shavt Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Może ktoś pomoże. Blank opisany jako RXF-16LB-662 11-21g Poradzi sobie z obsługą wąskich 17cm gum na offsetach o łącznej masie około 28-30g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Mam taki, tylko dłuższy 2,40. Moim zdaniem sobie poradzi, realnie jest do 30 - max 35g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Spokojnie. Ciężarek 35g to jeszcze pełny komfort. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Czy posiada ktoś wędkę na blanku RXF-20LB-862. Mam w tej mocy casta ale krótszą wersję 228cm. Czy cw do 60g pozostaje ten sam jak w 228 czy może troszkę wiecej? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Lipca 2019 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Czy posiada ktoś wędkę na blanku RXF-20LB-862. Mam w tej mocy casta ale krótszą wersję 228cm. Czy cw do 60g pozostaje ten sam jak w 228 czy może troszkę wiecej? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaWszystkie długości zachowują się tak samo dotyczy to również realnego c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Wszystkie długości zachowują się tak samo dotyczy to również realnego c.w.To chyba się do Ciebie Rafał niedługo odezwę. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Z tym realnym wyrzutem to różnie bywa. 20lb suzuki opisane są do 41g ale z doświadczenia wiem, że ładnie, bez stresu, rzucusz 60g.@skalek-77 a wiesz może czy będą blanki suzuki 25 i 30 lb? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Marcin, mam od Skałka taki kij w spinie. Mi nie podszedł, bo za mocny. Chętnie się pozbędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Czy suzuki ma jakies fajne sandaczowe blanki dwuskladowe?Lekkie sandaczowanie z brzegu, glowki od 4-6 gr w gore, do 15-20max gram, dlugosc od 220 do 260?Jakoś tak ciągnie mnie w strone suzuki i szukam optimum by zbudowac cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Marcin, mam od Skałka taki kij w spinie. Mi nie podszedł, bo za mocny. Chętnie się pozbędę Ale który, 20 lb 86? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Ale który, 20 lb 86? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaTak Jest nawet w wątku. Taki z szachownica na rękojeści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Z tym cw to już tylko cast Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Czy suzuki ma jakies fajne sandaczowe blanki dwuskladowe?Lekkie sandaczowanie z brzegu, glowki od 4-6 gr w gore, do 15-20max gram, dlugosc od 220 do 260?Jakoś tak ciągnie mnie w strone suzuki i szukam optimum by zbudowac cos.Z Suzuki pod sandałka do jigowania to tylko seria RXXF czyli jedno składy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Z tym realnym wyrzutem to różnie bywa. 20lb suzuki opisane są do 41g ale z doświadczenia wiem, że ładnie, bez stresu, rzucusz 60g.@skalek-77 a wiesz może czy będą blanki suzuki 25 i 30 lb? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaDlatego napisałem o realnym c.w a nie tabelkowym. W tym przypadku faktycznie kijek o mocy 25lb ( a nie 20lb )do 41g radzi sobie z ciężarkami 55-60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Z Suzuki pod sandałka do jigowania to tylko seria RXXF czyli jedno składy. Dzięki, to niestety będę musiał odpuścić Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Tak Jest nawet w wątku. Taki z szachownica na rękojeściMożna prosić o namiar na post zawierający zdjęcie.(numer/data?)Widziałem kiedyś tą "szachownicę",a teraz nie mogę odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Można prosić o namiar na post zawierający zdjęcie.(numer/data?)Widziałem kiedyś tą "szachownicę",a teraz nie mogę odszukać.Moja jest tu: http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Czy ktos cos powie/opowie o blanku RXSJ 3oz ( moze ktos ma spina na takim blanku ) ( ew. 4oz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Witam, Poszukuję blanku lub gotowca do dosyć nietypowych zastosowań, a mianowicie chodzi o łowienie boleni na twitching, nieduże poppery oraz powierzchniowe ołówki typu np Illex Chubby Pencil. Zależy mi na tym, żeby wędka była krótka (najlepiej <190cm), preferowany jednoskład, lekka, dobrze rzucała małymi ciężarami, ale jednocześnie żeby nie klękała podczas podszarpywania wobków +/- 7cm. Max co planuję używać to twitche i poppery do 7cm i +/- 8g masy. Kijek będzie budowany pod 2 konkretne łowiska. Pierwsze to średnia, uregulowana nizinna rzeka z wolnym uciągiem. Łatwa technicznie. Drugie łowisko to trochę mniejsza, dzika nizinna rzeka ze średnim uciągiem, ale za to z dużą ilością powalonych drzew, podtopionych krzaków i tym podobnych podwodnych przeszkód, tak więc blank musi mieć zapas mocy, żeby w razie czego rybkę 70+ zatrzymać w miejscu. Po przeczytaniu całego wątku i kilku innych wstępnie mój wybór padł na Suzuki. Zastanawiam się tylko, który model będzie lepszy do moich zastosowań. RXF-6LB-601 czy RXF-8LB-661 przycięty o kilka cm? A może coś innego? Panowie pomóżcie, bo mam mętlik w głowie i spać nie mogę po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 RXF-8lb-661 będzie jak najbardziej ok. Ten 6lb będzie za słaby. Bolka 70cm nie łatwo będzie zatrzymać szczególnie, że kijek bardzo krótki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dzięki za odpowiedź!Właśnie tego się obawiałem... ale zapas musi być. W ubiegłym roku na łowisku nr 2 życiowy bolo rozprostował mi kotwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dzięki za odpowiedź!Właśnie tego się obawiałem... ale zapas musi być. W ubiegłym roku na łowisku nr 2 życiowy bolo rozprostował mi kotwice http://jerkbait.pl/topic/6215-pracownia-pstrągman/?p=2630845 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziękuję za propozycję, ale...1. Dwuskład (chociaż na to mógłbym przymknąć oko)2. Zdecydowanie za długi3. Suzuki już i tak mocno nadwyręża mój budżet, a co dopiero boron 4. Waga - borony znacznie cięższe, a przy powierzchniowych ołówkach nadgarstek cały czas w ruchu Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez lukasz_c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 To zostaje jeszcze seria PHENIX M1 np. MXS69L 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Aaa przepraszam, właśnie spojrzałem, że mają również w ofercie monoblank 6'0"Jest to jakaś opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi