Żbiku Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Pytanie o blank RFX-604-4lb w 2 kawałkach. Kij typowo pstrągowy na wąskie zarośnięte i zakrzaczone ciurki, przynęty głównie obrotówki 1 lub 2 lub rzadziej woblery 5-6cm (typu Minnow 5-6F). Woda płytka, od kostek po jajka. Przynęty w głównej mierze sprowadzane z prądem ale sporadycznie wpoprzek lub pod prąd. Kropki nieduże, 15-30cm, z sporadycznymi sztukami do 40cm. Plecionka PE0.6 z FC na przyponie. Czy taki Suzuki będzie dobrym wyborem? Nie kleknie przy Mepps 2 pod prąd? Obecnie lowie w tych miejscach seryjnym Major Craft Troutino TTS-622L 3-8lb ale przydałby się kijek o oczko delikatniejszy jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Raczej klęknie... może RXF 6LB? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Pytanie o blank RFX-604-4lb w 2 kawałkach. Kij typowo pstrągowy na wąskie zarośnięte i zakrzaczone ciurki, przynęty głównie obrotówki 1 lub 2 lub rzadziej woblery 5-6cm (typu Minnow 5-6F). Woda płytka, od kostek po jajka. Przynęty w głównej mierze sprowadzane z prądem ale sporadycznie wpoprzek lub pod prąd. Kropki nieduże, 15-30cm, z sporadycznymi sztukami do 40cm. Plecionka PE0.6 z FC na przyponie. Czy taki Suzuki będzie dobrym wyborem? Nie kleknie przy Mepps 2 pod prąd? Obecnie lowie w tych miejscach seryjnym Major Craft Troutino TTS-622L 3-8lb ale przydałby się kijek o oczko delikatniejszy jednak.RXF 4lb będzie za słaby, proponuję RXF-6LB-602. Mam kijek na tym blanku, jak chcesz pożyczę na weekend - przetestujesz.Namiary masz, dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 RXF 4lb będzie za słaby, proponuję RXF-6LB-602. Mam kijek na tym blanku, jak chcesz pożyczę na weekend - przetestujesz.Namiary masz, dzwoń.Super! Jutro się widzimy. Odnośnie 6lb to boje się tylko, ze mocowo będzie to samo co obecny 8lb TTS-622L, a chciałbym sławniejsi te 1-2lb delikatniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 RXF-5LB-702 1-6g, 3-7lb 213cm- czy ktoś z kolegów miał już ten blank w ręku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 RXF-5LB-702 1-6g, 3-7lb 213cm- czy ktoś z kolegów miał już ten blank w ręku?Ja miałem i nadal mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Chłopaki, pod casta sandaczowego (pływadło, długość 1.98-2.13 max, może być 1 lub 2 kawałki) w przedziale 7-25g+ guma (4-4"5 ES) coś z Suzuki czy lepiej w StC szukać? Chodzi mi o taki blank, który jednocześnie nie będzie kijem od szczotki, ładnie będzie się ładować przy wymachu, a jednocześnie przy podbijaniu przynęty pracować będzie część szczytowa, pod rybą w koło. Suzuki czy StC np 5C68MXF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 StC, blanki są projektowane pod casta a nie uniwersały. I te zmiany w stosunku do spina są bardzo widoczne. 5C68MXF jest bardzo dobrym wyborem, używałem go chyba z 5 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witaj jeśli sandacz i guma z opadu raczej StC. Jeśli pod szczupaka w tym łowienie w toni itp plus dodatkowo inne przynęty także i gumy suzuki ... subiektywnie doradzę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Suzuki 5C68MXF nie pociągnie przy agresywnym podbiciu główki 25g z gumą 4'5". A Suzuki RXXF-18lb-701 pro da radę, fajnie sie załaduje i nie będzie to niezginająca się pała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Suzuki 5C68MXF nie pociągnie przy agresywnym podbiciu główki 25g z gumą 4'5". A Suzuki RXXF-18lb-701 pro da radę, fajnie sie załaduje i nie będzie to niezginająca się pała. O , widzę że już program StC został skopiowany przez Zucuki. Suzuki 5C68MXF z pewnością brzmi dumnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) O , widzę że już program StC został skopiowany przez Zucuki. Suzuki 5C68MXF z pewnością brzmi dumnie.Oj tam Wojtek nie bądź zgryźliwy. Wszyscy wiemy ,ze to zwyczajna pomyłka. Chodziło mi o 5C68MXF firmy ST. CROIX. Tak dla jasności jak miałby ktoś wątpliwości Edytowane 7 Grudnia 2018 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Trzymam pion to jestem.. W pozycji poziomej będę poważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Suzuki 5C68MXF nie pociągnie przy agresywnym podbiciu główki 25g z gumą 4'5". A Suzuki RXXF-18lb-701 pro da radę, fajnie sie załaduje i nie będzie to niezginająca się pała.Żeby dopełnić jeszcze całej prawdy. Do komfortowego łowienia sandaczy przy użyciu kijka który komfortowo obsłuży 25g główkę + 4'-5' guma, 7g główka to będzie za mało. 10g trzeba liczyć jako minimum. I dotyczy to nie tylko wspominanych blanków. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Coś takiego jak 4C68MXF dałoby radę. Ta niebieska pałeczka zadziwiająco dobrze obsługuje od 10-11 masy łącznej a górą o ile 5' nie będzie przypominało świnki to też obsłuży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Coś takiego jak 4C68MXF dałoby radę. Ta niebieska pałeczka zadziwiająco dobrze obsługuje od 10-11 masy łącznej a górą o ile 5' nie będzie przypominało świnki to też obsłuży.To widzę zupełnie inaczej postrzegamy minimalny ciężar przynęty , który będzie KOMFORTOWO używany podczas sandaczowego podbijania. Bo oczywiście nie mówimy o realnym minimalnym ciężarze rzutowym przy którym kijek się załaduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Może trochę kwestia generacji blanku. Używałem przed ostatnia "aktualizacją". I także modele sporo wcześniejsze. W mojej ocenie im starszy tym większy zakres. Tyle że nieco dalej od jakże modnej "szpady". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 panowie ktory z blankow suzuki bedzie mial realnie 16lb mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 wItam Maciek te w oznaczeniu 12 do 18 gramów mają realnie do 16 lb i pociągną nieco więcej niż 18 myślę ca 25 all in . Można założyć czym krótszy z tej serii/ mocy tym relatywnie bardziej "zwarty" ale i tak radzę pomacać ...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Mam pytanie do użytkowników blanków Suzuki RXF-5lb-702 wersja pro i Suzuki RXF-6lb-702 czym się różnią. Jaką gramaturę przynęt obsługują?, który z wymienionych blanków bardziej nadaje się pod przynęty gumowe? Gdzieś wyczytałem że wersja pro jest odczuwalnie szybsza ale wolałbym poznać opinie praktyków. Zastanawiam się nad kupnem wędki pod okonia na którymś z tych blanków. Przerobiłem cały wątek a także wiele innych a w głowie nie pojaśniało:) Poszukiwania tej jednej właściwej ciągle trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Mam pytanie do użytkowników blanków Suzuki RXF-5lb-702 wersja pro i Suzuki RXF-6lb-702 czym się różnią. Jaką gramaturę przynęt obsługują?, który z wymienionych blanków bardziej nadaje się pod przynęty gumowe? Gdzieś wyczytałem że wersja pro jest odczuwalnie szybsza ale wolałbym poznać opinie praktyków. Zastanawiam się nad kupnem wędki pod okonia na którymś z tych blanków. Przerobiłem cały wątek a także wiele innych a w głowie nie pojaśniało:) Poszukiwania tej jednej właściwej ciągle trwają. http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-97#entry2371387http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-98#entry2372530 Z kolei przy łowieniu na gumy lepsze recenzje niż dwuskłady, zbiera ten blank Suzuki.http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-91#entry2298074 Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Krzysiek 1 mam 702 6 i używam na pstrągi ten 5 lb 702 pro z tego co BRC pisze i mówi ma cieńszą czulszą ale i delikatniejszą szczytówkę jest lżejszy i szybszy raczej lepszy pod właśnie gumowe wabiki , zależy jak ciężko/ lekko chcesz lub potrzebujesz łowić okonie i na jakiej wodzie .........? 1-5 g plus mały gumiak ok jak nieco więcej to polecam Matagi ss LL 2/3 - 7/8 g plus ES 3/4 " też nim łowię ...Jeśli chcesz pogadać ew zobaczyć pisz na Berdyczów / tj. Szczecin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Suzuki RXF- 6 lb-702 + torzite kr od 20 H , tunel 4,5 + shimano 2500. Mam prośbę do zadowolonego posiadacza takiej konfiguracji, o zmierzenie i podanie rozmieszczenia przelotek.... , bo utknąłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Podesłałem Ci coś na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Suzuki RXF- 6 lb-702 + torzite kr od 20 H , tunel 4,5 + shimano 2500. Mam prośbę do zadowolonego posiadacza takiej konfiguracji, o zmierzenie i podanie rozmieszczenia przelotek.... , bo utknąłem.... Nie próbuj zrobić z tego sztampy. Czasu onego robiłem pomiary elxira FX 862-2. Zupełnie inaczej się "rozkładał" set przelotek na moim kiju w porównaiu do nowego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi