chlodnica Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Dzięki Rafał.W takim razie wysyłam priv... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Kijek u Rafała zamówiony... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Kijek u Rafała zamówiony... Najlepsze wyjście,jak proces decyzyjny jest szybki.Przy rozbieraniu tematu na czynniki pierwsze za wiele pierdołów póżniej do głowy przychodzi... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Najlepsze wyjście,jak proces decyzyjny jest szybki.Przy rozbieraniu tematu na czynniki pierwsze za wiele pierdołów póżniej do głowy przychodzi... Andrzeju,zaliczam się do grupy osób szybko decyzyjnych...Jakoś tak przez życie wychodzi mi to na dobre... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Potrzebuje jakiejś szerszej opinii na temat rxsj. Wprawdzie miałem 3oz w ręku ale to trochę mało. Fajnie się ładuje i rzuca nielotami i ciągnie obrotówkę xxl. Głównie łowię z toni albo na bardzo płytkim więc nie potrzebuję blanku do opadu. Jak z czulością w tych blankach?3oz max cw 70/80g to chyba max?4oz i 5oz jak to wypada?Jest jeszcze jakaś suzi do 100g?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Potrzebuje jakiejś szerszej opinii na temat rxsj. Wprawdzie miałem 3oz w ręku ale to trochę mało. Fajnie się ładuje i rzuca nielotami i ciągnie obrotówkę xxl. Głównie łowię z toni albo na bardzo płytkim więc nie potrzebuję blanku do opadu.Jak z czulością w tych blankach?3oz max cw 70/80g to chyba max?4oz i 5oz jak to wypada?Jest jeszcze jakaś suzi do 100g?Dzięki3oz. to max 50g4oz max 70g 5oz max 90- 100g.Wszystkie modele zachowują się tak samo jeżeli chodzi o ugięcie.Jeżeli chodzi o czułość to bardzo wysoka półka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jest opcja na Dolnym Śląsku organoleptycznie powyginania RXXF-18LB-701? Jak ktoś ma to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Panowie, ten temat jest bogaty juz w rozne opinie. Szukam odpowiedniego narzedzia do lowienia pstragow w gorskich potokach. Szukam kija krotkiego 6 lub 6' 6. Znalazlem 3 ktore by mnie interesowaly, Suzuki 4 i 6 lb 601 lub 8 lb 661. Szukam precyzyjnego narzedzia do lowienia przede wszystkim na woblery z pradem typu minnow 6 i 7 cm, executor 5 i 7 cm oraz Fanatic 7. Ktory z podanych kijow bedzie najodpowiedniejszy? Czy 6 lb poradzi sobie z takimi wabiami czy juz trzeba celowac w 8 lb. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Ten 8 to jest do 12 lb / 11 gramów z pewnością lepiej poradzi sobie z tymi większymi woblerami executor 7 cm / Fanatic 7 cm i jeśli Twoja uwaga o łowieniu z prądem jest bardzo istotna , to raczej wybrałbym tego 6lb do 7 gramów.Ten ma realnie 8 lb mocy . Ja do łowienia po łuku i pod prąd używam 702 6 i wystarcza ( używam rapala orginal 7 cm i P.G. ca 6 cm ) . Do łowienia z prądem używam czegoś delikatniejszego do rapali o. 5/7 cm i bassara 70sp/56 sp.Mam też 762 8 /11 g. i jeszcze nie było potrzeby zabierać na pstrągi na dziką wodę .Obsługuje szczupaka na lekko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Mam tego 8lb661, twitch to tak bardziej 7-9cm moze do 10cm. Zdecydowanie pod ryby 40+ jak dla mnie to taki szczupak/sandacz na lekko. Jak kolega wyzej pisze to zdecydowanie 6lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Panowie, ten temat jest bogaty juz w rozne opinie. Szukam odpowiedniego narzedzia do lowienia pstragow w gorskich potokach. Szukam kija krotkiego 6 lub 6' 6. Znalazlem 3 ktore by mnie interesowaly, Suzuki 4 i 6 lb 601 lub 8 lb 661. Szukam precyzyjnego narzedzia do lowienia przede wszystkim na woblery z pradem typu minnow 6 i 7 cm, executor 5 i 7 cm oraz Fanatic 7. Ktory z podanych kijow bedzie najodpowiedniejszy? Czy 6 lb poradzi sobie z takimi wabiami czy juz trzeba celowac w 8 lb. Z gory dziekinawet 4lb powinien dac rade przy łowieniu z pradem... przy słabszym nurcie bez problemu również pod prąd... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A ja mam 4lb i nie zdecydowalbym sie nim lowic 7cm woblerem pod prad w gorskiej rzece 6lb powinno byc ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A ja mam 4lb i nie zdecydowalbym sie nim lowic 7cm woblerem pod prad w gorskiej rzece 6lb powinno byc ok.pytanie dotyczy łowienia z prądem i nie w dużej rzece... problemem przy łowieniu pod prąd jest opór stawiany przez przynętę - jesli wobler ma mały ster to bez problemów nawet 10-tka... 4lb bez problemu poradzi sobie z wyrzutem do 10g na średnie odległości... przeciążona, mocno ugieta wędka sprawia, że zacięcie jest mało komfortowe - ale łowic się da... jak założysz żyłkę to wyjmiesz nawet 50+ z zakrzaczonych miejscówek - ryba wychodzi do powierzchni i młynkuje, raczej nie spada... na plecionce już solidnie walczy, ale niestety jest sporo spadów... żeby wykorzystać moc blanku przelotka wejściowa powinna być blisko kołowrotka, robi się niestety załamanie linki na wejściu... jakoś nie stwierdziłem spadku zasięgu rzutów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 @czarny1No nie wiem ja mam inne odczucia co do 4lb. Oczywiscie zdazy mi sie zalozyc cos 10g, ale kij jest przeciazony. Tak samo wobler 7cm to za duzo. Co do zaciec to nie mam z tym problemow, spadow tez jest jak na lekarstwo. Amortyzacja jest fenomenalna, uzywam plecionki z dokreconym hamulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Aktualnie czekam na kijek na blanki 601 6lb i będzie on przeznaczony dokładnie pod takie łowienie o jakim piszecie: wobki do 7cm prowadzone pod prąd i z prądem, twitch, ogólnie wobki od 3 do 8 gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 pytanie dotyczy łowienia z prądem i nie w dużej rzece... problemem przy łowieniu pod prąd jest opór stawiany przez przynętę - jesli wobler ma mały ster to bez problemów nawet 10-tka... 4lb bez problemu poradzi sobie z wyrzutem do 10g na średnie odległości... przeciążona, mocno ugieta wędka sprawia, że zacięcie jest mało komfortowe - ale łowic się da... jak założysz żyłkę to wyjmiesz nawet 50+ z zakrzaczonych miejscówek - ryba wychodzi do powierzchni i młynkuje, raczej nie spada... na plecionce już solidnie walczy, ale niestety jest sporo spadów... żeby wykorzystać moc blanku przelotka wejściowa powinna być blisko kołowrotka, robi się niestety załamanie linki na wejściu... jakoś nie stwierdziłem spadku zasięgu rzutów:)Rozumiem. Moje spostrzezenie bylo ogolne i raczej odnosilo sie generalnie do parametrow uzytkowych kija sugerowanych przez producenta blanku. Moje Suzuki zbudowalem z mysla o lowieniu okoni na miekkie przynety do masy calkowitej ok.5g (czyli gorna granica wskazana przez producenta) - i tu kij spisuje sie znakomicie. Nie wyobrazam sobie natomiast, ze przeladowuje ten blank do 200% normy - szkoda wedki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Aktualnie czekam na kijek na blanki 601 6lb i będzie on przeznaczony dokładnie pod takie łowienie o jakim piszecie: wobki do 7cm prowadzone pod prąd i z prądem, twitch, ogólnie wobki od 3 do 8 gram. I to będzie strzał w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 szykują się nowości na 2020:https://www.facebook.com/BestRodsCenter/photos/pcb.1182348221955343/1182346395288859/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Rozumiem. Moje spostrzezenie bylo ogolne i raczej odnosilo sie generalnie do parametrow uzytkowych kija sugerowanych przez producenta blanku. Moje Suzuki zbudowalem z mysla o lowieniu okoni na miekkie przynety do masy calkowitej ok.5g (czyli gorna granica wskazana przez producenta) - i tu kij spisuje sie znakomicie. Nie wyobrazam sobie natomiast, ze przeladowuje ten blank do 200% normy - szkoda wedki zwykle łowię woblerkami 8,5cm i ok. 5g, ale jak nic nie bierze to przerzucam wszystko co jest w pudełku... również te większe... też byłem zaskoczony, kijek naprawdę bezproblemowo rzuca 10g woblerem... w małej pstrągowej rzeczce da się na niego lowić... z drugiej strony przy prowadzeniu w poprzek mocnego nurtu w większej rzece był za słaby do agresywnego woblerka o długości 4,5cm:)te wędki mają bardzo duży zapas mocy, na 100% można holować przy zblokowanym hamulcu na dobrej jakości żyłce 0,20 - wędka wytrzyma jej zerwanie, oczywiście jeśli jest prawidłowo uzbrojona...ps. miałem w spinie, teraz uzywam drugiej zbrojonej pod multika:) oba blanki w zasadzie identyczne, mimo kilku lat odstępu w zakupie...ps2. 6lb będzie na pstragą chyba lepsza:) zwłaszcza przy łowieniu pod prąd:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Rozumiem. Moje spostrzezenie bylo ogolne i raczej odnosilo sie generalnie do parametrow uzytkowych kija sugerowanych przez producenta blanku. Moje Suzuki zbudowalem z mysla o lowieniu okoni na miekkie przynety do masy calkowitej ok.5g (czyli gorna granica wskazana przez producenta) - i tu kij spisuje sie znakomicie. Nie wyobrazam sobie natomiast, ze przeladowuje ten blank do 200% normy - szkoda wedki Jak najbardziej rozumiem podejście,też nie lubię przeciążać kijów.Aczkolwiek jeśli chodzi o Suzi 4lb 681 PRO,to moim zdaniem te górne 5g.trzeba spokojnie potraktować jako ciężar główki czy czebu i spokojnie dołożyć 3" gumki.Ja zacząłem od smuklaków typu Keitech ES,pózniej zakładałem nawet tłustsze 3"gumy do 4,5g.obciążenia.Natomiast co do wobków to mam wrażene że twitche z małym sterem jak najbardziej.Coś z większym sterem pracującego agresywniej sprawi że szczyt już klęknie,zwłaszcza przy naporze jakiegoś nurtu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Co to będzie za blank s-2101-3lb-682 (rxf) , jest na tym zalinkowanym zdjęciu.Zaintrygowało mnie to 3lb w środku, bo jeśli dobrze rozumuje to..... Wie coś może ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Siema jaki blank polecicie pod grubsze oksy ew lekki sandacz który by ogarniał do 14g+ wąskie gumy do 10cm? Koniecznie jednosklad i dł 213cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Siema jaki blank polecicie pod grubsze oksy ew lekki sandacz który by ogarniał do 14g+ wąskie gumy do 10cm? Koniecznie jednosklad i dł 213cmhttps://sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-RXXF-Extra-Fast%2C-jednoczesciowe-/1357Przyjrzyj się tym blankom. U Skałka jest sporo realizacji, więc warto tam zajrzeć i poczytać opisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Panowie rxxf 18lb ile górą komfortowo obskoczy - chodzi o większe gumy na lekkich główkach. W twitchu 11-13cm równie dobrze sobie poradzi czy słabsza siostra lepsza? Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Panowie rxxf 18lb ile górą komfortowo obskoczy - chodzi o większe gumy na lekkich główkach. W twitchu 11-13cm równie dobrze sobie poradzi czy słabsza siostra lepsza?35g daje radę z guma typu Keitech 4-5” Słabszy da radę twitchom 11-13. Mocniejszy obsłuży za to Kanatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi