Maciej 77 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Cezary masz priv ale tak czy inaczej jak pisze Jozi powinieneś pewnie korygować podpowiedzi ./ odległości ......i traktować jako pomocne , a nie docelowe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Dziękuję, po wstępnym montażu wygląda dobrze, ale mam 20h, 10h, 5,5h ,a koledzy 20h, 10h, 6m, 5,5L , no i znowu pytanie, czy w tym konkretnym blanku to drugie (gęściejsze) zbrojenie środka jest bardziej wskazane?. Mogę dokupić 6M i 5,5 L jeśli tak byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 to nie jest gęściejsze zbrojenie tylko łagodniejszy stożek....osobiście wolę taki stożek pod tego typu blanki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 to nie jest gęściejsze zbrojenie tylko łagodniejszy stożek....osobiście wolę taki stożek pod tego typu blankiPosłuchaj Huberta, dobrze prawi. Ja nie rodbuiler tylko użytkownik, ale po mojemu jedna przelotka więcej zdecydowanie poprawi rozkład sił na blanku, Powinno być progresywniejsze ugięcie, co zapewne przełoży się na lepsze trzymanie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Tak jak we wczorajszej rozmowie u mnie zbrojenie 20 H 10 H 6,0 M 5,5 L dalej 5 x 4.0 i szczyt 4,0 , czyli all 10 sztuk , tunel i szczyt na 4,5 też jest ok rozwiązaniem uwagi Hubertusa na pewno pomogą w zbrojeniu i dobrze , że w razie co masz gdzie blisko podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Tak to wygląda na 20h,10h 5,5m, jeśli to jest ,,be", to dokupię 6m i 5,5l i przerobię.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Wygląda spoko spróbuj uwiązać woblerka ca 2 / 3 g np rapalka orginal 5 cm i na dworze wykonaj kilka rzutów takich z boku z nadgarstka z krótkiego ruchu lub spod brzucha zakładam , że plecionka w granicach PE 05 / 06 i jeśli ładnie lata , to nic tylko montować ... napisz jak odległość rantu szpuli od pierwszej 20 H np od dolnej części rantu przelotki .... powodzenia i brawa za odwagę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Porzucałem trochę; mepps 2 30m , 20 m spod siebie z rozbujanego na dłuższej lince (nie z boku) mepps 0 20m , 15 spod dorado 6gr 30m , 20 spod nielot 3,9 gr 25m , 15 spod siebie Ten nielot , lepiej leciał jak go delikatnie rzucałem, bo jak mocniej to skręcał i wyhamowywał. Plecionka PE 08 , cienkiej nie dowieżli... Odległość od ranu szpuli do pierścienia przelotki 580mm. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Blackstarpro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Witam u mnie ta odległość wynosi też 58 cm ta sama wielkość kołowrotka i pierwszej przelotki 20 H , jak wszystko lata zadowalająco czas na zbrojenie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Już tylko lakier..(albo aż...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Tylko ostrożnie z tym lakierem na szczytówce i omotki powinny być jak najkrotsze by nie generować masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Chłopaki, czy blank Suzuki RXF-12lb-662 spełni swoją funkcję jako sandaczówka (zbrojenie pod multiplikator) w zakresie 7-20g plus ES4”? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Chłopaki, czy blank Suzuki RXF-12lb-662 spełni swoją funkcję jako sandaczówka (zbrojenie pod multiplikator) w zakresie 7-20g plus ES4”? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkAbsolutnie nie. To kijek o głębszym ugięciu. Pod szczupaki idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Absolutnie nie. To kijek o głębszym ugięciu. Pod szczupaki idealny.Potwierdzam słowa Rafała. Mam 12lb z pazurem pod grubego (35 +) okonia. Sandaczy nie wcina. Pod szczupaczki bardzo fajna opcja. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ok, wracam zatem do planowanego wcześniej rozwiązania. Dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Pomyśl nad blankiem RXXF 14LB który już niedługo będzie dostępny.Po rozmowie z Skalkiem zamówiłem kija w ciemno z resztą nie pierwszego Ma mi obskoczyć sandacze i zastąpić Xtremke której ostatnio miałem dość przez ten pałowaty dolnik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Napisz coś więcej, jestem zaciekawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Rafał już ukręcił kija na Prototypowym blanku RXXF 14LB http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-107 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Cześć coś ostatnio wysypało kijkami na Suzuki RXF 4lb-602 w komisie. Dlaczego? Sam kupiłem i jestem zadowolony, na razie.Jaki pomysł dlaczego? W sumie od kiedy Kolega Rafał ukręcił mi kijek na 6lb sprzedałem wszystkie StC ( i póki co cieszę sie z decyzji) :-) pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Może koledzy się pomylili i myśleli, że na Suzuki rybki same do podbieraka będą wskakiwać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Sprzedają bo po co komu połamane wędki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 też tego do końca nie rozumiem:)z drugiej strony mój tez wylądował kiedys na giełdzie - zmieniłem wersję ze spina na cast:) szkoda było niszczyć stary, zrobiłem na nowym blanku... oba kijki super:) doszła 12-tka...a teraz myslę o tym 20lb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Może koledzy się pomylili i myśleli, że na Suzuki rybki same do podbieraka będą wskakiwać Cos w tym moze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Witam. Mam pytanie do szanownych kolegow odnośnie wyboru blanku gdyz ciezko mi wytypowac. Przeznaczenie to jigowanie glowkami o masie 3-5 gram + es 2 oraz 3 cale , do tego obrotowki nr 1 , nr 2 typy aglia , comet , long . Lowione będzie na wodzie o lekkim ciągu ( kanal do 3 m) oraz z lodki na rzece. Blank ktory wytypowalem to RXF 6 lb 662 i chcialem poznac opinie osob lowiacych tym kijem czy sie do tego nada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam. Mam pytanie do szanownych kolegow odnośnie wyboru blanku gdyz ciezko mi wytypowac. Przeznaczenie to jigowanie glowkami o masie 3-5 gram + es 2 oraz 3 cale , do tego obrotowki nr 1 , nr 2 typy aglia , comet , long . Lowione będzie na wodzie o lekkim ciągu ( kanal do 3 m) oraz z lodki na rzece. Blank ktory wytypowalem to RXF 6 lb 662 i chcialem poznac opinie osob lowiacych tym kijem czy sie do tego nada. PozdrawiamRXF-6lb-662 jak najbardziej się nada. Minimum dla niego to faktycznie główka 3g ale max wyższy niż potrzebujesz . 6lb-662 obsłuży na max 10g + 2-smukłe 3'. Do 5g + 2-3' wystarczył by RXF-4lb -601 (681) pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi