, ale bez przesady ;)

jeśli będą takie dobre w praktyce , to czemu nie, nie ma to dla mnie znaczenia, inna sprawa, to cena, ale skoro są klienci na taki blank / charakterystykę, to dlaczego nie

z tego co wiem, to dystrybucja tych blanków na kontynencie nie wzięła się z porównywania cyferek i wykresów w internecie, tylko Panowie podeszli do stoiska, wzięli do ręki, pomachali, powyginali, pogadali i doszli do wniosku, że blanki są bardzo ciekawe i dość unikalne i będzie z tego biznes - tyle

nadal nie rozumiem co ma Ci to dać, zaspokoić ciekawość, ugruntować przeświadczenie w wyborze ?

ktoś kupił, łowi, leży mu, świetnie się ładuje, pięknie gnie i amortyzuje, genialnie spasowane złącze, doskonałe gaszenie wibracji (zwłaszcza jak na taką charakterystykę ugięcia), czułość wystarczająca (to nie blanki do wszystkiego i dla każdego) - jest zadowolony

nagle dowie się, że nie ma magicznych znaczków IPC, TET, ART, FRS, Hybrid Modulus, NASA Nano Resin, Spiral Cross, Hi Power i 1% dodatku Boronu - lipa sprzedaję, kupię coś co ma wszystko wymienione i będę "zadowolony"

Edytowane przez BazyL
  • Like 2

Przecież taka anonimowość produktu daje możliwość swobodnego kreowania marży, już u zachodnich sąsiadów jest dużo taniej,  może można te blanki sprowadzać jeszcze taniej? Przecież Niemiec też chyba tego nie robi, żeby po 10Euro skrobać na blanku-więc warto za tym producentem się rozejrzeć-jeśli kogoś interesują te blanki.

z Niemcami trudno się negocjuje, ale ciekawe, czy jakby zebrał 4-5 blanków, to jakiś rabacik by się znalazł, choćby 5%, to wtedy taki RXF-4lb-602 w okolicy 400zł i to jest cena, której te blanki są absolutnie warte

Edytowane przez Apioo
  • Like 1