Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję, po wstępnym montażu wygląda dobrze, ale mam 20h, 10h, 5,5h ,a koledzy 20h, 10h, 6m, 5,5L  , no i znowu pytanie, czy w tym konkretnym blanku to drugie (gęściejsze) zbrojenie środka jest bardziej wskazane?. Mogę dokupić 6M i 5,5 L  jeśli tak byłoby lepiej.

to nie jest gęściejsze zbrojenie tylko łagodniejszy stożek....osobiście wolę taki stożek pod tego typu blanki

Posłuchaj Huberta, dobrze prawi. Ja nie rodbuiler tylko użytkownik, ale po mojemu jedna przelotka więcej zdecydowanie poprawi rozkład sił na blanku,  Powinno być progresywniejsze ugięcie, co zapewne przełoży się na lepsze trzymanie ryby.

Tak jak  we  wczorajszej  rozmowie  u mnie zbrojenie  20 H  10 H   6,0 M   5,5 L   dalej  5 x 4.0 i  szczyt  4,0 , czyli all  10  sztuk  ,   tunel i szczyt  na 4,5  też  jest  ok  rozwiązaniem  uwagi Hubertusa  na  pewno  pomogą

w zbrojeniu  i dobrze ,  że w razie co  masz  gdzie  blisko    podjechać  :)

Wygląda spoko   spróbuj uwiązać woblerka ca  2 / 3 g np rapalka  orginal 5 cm  i na dworze  wykonaj kilka  rzutów  takich z boku  z nadgarstka z krótkiego ruchu lub spod brzucha    zakładam  , że  plecionka  w  granicach  PE 05 / 06 

i jeśli ładnie lata ,   to  nic tylko montować  ... napisz   jak odległość    rantu szpuli   od   pierwszej 20 H   np od dolnej części rantu  przelotki .... powodzenia  i brawa  za  odwagę  ...

Porzucałem trochę;

mepps 2    30m  ,  20 m  spod siebie z rozbujanego na dłuższej lince (nie z boku)

mepps 0   20m   ,  15  spod

dorado 6gr    30m  ,  20  spod

nielot  3,9 gr  25m  ,  15 spod siebie

Ten nielot , lepiej leciał jak go delikatnie rzucałem, bo jak mocniej to skręcał i wyhamowywał.

Plecionka PE 08 , cienkiej nie dowieżli...

Odległość od ranu szpuli do pierścienia przelotki 580mm.

post-67630-0-44405200-1548428770_thumb.jpg

Edytowane przez Blackstarpro

Absolutnie nie. To kijek o głębszym ugięciu. Pod szczupaki idealny.

Potwierdzam słowa Rafała. Mam 12lb z pazurem pod grubego (35 +) okonia. Sandaczy nie wcina. Pod szczupaczki bardzo fajna opcja.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Cześć

coś ostatnio wysypało kijkami na Suzuki RXF 4lb-602 w komisie.

Dlaczego?

Sam kupiłem i jestem zadowolony, na razie.

Jaki pomysł dlaczego?

W sumie od kiedy Kolega Rafał ukręcił mi kijek na 6lb sprzedałem wszystkie StC ( i póki co cieszę sie z decyzji) :-)

pzdr

tomek

też tego do końca nie rozumiem:)

z drugiej strony mój tez wylądował kiedys na giełdzie - zmieniłem wersję ze spina na cast:) szkoda było niszczyć stary, zrobiłem na nowym blanku... oba kijki super:) doszła 12-tka...a teraz myslę o tym 20lb...

• 3 tygodnie później...

Witam. Mam pytanie do szanownych kolegow odnośnie wyboru blanku gdyz ciezko mi wytypowac. Przeznaczenie to jigowanie glowkami o masie 3-5 gram + es 2 oraz 3 cale , do tego obrotowki nr 1 , nr 2 typy aglia , comet , long . Lowione będzie na wodzie o lekkim ciągu ( kanal do 3 m) oraz z lodki na rzece. Blank ktory wytypowalem to RXF 6 lb 662 i chcialem poznac opinie osob lowiacych tym kijem czy sie do tego nada.

Pozdrawiam

Witam. Mam pytanie do szanownych kolegow odnośnie wyboru blanku gdyz ciezko mi wytypowac. Przeznaczenie to jigowanie glowkami o masie 3-5 gram + es 2 oraz 3 cale , do tego obrotowki nr 1 , nr 2 typy aglia , comet , long . Lowione będzie na wodzie o lekkim ciągu ( kanal do 3 m) oraz z lodki na rzece. Blank ktory wytypowalem to RXF 6 lb 662 i chcialem poznac opinie osob lowiacych tym kijem czy sie do tego nada.

Pozdrawiam

RXF-6lb-662 jak najbardziej się nada. Minimum dla niego to faktycznie główka 3g ale max wyższy niż potrzebujesz . 6lb-662 obsłuży na max 10g + 2-smukłe 3'. Do 5g + 2-3' wystarczył by RXF-4lb -601 (681) pro.