kogut Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Apioo,a jak u a niemca z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Nie wiem, nie interesuje mnie ściąganie tych blanków, miałem okazję połowić i niczym mnie nie zachwycił. Co do samej gwarancji nie sądzę, żeby u Niemca miało być gorzej niż w BRC, tym bardziej mogę tak sądzić gdyż, moje przekonanie jest podparte osobistą przygodą z firmą BRC i tragicznym standardem obsługi jaki tam mnie spotkał.Zresztą, jak sam kolega robox zapewniał na pierwszej stronie tego wątku, "Można je opisać jednym słowem: PANCERNE.", więc może nie ma o co się martwić. Edytowane 4 Lutego 2017 przez Apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam z rozmowy wynika że Niemiec daje gwarancję producenta , nie wiem jednak jak to wygląda w praktyce ( terminy ,itd ) zawsze można podpytać ..... Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 ponoć Suzuki (alphatackle) nie daje gwarancji poza JP, np. BRC bierze to na siebie (zgodnie z obowiązującymi przepisami) i kalkuluje to w cenie blankówciekawe jaka jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Jakis czas temu bylem aktywny w tym watku, pytalem o blank suzuki. Zbyszek Yglo zbudowal mi wedke na tym 6 i 6 stopy opisanym do max 12 lb. Wyszla fajna, manewrowa wedka.Na pierwszy rzut oka sprawia wrazenie mocniejszej niz jest w konfrontacji z zywymi wodnymi przeszkodami . Rzutowo bardzo pozytywnie. Lepiej niz moje dotychczasowe StC czy Lamiglas.To pewnie kwestia, ze mocowo oczko nizej stoi jednak.Uzbrojona K-Ry alconite .Do tego Shimano 2500.Zylka 0.23 a potem 0.25 (lowilem jeden dzien taka, jeden dzien taka)Z pewnoscia glebokie ugiecie.Ryb duzych nie mialem (max 52 cm samiec). Do tego niska woda. Przeplyw nie za wielki. W nastepny weekend ustawie hamulec mocniej, popracuje nia glebiej. Oby bylo co holowac. Mysle, ze na lowienie pstragow to bardzo dobra propozycja.Wprawdzie uzywam nietypowych wabikow (much), ale do wirowek czy niewielkich woblerow bedzie w sam raz. Poreczna, manewrowa, intuicyjna podczas rzutow pod galezie. Jesli bedzie mi dane wyholowac na nia duzego Pstraga to opisze wrazenia z holu. Do moich zastosowan ta wedka na niska wode sie sprawdzi.Na wyzszej wroce do moich amerykanskich 12 lb (14 lb). Nowy rok przyniosl nowe przygody z wedka zbudowana na blanku suzuki.Ostatnie wydarzenia znad wod pstragowych sprawily, ze mam duze zaufanie do tej wedki.W polaczeniu z zywa przeszkoda wlasciwych rozmiarow, plecionka (lub zylka) o wlasciwej mocy, zachowuje sie jak kawalek elastycznej gumy (zwija sie kolko). Udalo sie wyholowac kilka ryb duzych, wiekszych niz planowalem lowic na ta wedke.Swietnie amortyzuje, trzyma rybe wybaczajac bledy nieuniknione podczas chaotycznych holiPolecam Edytowane 6 Lutego 2017 przez Guzu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 dokładnie, nie wykresy w necie - info z praktyki jest najbardziej miarodajne, a jeszcze z takiej (wywrota była ? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @guzu czy to o tej piszesz:RXF-8LB-662? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 dokładnie, nie wykresy w necie - info z praktyki jest najbardziej miarodajne, a jeszcze z takiej (wywrota była ? )Zdjęcie bardziej dramatyczne niż realna sytuacjaFotograf sensacjonalista;) Nie było wywrotki Mam tego Suzuki w 1 kawałku 6 6 długości.Lowilem z nim i z żyłka i z plecionka Na plecionce ryby skaczą bardziej niż na żyłce, czy to Suzuki czy StC.Ale strasznie polubiłem tego Suzuki Poza tym widzę, że jest fartowny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) ponoć Suzuki (alphatackle) nie daje gwarancji poza JP, np. BRC bierze to na siebie (zgodnie z obowiązującymi przepisami) i kalkuluje to w cenie blankówciekawe jaka jest prawdaTo by oznaczało awaryjność na poziomie blisko50%, że prawie o tyle drożej jest w PL. Edytowane 6 Lutego 2017 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 ale do mnie to pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 To by oznaczało awaryjność na poziomie blisko50%, że prawie o tyle drożej jest w PL. blanki są na polskim rynku 3 lata i jakoś nie słyszał chyba nikt by się łamały i były awaryjne w 50% myślę że w rzeczywistości blanki są tańsze to raczej pracownie narzuciły takie ceny ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 chyba raczej to polityka Dystrybutora, a jak i dlaczego sobie tak liczy, to już jego sprawa (lub problem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 to co robimy to zamówienie? a od brc nić w życiu nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) a to czemu nic nie kupisz w brc ? Edytowane 10 Lutego 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 bo po pierwsze jest 20-30% drożej (suzuki,xzoga) niz w zagranicznych sklepach, a po drugie na zamówione matagi czekam od października.... na insert czekalem 2 czy 3 miesiace, teraz xzoge pobno wysyłał dwa razy i kurier nie dotarł, tego typu brednie mnie skutecznie zniechęciły do tego sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 ....a po drugie na zamówione matagi czekam od października.... na insert czekalem 2 czy 3 miesiace, teraz xzoge pobno wysyłał dwa razy i kurier nie dotarł, tego typu brednie mnie skutecznie zniechęciły do tego sklepu... Coraz powszechniejsza praktyka, nie tylko w brc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Myślę że możemy zamówić po targach, w Poznaniu Ci co będą obejrzą interesujące blanki itp. Co Wy na to jeśli na rybomanii nie zaskoczy mnie negatywnie blank 6 lb to ja bym z Niemiec brał. Albo ktoś znajdzie jeszcze tańsze źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 , teraz xzoge pobno wysyłał dwa razy i kurier nie dotarł, tego typu brednie mnie skutecznie zniechęciły do tego sklepu... małe sprostowanie Po rozmowie z @Tomasz eS musze PRZEPOSIĆ ROBERTA brc za część wypowiedzi, konkretnie za tą powyżej, okazuje się ze bład leżał jednak po mojej stronie i przeze mnie / kogoś u mnie w biurze / kuriera nie odebrałem przesyłki, w kazdym razie w tym konkretnym przypadku wina nie lezy po stronie ROBERTA Tylko po mojej,reszta wypowiedzi jak najbardziej aktualna insertów, blanku matagi nie udało mu się dostarczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak będziecie robić zamówienie po targach to dajcie znać też jestem zainteresowany 1 blankiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 I jak z zamówieniem? Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Witam wczoraj test pod rybą 762 8 czyli do 12 lbs 11/12 g łowisko specjalne / pstrągi / żyłka 0,25 Trubucco stratowałem od dołu 3,5 g /4 g/5 g plus gumowe robaczki / raczki / wormy itd celem było sprawdzenie bardziej pracy kija niż jego możliwości rzutowe w tym przypadku od dołu ...Tęczaki od 1-3 kg kij pięknie amortyzuje , ma wystarczająco mocy w dole do przytrzymania tych większych rybek , bardzo mi się spodobało to głębsze ugięcie z wystarczającą mocą w dole , i ten dół współpracował , nie miałem odczucia że nagle się kończy na sztywno ...docelowo kij na kanałowe szczupaki od 4/5 g plus 3" kopyto do do ca 8 g plus guma max 14 g wobler bezsterowy do leniwej pracy w toni .............udany wybór także przy przejściu na plecionkę / amortyzacja / w celu ew wydłużenia zasięgu rzutu ...Czułość na dobrym poziomie , natomiast do typowego opadu lepiej coś innego lepiej się spisze - u mnie Matagi SS ML ... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Czy ktoś miał porównanie czułości blanków o oznaczeniu 6lb? Chodzi mi glownie o to, czy monoblanki są dużo czulsze od 2 składowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zastanawiam się między 4lb 601 i 6lb 601. Chciałbym żeby 7gr to było maksimum możliwości cw a boję się czy ten 4lb nie będzie zbyt delikatny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ja mam podobne wymagania co do blanku i wybrałem 6lb 601. Prawdopodobnie będziemy zamawiali z Niemiec kilka sztuk Suzuki, możesz zamówić z nami. W porównaniu z pracowniami w PL ceny u sąsiadów sporo niższe. Za 6lb 601 wychodzi poniżej 500, a np w BRC 655. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi