Bander Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ciekawe jak by uzbroić te 3,4 czy 6 funtowe w jednostopkowe? Sądzę, że 4lb bez problemu (znam blank) - tak więc 3 lb również można.Co do 6-ki się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Planuje tego 4lb zrobić w delfin - delta plus torzite ... pod oxy 2,5 - 5gr plus ES 2-3". Jak to widzita chopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Planuje tego 4lb zrobić w delfin - delta plus torzite ... pod oxy 2,5 - 5gr plus ES 2-3". Jak to widzita chopy ? Ja nie pomogę (nie łowię na gumki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 W zależności z jaką gumą Ja łowiłem na 6g główce + kajtek 3" na 8m wodzie i było jeszcze ok. I to modelem dwuczęściowym. Jednoskład w wersji pro na pewno poradzi sobie z 5g + 3". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 a lakierowany ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Pisałem wyżej, że ja łowiłem dwuczęściowym ,czyli lakierowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja łowiłem na 6g główce + kajtek 3" na 8m wodzie i było jeszcze ok. I to modelem dwuczęściowym. Jednoskład w wersji pro na pewno poradzi sobie z 5g + 3".Dlatego to napisałem.Kajtek 3" to nie to samo co 3" Kopyto - różnica kolosalna w wytwarzanym oporku .Poza tym każdy z nas ma inne odczucia, dlatego wybór należy do właściciela.Dopóki sam nie weźmie tego do łapki można tylko dywagować na te tematy i próbować doradzić.Trzeba dopowiedzieć, aby przyzwyczaić się do używania podbieraczka przy łowieniu 4lb SUZUKI , by nie mieć niemiłych niespodzianek . Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dlatego to napisałem.Kajtek 3" to nie to samo co 3" Kopyto - różnica kolosalna w wytwarzanym oporku .Poza tym każdy z nas ma inne odczucia, dlatego wybór należy do właściciela.Dopóki sam nie weźmie tego do łapki można tylko dywagować na te tematy i próbować doradzić.Trzeba dopowiedzieć, aby przyzwyczaić się do używania podbieraczka przy łowieniu 4lb SUZUKI , by nie mieć niemiłych niespodzianek .Oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jak było to proszę usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Bylo, ale z chęcią obejrzę raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Trzeba dopowiedzieć, aby przyzwyczaić się do używania podbieraczka przy łowieniu 4lb SUZUKI , by nie mieć niemiłych niespodzianek .Możesz wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) A co tu wyjaśniać, porostu przy tej wędeczce nie ma mowy o braniu okoni na "klatę ". Nawet do tych 20parocentymetrowych lepiej używać pobieraka by nie było jakiegoś nieszczęścia. To bardzo fajne blanki pod okonie i białoryb, ale taże delikatne. To wszystko w temacie. Edytowane 20 Maja 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A ja myślałem, że jakaś inna tajemnica dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A co tu wyjaśniać, porostu przy tej wędeczce nie ma mowy o braniu okoni na "klatę ". Nawet do tych 20parocentymetrowych lepiej używać pobieraka by nie było jakiegoś nieszczęścia. To bardzo fajne blanki pod okonie i białoryb, ale taże delikatne. To wszystko w temacie. Dobre info, bo gdzies obilo mi sie ze niby bardzo wytrzymale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja targalem na klate okonki okolo 25 i szczupaki okolo 30cm. Wszystko z molo. Poki co nic zlego sie nie stalo. Ale jak tak o zaczne podbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A co tu wyjaśniać, porostu przy tej wędeczce nie ma mowy o braniu okoni na "klatę ". Nawet do tych 20parocentymetrowych lepiej używać pobieraka by nie było jakiegoś nieszczęścia. To bardzo fajne blanki pod okonie i białoryb, ale taże delikatne. To wszystko w temacie.nie mam pojęcia skąd Ci się wzięła taka opinia o tym blanku...przy suzuki 4lb w dwóch częściach spokojnie podniesiesz 0,5 kg... oczywiscie jeśli spacing jest prawidłowy - tak obciążałem przy ustawianiu przelotek w swoim (2 części, a podobno w jednym kawałku są mocniejsze) i zdecydowanie można więcej... spokojnie można siłowo holować rybę na żyłce 0,20 - jak się o linkę nie boisz, to o wędkę również - i jest to wielokrotnie sprawdzone osobiście... a ryby zwykle ląduję ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Każdy robi co uważa.Nie mówię, że jest coś z nimi nie tak. Tylko ,że trzeba uważać na tego typu wędeczki, by nie mieć problemów i później pretensji do sprzedawców i pracowni.Pozdrawiam , tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. Edytowane 20 Maja 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 nie mam pojęcia skąd Ci się wzięła taka opinia o tym blanku...przy suzuki 4lb w dwóch częściach spokojnie podniesiesz 0,5 kg... oczywiscie jeśli spacing jest prawidłowy - tak obciążałem przy ustawianiu przelotek w swoim (2 części, a podobno w jednym kawałku są mocniejsze) i zdecydowanie można więcej... spokojnie można siłowo holować rybę na żyłce 0,20 - jak się o linkę nie boisz, to o wędkę również - i jest to wielokrotnie sprawdzone osobiście... a ryby zwykle ląduję ręką Pozwolę sobie potwierdzić tą opinię. Łowię tymi blankami praktycznie od premiery na polskim rynku i tak jak pisze kolega nie ma problemu z podnoszeniem okoni 4 funtowym kijkiem na tz. klatę. Wielokrotnie zdarzało mi się to robić z okoniami do około 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Zaczynam sam stać przed dylematem odnośnie blanku suzuki pod okonia woda max 6 m przynęty od 2 do 6 gram plus guma 2 cale czyli kaitechy itp poradzcie co brac czy wersje 4 lb w jednym kawałku czy może 6 lb ??? oczywiście chodzi mi o blanki RXF-4LB 601 albo RXF-6lb 601 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Mam dokładnie ten sam dylemat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Nie tylko Wy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Co niektórzy w tym wątku już kilka miesięcy myślą co wybrać 4 czy 6lb.Sezon rozpoczęty zamiast łowić to dalej dumają.Już kilka razy pisałem że 4LB 1pc ogarnie wam taki zakres przynęt. Moja 4lb Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 To jakie przynęty ogarnie to jedno. Dwa to co będzie jak 35-40 siądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Złowiłem w tym roku na ta suzuki kilkadziesiąt okoni w przedziale 32-38cm kilka fajnych zębatych z przyłowu 62,65,68 hol siłowy między pomostami.Kijek pracował aż po korek,amortyzacja genialna.Co tu więcej pisać przerobiłem kilka blanków okoniowych w przedziale 5-8lb i osobiście uważam że suzuki 4lb(6LB mocy) to NR1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 i o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi