JuniorFishing Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No chyba że zbroi się w deltę, to wtedy delfina trzeba osadzić w konkretnym miejscu(w przypadku blanków Suzuki). Dobrze kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No chyba że zbroi się w deltę, to wtedy delfina trzeba osadzić w konkretnym miejscu(w przypadku blanków Suzuki). Dobrze kojarzę?No właśnie okazało się ,że nie do końca tak jest i w delfinie też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 To jeszcze do niedawna Pan Janusz jak i Pan, Panie Rafale mieliście taką teorię jaką ja podałem- wiedza zdobyta od Was . Może Pan powiedzieć coś więcej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Suzuki rxf-4lb-602Witam. Mam ww kijek ubrany w minimy. Czy gdyby był ubrany w torzite to czy wędka nabrałaby dużo na swojej szybkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Na odległości rzutów i mniejszym zużyciu plecionki tak... Co do szybkości to zależy jaki masz set założony na wedce... Jeżeli uzbrojony a'la KR to raczej niewiele... Minimy same z siebie są lekkie... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Gram różnicy ta takiej witce jest już odczuwalny ,więc jednak ciut się polepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Będzie gram? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Przy secie PB Minima TiChrom od 16-3 i analogicznym w Torzite nawet ok 1.5g przy 9 przelotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ale chyba większość zyskujesz na wejściowych przelotkach.... Czy się mylę? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Koje to chyba tigray ramka v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tomek Przy kijach 10lb i wyżej tak ,Sam daję w swoich startową lub cały stożek w alconit lub sic.W witkach 4-6 lb blank odczuje każdą różnicę.Miałem kilka razy dwa takie same Ul-e zbrojone w druciaki PB i torzite. Set PB oscyluje w okolicy 4g ,ten sam w Torzite 2,5g.Uwierz,to czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tomek Przy kijach 10lb i wyżej tak ,Sam daję w swoich startową lub cały stożek w alconit lub sic.W witkach 4-6 lb blank odczuje każdą różnicę.Miałem kilka razy dwa takie same Ul-e zbrojone w druciaki PB i torzite. Set PB oscyluje w okolicy 4g ,ten sam w Torzite 2,5g.Uwierz,to czućNo jest to zrozumiałe... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Czyli myślicie ze warto zainwestować w nowe przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 nie sadzę, żeby dało się dużo zyskać... największą różnicę będą robić przelotki blisko szczytu, a tam różnice wagi są najmniejsze... ja osobiście nie widziałem różnicy na tym blanku przy zmianie przelotki szczytowej z torzite na sic (do tego sic miał większy rozmiar)... blanki suzuki są dość specyficzne, raczej mniej wrażliwe na wszelkie przeciążenia... zamienilem przelotki szczytowe z phenix 701-2 i tu różnica zachowania wędki jest olbrzymia...zawsze warto inwestować w torzite z jednego powodu - duzo łatwiej sprzedać taki kij:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 nie sadzę, żeby dało się dużo zyskać... największą różnicę będą robić przelotki blisko szczytu, a tam różnice wagi są najmniejsze... ja osobiście nie widziałem różnicy na tym blanku przy zmianie przelotki szczytowej z torzite na sic (do tego sic miał większy rozmiar)... blanki suzuki są dość specyficzne, raczej mniej wrażliwe na wszelkie przeciążenia... zamienilem przelotki szczytowe z phenix 701-2 i tu różnica zachowania wędki jest olbrzymia...zawsze warto inwestować w torzite z jednego powodu - duzo łatwiej sprzedać taki kij:)Mowa w wątku jest o zmianie całego setu.Jeśli sam zauważyłeś różnicę w innym blanku po zmianie tylko Topa.to raczej odpowiedź na pytanie założyciela wątku jest oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Mowa w wątku jest o zmianie całego setu.Jeśli sam zauważyłeś różnicę w innym blanku po zmianie tylko Topa.to raczej odpowiedź na pytanie założyciela wątku jest oczywistazmiana całego setu w tym kiju to tuning optyczny... ten sam efekt będzie po zmianie 3-4 przelotek od szczytu... a z mojego i tylko mojego eksperymentu wynika, że efekt takiej zmiany będzie pomijalny... to oznacza, że w phenixie warto założyć jak najlżejsze przelotki, bo będzie postęp... a w suzuki już nie, bo nie czuć różnicy... zupełnie inne blanki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Widocznie masz to opanowane w praktyce i wiesz co piszesz .Kilka kijków UL udało mi się ukręcić,widocznie zbyt mało aby dojść do zbieżnych wniosków z Twoimi.Powodzenia w eksperymentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 To pytanie typu czy zrobić tego typu blank od razu tip top ? czy bawić się w eksperymenty , próbując zaoszczędzić ca dwie stówki . Jest kilka blanków szczególnie w zakresie 6/8/10 lb które zdecydowanie warto uzbroić w Torizite po całości , a nie po miesiącu zastanawiać się nad przezbrojeniem ( dodatkowa kasa , czas , ew problemy ) suzuki 4 i 6 zdecydowanie do nich należą . Kolega powyżej zbroił mi suzuki 762 8 czyli do 12 lb czyli znacznie mocniejszy w ten sposób i to była dobra decyzja . Reasumując pytanie / odpowiedz masz kasę / dobrego Rb / czas / przezbrajać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Widocznie masz to opanowane w praktyce i wiesz co piszesz .Kilka kijków UL udało mi się ukręcić,widocznie zbyt mało aby dojść do zbieżnych wniosków z Twoimi.Powodzenia w eksperymentach.ty się bawisz tym profesjonalnie, do tego lubisz ograniczać wagę i widzisz w zwiazku z tym nawet minimalne różnice... ja tylko łowię i tak małe różnice w tym blanku nie mają dla mnie znaczenia... na pewno blank nie straci na lżejszym zbrojeniu:) zwłaszcza warto szczytową dać torzite... xmataxx - suzuki to raczej blank z którego będziesz zadowolony - nie warto oszczedzać Edytowane 4 Lipca 2017 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mam szczytową torzite, ale zastanawiam się czy zmiana na cały set torzite poprawi jeszcze jego prace. Ktoś może podpowiedzieć ile będzie kosztowac kupno torzite najlepiej pasujących do mojej suzuki? Nie licząc już szczytowej(o ile to możliwe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Napisz jakie dokładnie masz przelotki PB- rozmiar i rodzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Miałem podobne dylematy przy przezbrajaniu fx 862 o mocy 2-6lb. Ktoś podsunął pomysł uzbrojenia wykonanego w tunelu z chokerem na torzitach a resztę w alconitach. Kijek odżył i odzyskał sprężystość. Super jazio/klenio/okoniówka z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) miałem:) wędka poszła gdzies na wybrzeże... 16h-8h-4h-4v-3-3-3-3 i torzite 4 zmieniona potem na sic, chyba 5:) teraz jest cast na torzitach:) Edytowane 4 Lipca 2017 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam może ktoś doradzi / użytkuje / wybór pomiędzy suzuki 702 16 lb -20 lb / 21 g a 702 20 lb -25 lb 41 g przeznaczenie szczupak na gumy wielkości od ca 12,5 cm - do ca 16 cm plus główki ca 10-15 gramów czy ten 21 g da sobie radę czy raczej ten najmocniejszy lepiej się spisze ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ten do 21g czyli 20lb daje radę do 30-35g max, wiec pewnie będzie za słaby. Sama guma 16cm waży 25-30g. A model RXF-20lb-702 ( do 42g ) jest bardzo przyjemny i w cale nie będzie za pałowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi