Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek

Przy kijach 10lb i wyżej tak ,Sam daję w swoich startową lub cały stożek w alconit lub sic.

W witkach 4-6 lb blank odczuje każdą różnicę.

Miałem kilka razy dwa takie same Ul-e zbrojone w druciaki PB i torzite. Set PB oscyluje w okolicy 4g ,ten sam w Torzite 2,5g.

Uwierz,to czuć

Tomek

Przy kijach 10lb i wyżej tak ,Sam daję w swoich startową lub cały stożek w alconit lub sic.

W witkach 4-6 lb blank odczuje każdą różnicę.

Miałem kilka razy dwa takie same Ul-e zbrojone w druciaki PB i torzite. Set PB oscyluje w okolicy 4g ,ten sam w Torzite 2,5g.

Uwierz,to czuć

No jest to zrozumiałe...

Pozdrawiam, Tomasz eS

nie sadzę, żeby dało się dużo zyskać... największą różnicę będą robić przelotki blisko szczytu, a tam różnice wagi są najmniejsze... ja osobiście nie widziałem różnicy na tym blanku przy zmianie przelotki szczytowej z torzite na sic (do tego sic miał większy rozmiar)... blanki suzuki są dość specyficzne, raczej mniej wrażliwe na wszelkie przeciążenia... zamienilem przelotki szczytowe z phenix 701-2 i tu różnica zachowania wędki jest olbrzymia...

zawsze warto inwestować w torzite z jednego powodu - duzo łatwiej sprzedać taki kij:)

nie sadzę, żeby dało się dużo zyskać... największą różnicę będą robić przelotki blisko szczytu, a tam różnice wagi są najmniejsze... ja osobiście nie widziałem różnicy na tym blanku przy zmianie przelotki szczytowej z torzite na sic (do tego sic miał większy rozmiar)... blanki suzuki są dość specyficzne, raczej mniej wrażliwe na wszelkie przeciążenia... zamienilem przelotki szczytowe z phenix 701-2 i tu różnica zachowania wędki jest olbrzymia...

zawsze warto inwestować w torzite z jednego powodu - duzo łatwiej sprzedać taki kij:)

Mowa w wątku jest  o zmianie całego setu.

Jeśli sam zauważyłeś różnicę w innym blanku po zmianie tylko Topa.to raczej odpowiedź na pytanie założyciela wątku jest oczywista

Mowa w wątku jest  o zmianie całego setu.

Jeśli sam zauważyłeś różnicę w innym blanku po zmianie tylko Topa.to raczej odpowiedź na pytanie założyciela wątku jest oczywista

zmiana całego setu w tym kiju to tuning optyczny... ten sam efekt będzie po zmianie 3-4 przelotek od szczytu... a z mojego i tylko mojego eksperymentu wynika, że efekt takiej zmiany będzie pomijalny... 

to oznacza, że w phenixie warto założyć jak najlżejsze przelotki, bo będzie postęp... a w suzuki już nie, bo nie czuć różnicy... zupełnie inne blanki...

To pytanie  typu  czy zrobić  tego  typu blank  od  razu  tip top  ?  czy bawić  się   w eksperymenty  , próbując   zaoszczędzić  ca dwie stówki  . Jest  kilka  blanków  szczególnie  w zakresie  6/8/10 lb  które  zdecydowanie warto

uzbroić  w Torizite  po całości , a nie po miesiącu  zastanawiać  się  nad przezbrojeniem ( dodatkowa kasa  , czas  , ew problemy   ) suzuki 4 i 6  zdecydowanie  do nich należą . Kolega powyżej  zbroił mi suzuki 762 8 czyli do 12 lb

czyli  znacznie  mocniejszy  w ten sposób  i to  była  dobra  decyzja . Reasumując  pytanie  / odpowiedz  masz kasę / dobrego Rb / czas /  przezbrajać ....

Widocznie masz to opanowane w praktyce i wiesz co piszesz .

Kilka kijków UL udało mi się ukręcić,widocznie zbyt mało aby dojść do zbieżnych wniosków z Twoimi.

Powodzenia w eksperymentach.

ty się bawisz tym profesjonalnie, do tego lubisz ograniczać wagę i widzisz w zwiazku z tym nawet minimalne różnice... ja tylko łowię i tak małe różnice w tym blanku nie mają dla mnie znaczenia... na pewno blank nie straci na lżejszym zbrojeniu:) zwłaszcza warto szczytową dać torzite...

xmataxx - suzuki to raczej blank z którego będziesz zadowolony - nie warto oszczedzać:)

Edytowane przez czarny1

Miałem podobne dylematy przy przezbrajaniu fx 862 o mocy 2-6lb. Ktoś podsunął pomysł uzbrojenia wykonanego w tunelu z chokerem na torzitach a resztę w alconitach. Kijek odżył i odzyskał sprężystość. Super jazio/klenio/okoniówka z brzegu.

• 2 miesiące temu...

Witam

może  ktoś  doradzi / użytkuje /  wybór  pomiędzy suzuki  702 16 lb  -20 lb   /  21  g      a  702 20 lb  -25 lb   41  g   przeznaczenie  szczupak  na  gumy  wielkości  od ca 12,5  cm  -  do ca  16 cm   plus  główki  ca  10-15 gramów  czy ten   21 g

da  sobie  radę   czy  raczej  ten  najmocniejszy  lepiej  się    spisze  ...?