smudek Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Rafał 45g 25lb jak twoim zdaniem szczyt pokazuje opad ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Wielkie dzięki skalek 77 w tym kierunku będę podążał , a jak się okaże że obsłuży jesiennego sandacza 15-25 gramów plus 4" ES / 5" ES to super jednak mam wątpliwości czy nie będzie za wolny górą ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Suzuki rxf 3lb 601 Dzień dobry. Chciałbym dowiedzieć się od rodbuilderow co nieco nt ww Blanku. Czy ktoś miał już do czynienia z wędkami zbudowanymi na tym Blanku? Oraz czy ktoś podjałby się ewentualnej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Nie wiem czy Rafał przypadkiem nie robił tego kija dla w-ce MP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ciekawi mnie ile realnie ołowiu obsłuży + Keitech 2" oraz czy można go przeciążyć delikatnie a jeśli tak to o ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Dzwoń do Rafała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jakis kontakt na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Skałek Rods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Suzuki rxf 3lb 601 Dzień dobry. Chciałbym dowiedzieć się od rodbuilderow co nieco nt ww Blanku. Czy ktoś miał już do czynienia z wędkami zbudowanymi na tym Blanku? Oraz czy ktoś podjałby się ewentualnej budowy? On ci pomoże http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam. Mam pytanie odnoszące się do gwarancji blankow suzuki. Mianowicie czy można ja przepisać na innego właściciela w razie sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) te blanki są dobrze opisane przez BRC , czy jednak błąd w opisie ? https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-RXSJ%2C-190cm/1251 Edytowane 9 Października 2017 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) ... Edytowane 9 Października 2017 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Na moje oko jedno "0" za dużo w c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Patrząc na wykresy wydaje się to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Właśnie wylądowały u mnie prototypowe blanki Suzuki, na testy Model 3lb-762. Moc do 5lb, c.w do 4g w długości 2,28m (2 składy). Średnica szczytówki 1,25mm w dole zaledwie 7,3mm Blank niesamowity, wręcz nie do wiary . Połączenie wyjątkowej smukłości, akcji mod-fast i wyjątkowej szybkości przy tych parametrach. Świetny blank do łowienia okoni ,wszelkiego białorybu i pstrągów na sztuczne robactwo. Model 5lb-702 Moc do 7lb, c.w, do 6g w długości 2,13 (2 składy). Średnica szczytu 1,35 mm, w dole 7,9mm. Delikatniejsza wersja modelu RXF-6lb-702, z wyraźnie subtelniejszą szczytówką Model 4lb-681 Moc do 6lb c,w. do 5g , w długości 2,03cm (1 skład). Średnica szczytówki 1,2mm, w dole 8,3mm. Mój faworyt . Dłuższa wersja RXF-4lb 601 z wyraźnie delikatniejszą szczytówka i co za tym idzie bardziej "plastyczna". O wiele lepiej będzie radziła sobie z dolnym c.w od krótszej "starej" wersji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 A razem z tymi prototypami zagościły w mojej pracowni również nowe dostępne już w sprzedaży modele ,z wersji RXSJ. Kapitalne blanki pod jerkówki a najsłabszy również myślę ,że sprawdzi się jako baza pod kijek do cięższych kogutów . RXSJ -3oz-631 oceniam c.w do 60g RXSJ-4oz-631 do 80-90g RXSJ-5oz-631 do 100-120g Jest to ocena po wstępnych oględzinach. Jak zbuduję na nich kijki to zweryfikuję te moje przypuszczenia. Blanki te na prawdę robią wrażenie. Połączenie subtelności, smukłości i niesamowitej mocy jest na prawdę "nietypowe". Ugięcie bajka, no i mięsistość ja to w Suzuki , przez DUŻE M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 No to czekamy z niecierpliwością na testy i fotki ugięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemo Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ciekawi mnie RXSJ-4oz-631 do 80-90g czy nada się pod gumę 15-20cm + 15-20g ołowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Rafał wiesz coś o terminie w jakim maja się pojawić w sprzedaży? Jakbyś nie miał czasu testować modelu 5lb-702 chętnie wymienię złotówki z mojego konta na ten blank i konkretnie sponiewieram go na "moich" pstrągach. Jeżeli to jest coś pośredniego między starymi RXF4lb i RXF6lb to być może jest to mój Święty Graal. Edytowane 28 Października 2017 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 jak się będzie kształtował przedział cenowy tego blanku Model 4lb-681?może jakieś zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Nowe blanki Suzuki maja być w ofercie za ok 1,5msc. Ceny wówczas będą znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Model 4lb-681Moc do 6lb c,w. do 5g , w długości 2,03cm (1 skład). Średnica szczytówki 1,2mm, w dole 8,3mm. Mój faworyt . Dłuższa wersja RXF-4lb 601 z wyraźnie delikatniejszą szczytówka i co za tym idzie bardziej "plastyczna". O wiele lepiej będzie radziła sobie z dolnym c.w od krótszej "starej" wersji. Czekam na relacje z testów, może jakiegoś ugięcia kija i czy tylko różnica jest odczuwalna w długośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Prototypowy Suzuki 3LB-762 już po testach rzutowych. Jeżeli chodzi główkę z gumka to zacząłem od 0,7g główki + kajtek 2'. Kijek już fajnie zaczyna się ładować,rzuty były już płynne i na całkiem fajną odległość, 20m bardzo swobodnie. Następnie główka 2g, guma ta sama. To już było idealnie ,kijek świetnie się ładował i rzucał na prawdę daleko , jak na taki ciężarek. Skończyłem na 5g+ 2"kajtek. I to już był max . Pełny komfort określiłbym między 1-4g główka + 2" gumka. Obrotówki od wielkości 00 do 2. z tym ,że comet 2 w nurcie może być nieco za dużo. W nurcie obsłuży obrotka od 00 do 1. Woblerki od najmniejszych smurzaków do smukłych 5cm z niewielkim sterem obsługuje idealnie. Ogólnie rzecz biorąc kijek spełnił moje wyobrażenia o jego możliwościach w 100%. Najlepiej łowiło mi się główką 2-3g z 2' kajtkiem, obrotówką 1 i 2,5cm woblerem Dorado. A ugięcie wygląda tak. (patrz zdjęcia poniżej). Moim zdaniem wzór jak na kij o wręcz parabolicznym ugięciu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gnie się wręcz idealnie A takie pytanie mam jeszcze A jak z czuciem przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gnie się wręcz idealnie A takie pytanie mam jeszcze A jak z czuciem przynętyCzucie na bardzo dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi