Salmon63 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Nie można. Ten Matagi to pełny węgiel ( bez dziurki w środku ) przez co trochę waży. Ma znacznie delikatniejszy szczyt i bardzo czuły. Elektryczny jest niemiłosiernie przy czym bardzo mięsisty w ugięciu, Mocy ma 10lb czyli nieco słabszy o wspominanego Suzuki 8lb-661,bo ten ma 12lb. Ogólnie Suzuki bardzo uniwersalny, a Matagi Auriga Nuovo bardziej pod jiga.Jak Suzuki 8Ib-661 może mieć 12 Ib ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Tak samo jak Suzuki 4lb może mieć 6lb [emoji14] Wartość podana w nazwie poszczególnych modeli najczęściej jest średnią,dlatego dla wędki 2-6lb będzie to 4lb, dla wędki 6-12lb będzie to 8lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dzieki za odpowiedź????Trochę nielogiczne ???? Inni producenci nie bawią się w takie łamigłówki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja z innej beczki czy jest koś w wwa kto ma suzuki 20lb najlepiej 7.6' i miał by chwile bym nim pomachał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Rafał który będzie lepszym wyborem 681 czy 702 cel pstrąg małe rzeczki, przynęty wobler 3-5cm (jakieś 50%) stawiający niewielki opór i jigi 1-3g, (40%) i woblery twitchingowe do 5cm (10% głównie latem) Trochę korci mnie żeby znów wrócić do jednoskładu, obawiam się tylko czy szczyt nie będzie za delikatny przy woblerachRXF 4lb 661 pod jigi do 5g i wobki do twitcha typu RYUKA 45-50 to wzór.Nie wiem tylko jak wypada ściąganie woblerów 50mm w nurcie.W tym modelu nie ma za delikatnej szczytowki i przy jigowaniu czy szarpaniu twitcha blank pracuje głębiej nie sam szczyt.Bardzo mi podpasował ten blank i zdecydowałem się na jego nową dłuższą wersję 4lb 681 Pro więc jak Rafał ukręci to skrobne czy jest jakaś różnica między nimi.A u mnie tylko 1pc nigdy więcej połamańcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 RXF 4lb 661 pod jigi do 5g i wobki do twitcha typu RYUKA 45-50 to wzór.Nie wiem tylko jak wypada ściąganie woblerów 50mm w nurcie.W tym modelu nie ma za delikatnej szczytowki i przy jigowaniu czy szarpaniu twitcha blank pracuje głębiej nie sam szczyt.Bardzo mi podpasował ten blank i zdecydowałem się na jego nową dłuższą wersję 4lb 681 Pro więc jak Rafał ukręci to skrobne czy jest jakaś różnica między nimi.A u mnie tylko 1pc nigdy więcej połamPowiedz mi czy ten blank 4lb będzie odpowiedni pod 1-2.5g, gumki easy shiner 2 i 3 cale.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ten 4lb 661 na cienkiej lince 0.4 PE 1g+ 2" rzuci daleko ale jest nieco głucho.Najlepiej według mnie współpracuje z dołu od 2g+ wąskie 2" do 5g + 3" ES 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na blanki suzuki? Ktoś już reklamował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na blanki suzuki? Ktoś już reklamował?Ogólnie rzecz biorąc nie słyszałem żeby któryś Suzuki się połamał. Ja przynajmniej nie miałem takiego przypadku.Ale oficjalnie na blanki Suzuki jest dożywotnia gwarancja na wady materiałowe. Oczywiście jeżeli ktoś połamie z własnej nieuwagi lub po prostu głupoty, to za złamany element trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Teoretycznie tak, ale ponoć Suzuki robi i wypuszcza tak świetne blanki, że jeśli się złamie to tylko z winy użytkownika. Słyszałem o 3 wypadkach, 1 przez głupotę, 2 sztuki trzasnęły w czasie wędkowania. 1 reklamacja uwzględniona.Ogólnie słabo.Dla porównania: miałem takie dziwne plamki na swoim matagii, wysłałem fotkę do BRC i po tygodniu dostałem wiadomość że producent stwierdził,że wszystko jest OK ale jak chce to mogę mieć nowy element, z zapytaniem czy mi go wysłać. Więc tu chyba podejście do klienta jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 A to ktos nie pisal kiedys ze nie ma gwarancji bezposredniej Suzuki na blanki sprzedawane w PL (czy tam w Europie)?Ze gwaracje obsluguje BRC w swoim zakresie. Cos takiego pamietam gdzies przeczytanego na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Gwarancja była już poruszana w tym wątku kilkanaście stron wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Teoretycznie tak, ale ponoć Suzuki robi i wypuszcza tak świetne blanki, że jeśli się złamie to tylko z winy użytkownika. Słyszałem o 3 wypadkach, 1 przez głupotę, 2 sztuki trzasnęły w czasie wędkowania. 1 reklamacja uwzględniona.Ogólnie słabo.Dla porównania: miałem takie dziwne plamki na swoim matagii, wysłałem fotkę do BRC i po tygodniu dostałem wiadomość że producent stwierdził,że wszystko jest OK ale jak chce to mogę mieć nowy element, z zapytaniem czy mi go wysłać. Więc tu chyba podejście do klienta jest lepsze.To co napisałem wyżej to jest właśnie informacja z BRC. Więc kolego nie wiem gdzie te Suzuki były reklamowane skoro Robert z BRC twierdzi ,że nie miał reklamacji na Suzuki.Tym bardziej nie rozumiem Twojego pytania "Wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na blanki suzuki? Ktoś już reklamował? " Skoro twierdzisz ,że znasz przypadki reklamacji Suzuki. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie były reklamowane i cienko to wyglądało. To, że Robert twietdzi że nie bylo zadnej reklamacj nie znaczy że nikt nie reklamowal. Bo widzę terax ze mija się z prawdą. Niedawno jeszcze miał multikonta i sam sobie chwalił blanki ktore mial w ofercie. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Właśnie były reklamowane i cienko to wyglądało. To, że Robert twietdzi że nie bylo zadnej reklamacj nie znaczy że nikt nie reklamowal. Bo widzę terax ze mija się z prawdą. Niedawno jeszcze miał multikonta i sam sobie chwalił blanki ktore mial w ofercie. Jeszcze nie złamałeś i już się martwisz,jako użytkownik obecnie dwóch a miałem w sumie cztery zapewniam że jak będziesz używał wędki zgodnie z przeznaczeniem i opisem cw to nic się nie wydarzy. Te blanki znoszą naprawdę wiele nawet dość znaczne przeciążenie,zbudujesz jeden i zechcesz mieć drugi one są jakieś hipnotyczne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Akurat jeszcze nie mam. Kilka widziałem, używałem nad wodą, jakoś mnie nie zahipnozowaly, choć blanki ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Hej To tak jak z miłością od pierwszego spojrzenia skoro jak piszesz testowałeś kilka sztuka nad wodą ( szczęściarz ) i nic w nich Ciebie nie chwyciło , to nic z tej " miłości " nie będzie ..... mnie osobiście na tyle zaciekawiły , że po pierwszym kiju zrobiłem drugi i przymierzam się do trzeciego .....myślę że w zakresie 6-12 lb i 20/25 lb naprawdę można wybrać coś ciekawego pstrąg/ szczupak na lekko i szczupak na ciężej .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jeszcze nie złamałeś i już się martwisz,jako użytkownik obecnie dwóch a miałem w sumie cztery zapewniam że jak będziesz używał wędki zgodnie z przeznaczeniem i opisem cw to nic się nie wydarzy. Te blanki znoszą naprawdę wiele nawet dość znaczne przeciążenie,zbudujesz jeden i zechcesz mieć drugi one są jakieś hipnotyczne. Ciekawią mnie te Blanki, ale po pierwsze przy konkurencyjnych konstrukcjach w tych pieniądzach masz gwarancje , prawdziwą gwarancje , jak złamiesz ze swojej winy to za niewielka opłata dostajesz nowy blank tak jest w st.c , talon , Phenix. No i drugie sprawa kupowanie czego kolwiek i liczenie na prawdomówność w brc to jaka abstrakcja będziesz czekać pol roku a potem dowiesz się ze Blanki zostały uszkodzone szkoda zdrowia lepiej i taniej zamówić z Niemiec. Albo ściągnąć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Maciek, to tak jak u mnie. Trochę przez przypadek stałem się posiadaczem RXF-8LB-762, a już myślę o kolejnych i jedynie wysoka cena blanku w mocniejszych modelach studzi mój zapał ale pewnie niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ciekawią mnie te Blanki, ale po pierwsze przy konkurencyjnych konstrukcjach w tych pieniądzach masz gwarancje , prawdziwą gwarancje , jak złamiesz ze swojej winy to za niewielka opłata dostajesz nowy blank tak jest w st.c , talon , Phenix. No i drugie sprawa kupowanie czego kolwiek i liczenie na prawdomówność w brc to jaka abstrakcja będziesz czekać pol roku a potem dowiesz się ze Blanki zostały uszkodzone szkoda zdrowia lepiej i taniej zamówić z Niemiec. Albo ściągnąć samemu. Nic nie jest wieczne ,ja nie jestem specjalnym dbaluchem sprzętowym ale jak używasz wędki zgodnie z przeznaczeniem to co może się stać? Są większe i bardziej uznane firmy które mają w doopie roszczenia gwarancyjne . Tak jak napisałeś zawsze można zamówić z niemcowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 No tak ale gdyby były jakiś problemy z reklamacjami na te blanki czy problem z ich realizacją już by w tym wątku ktoś pisał ..... mogłem zakupić w Niemczech , ale doczekałem na obniżkę cen i zakupiłem w BRC i dzięki sprzedającemu miałem okazję zapoznać się z kilkoma blankami suzuki / matagi ...i wybrać bardziej świadomie ... Pawello też mam ten kij u mnie szczupak na lekko 4-6 gramów plus 3" pulse shad / kopyto .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ciekawią mnie te Blanki, ale po pierwsze przy konkurencyjnych konstrukcjach w tych pieniądzach masz gwarancje , prawdziwą gwarancje , jak złamiesz ze swojej winy to za niewielka opłata dostajesz nowy blank tak jest w st.c , talon , Phenix. No i drugie sprawa kupowanie czego kolwiek i liczenie na prawdomówność w brc to jaka abstrakcja będziesz czekać pol roku a potem dowiesz się ze Blanki zostały uszkodzone szkoda zdrowia lepiej i taniej zamówić z Niemiec. Albo ściągnąć samemu. Ja mam inne doświadczenia jeśli chodzi o reklamacje w BRC i nie mogę narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Powoli (bardzo powoli - budżet) przymierzam się do kija pod głębsze okonie na gumy ~3", z główkami 4-max 8g, woblery twichowane i poppery 5-7 cm i do pstrągowania na jigi, gumy i wobki - max 7 cm minnow. O ile już się orientuję, blank Suzuki RXF-6LB-702 jest na tyle uniwersalny, że powinien mi do tego wszystkiego wystarczyć. Chyba, że napalam się na jakiś mit superwypasionego blanku Suzuki i albo nie ma tak uniwersalnej wędki, albo załatwię sprawę np. Blaasem SLF706 nano, który też rozważam Proszę o opinie użytkowników wyżej wymienionej Suzuki, a dodatkowo, jeśli ktoś dysponuje, proszę o zdjęcia ugięcia, gdyż ani w tym wątku, ani w bazie ugięć takich zdjęć nie ma (na początku tego wątku kiedyś ktoś wrzucał zdjęcia którejś 6LB, ale je wsiąkło). Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) W katalogu matagi są ugięcia blankow pod różnym obciążeniem z tym że niewielkim(obciazeniem). Fajna sprawa. Może i gdzieś jest coś podobnego z suzuki? Edytowane 5 Lutego 2018 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 tak się gnie RXF-4LB-601-PRO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi