Żbiku Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Ponownie wraca wybór lekkiego kijka pod pstrągi. Moim głównym „narzędziem” jest 10lb Lamiglas G1000 ale szukam czegoś pod lzejsze łowienie. Przynęty to woblery typowe pod twitcha, przeważnie 4-6cm (Megabass X-70 to już sporadycznie), gumki ES2-3”, worm, little spider na główkach 2-3g, obrotówka 1, max 2. Łowienie w 99% przynetami sprowadzanymi z prądem, stad opór znacznie mniejszy. Celuje w kij o dlugosci max 6’0” i koniecznie 2-skład. Moc 6lb, ew 8lb. Czy Suzuki RXF-4lb-602 będzie dobrym pomysłem? Czy celować jednak w RXF-6lb-602? Wolałbym coś odrobine krótszego ale nie idzie takiego znaleźć. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 4lb spokojnie poradzi sobie z woblerami i gumami... nie łowiłem na obrotówki, ale dwójki raczej na pewno nie pociągnie, zwłaszcza pod prąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Z prądem pociągnie bez problemu.Blaszka blaszcze nie równa ale Aszychminki,Piotra Lipca blaszki nr.2 bez wysiłku.Tylko że ja mam wersję 1PC a to dwa kawałki zawsze się trochę różnią.W gumach to 4g z wąska 3" max komfortu.Przełowiłem tymi kijkami trzy sezony i dalej jestem w 4lb zakochany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Witam.Czy ktoś może porównywał blanki suzuki rxf-3lb-762 pro i "zwykły"Chodzi o odczucia w łowieniu, nie o tabelkowe różnice.Konkretnie chodzi o obsługę mikrowobków czyli tzw nielotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Pro w porównaniu do standard odczuwalnie szybszy. Reszta dokładnie to samo. To są te same blanki tylko pro jest nieszlifowany i nielakierowany a standard po oszlifowaniu ma położona warstwę lakieru. I przez to ( dodatkowe 3-4g lakieru) jest trochę wolniejszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 OkDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Lowie suzuki 4lb od 3 sezonow.. co roku mnie ten kij zaskakuje. Obecnie wyjezdzaja na niego sandacze do 50cm Nie zebym tak lowil.. po prostu uwziely sie na 5g+keitech 2.5 cala i sposob prowadzenia daleki od sandaczowego mocnego podbijania Ten kij jest niesamowity. Po paru takich przylowach zmieniam na Justace 662M ale.. zeby sandacze wcinal to naprawde pod wrazeniem jestem bo to dosc miekki blank w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalus95 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam chłopaki, orientuję się ktoś odnośnie blanku RXF-20LB-701 14-41cw 16-26lb do ilu gram faktycznie ogarnie przynęty? Kolega ma do 11g pod casta i rzuca spokojnie przynętami 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Witam chłopaki, orientuję się ktoś odnośnie blanku RXF-20LB-701 14-41cw 16-26lb do ilu gram faktycznie ogarnie przynęty? Kolega ma do 11g pod casta i rzuca spokojnie przynętami 20g. Blanki RXF-20LB-xxx pociągną górą ciut więcej, tak łącznej masy 50-55 gram. Edytowane 30 Lipca 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Potwierdzam 55gr ogarnia bez problemu, pomyśl nad wersją 2.4 m (802) Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Potwierdzam 55gr ogarnia bez problemu, pomyśl nad wersją 2.4 m (802) Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaZ tym 55g bez problemu to bym nie przesadzał. 50 g to max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Da radę 55g, od 2 lat rzucam pigiem juniorem 20 cm ważącym 50g z główkami 10g i nic się dzieje. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ja bym już pigiem 20 cm z główką 10g nie rzucał.Dać to się pewnie da. Ale jak Ci kijek w końcu strzeli to nie będzie można powiedzieć, że sam pękł i ,że nie wiadomo czemu. Jak to w większości przypadków bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jaki polecicie blank ze stajni Suzuki do łapania z brzegu pod okonia, zakres przynęt 3-8g. Coś dłuższego, minimum 2,4m do 2,6m. Czy są w ogóle dostępne takie długości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jaki polecicie blank ze stajni Suzuki do łapania z brzegu pod okonia, zakres przynęt 3-8g. Coś dłuższego, minimum 2,4m do 2,6m. Czy są w ogóle dostępne takie długości?? Jesli dlugosc ma miec związek z odlegloscia rzutu to suzuki RXF 2-6lb rzuca na kosmiczne odległości 3-5g + keitech 2 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Nie chodzi o długość rzutu tylko podejście na rzeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 To w omawianej długości , do omawianych przynęt z suzuki na ten moment nic nie dostaniesz , tylko krócej 702 6 do 7 g i 762 8 do 11 g .Wypada coś poszukać z innych blanków ...nieco krótszy 7'6' Matagi SS LL mogęsubiektywnie polecić 3-8 g plus 3-4" ES ....do łowienia okoni ok , a i z przyłowem szczupaka sobie poradzisz ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jaki polecicie blank ze stajni Suzuki do łapania z brzegu pod okonia, zakres przynęt 3-8g. Coś dłuższego, minimum 2,4m do 2,6m. Czy są w ogóle dostępne takie długości??Do przynęt 3-8g to model RXF-6lb. czyli ośmio funtówka opisana do 7g realnie 10g. A te najdłuższe są w 2,13m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Do przynęt 3-8g to model RXF-6lb. czyli ośmio funtówka opisana do 7g realnie 10g. A te najdłuższe są w 2,13m.No jeśli chodzi o długość trochę mało, muszę w takim razie w innych blankach pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Witam RXF 5LB 702-Pro 1-6cw 3-7LB 213 pod jakie przynęt na spokojnie? Kajtki 3" na głowce 3-4 g pociągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Śmiało da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Witam RXF 5LB 702-Pro 1-6cw 3-7LB 213 pod jakie przynęt na spokojnie? Kajtki 3" na głowce 3-4 g pociągnie? Takie rzeczy ogarnia RXF-4lb-681-PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Przymierzam się do zbudowania kijaszka na blanku Suzuki, tylko nie wiem którego wybrać na pewno wersja PRO, tylko 1-5, 1-6, bądz 7gram i to jest powazny dylemat, chciałbym połowić drobno, a zarazem bezproblemowo obsługiwać gumy pokroju kajtków 3" na główkach do 4g. Kijek Pod jeziorowe okonie i pstrągi na lekko, czyli jakaś obrotówka w rozmiarze 2, wahadełko i twitch. Edytowane 29 Września 2020 przez michalG195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mam 4lb681pro i jak kolega wyzej pisal spokojnie 4g+3kajtek ogarnia. 3g+3cale cannibal lowilem. Ja w zyciu nie zmieniam tego kija na inny. Byle bys dal torzeit i bedziesz pan zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Czy ten blank 762 pro 3lb.poradzi sobie z braniem i holem klenika na pół metra w nurcie np. Sanu? Bo mocno zastanawiam się nad zakupem( przyłowy typowo Sanowe poniżej Leska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi