rafal_LBN Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 RXXF 18lb extra fast nada sie jako szczupakówka do średnich gum (30-40g łącznej masy) czy za szybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 RXXF 18lb extra fast nada sie jako szczupakówka do średnich gum (30-40g łącznej masy) czy za szybki?Maksymalnie 30g dla tego blanku. RXXF jest ok pod względem szybkości ale RXF pod szczupaka jest lepszy. Mam oba i pod szczupaka uzywam serii RXF do 21 i 42g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Czy ten blank 762 pro 3lb.poradzi sobie z braniem i holem klenika na pół metra w nurcie np. Sanu? Bo mocno zastanawiam się nad zakupem( przyłowy typowo Sanowe poniżej Leska) CześćMam ten blank od roku, używam go do zabawy z białorybem i okoniami na lekko z płytkich zbiorników. Parę razy łowiłem nim na lekko klenie na Rabie. Ryby pod 50 cm w nurcie to dla niego za dużo. Oczywiście da się je wyholować, ale już przy rybie 40+ kijek oddaje wszystko co może zaoferować i brakuje mocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dzięki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Chłopy, myślę nad pewnym projektem- kij boleniowy na wiślane łódkowo - brzegowe łowy. Obecnie temat ogarniam ES86MHF2 ale wpadł mi w oko RXF 16lb 862 - czy to będzie dobry wybór? Przynęty to wszelkiej maści woblery boleniowe zarówno powierzchniowe, sterowe i bezsterowe oraz ES 4 - 4.5" na 10-20g max. Łowisko wiadomo, Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Chłopy, myślę nad pewnym projektem- kij boleniowy na wiślane łódkowo - brzegowe łowy. Obecnie temat ogarniam ES86MHF2 ale wpadł mi w oko RXF 16lb 862 - czy to będzie dobry wybór? Przynęty to wszelkiej maści woblery boleniowe zarówno powierzchniowe, sterowe i bezsterowe oraz ES 4 - 4.5" na 10-20g max. Łowisko wiadomo, Wisła.Nie idź tą drogą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 A to dlaczego? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 A to dlaczego? Chociażby dlatego że te 20g to wciąga nosem tak jest niedoszacowany, raczej jako szczupakowy. Jest dużo lepszych i tańszych pozycji z których będziesz bardziej zadowolony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Sądziłem że będzie ciut słabszy i głębiej pracujący niż elita którą bardzo przyjemnie łowi mi się bolenie z łódki, w przedziale 50-80+. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Sądziłem że będzie ciut słabszy i głębiej pracujący niż elita którą bardzo przyjemnie łowi mi się bolenie z łódki, w przedziale 50-80+. Przerobiłem elitki, suzuki a zostały cd xls i blue rapid i te polecam zwłaszcza xls który jest dla mnie majstersztykiem???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Który konkretnie XLS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Który konkretnie XLS?2,44 8-32 17lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Sądziłem że będzie ciut słabszy i głębiej pracujący niż elita którą bardzo przyjemnie łowi mi się bolenie z łódki, w przedziale 50-80+. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPopytaj o Dialunę 2,6m do 28g. To starszy model. Moim zdaniem zasługuje na uwagę. Edytowane 7 Listopada 2020 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Z tych wszystkich opisów i opinii tu przeczytanych to pod moje łowienie (od 1.5gr. główki do 4gr+ guma bez własnej pracy) to chyba blank 3 lub 4 lb? Mam pytanie bo zależy mi na 2 składzie czy są takie blanki na rynku w Polsce (3 lub 4lb) w dlugosciach od 182 do 213cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Z tych wszystkich opisów i opinii tu przeczytanych to pod moje łowienie (od 1.5gr. główki do 4gr+ guma bez własnej pracy) to chyba blank 3 lub 4 lb?Mam pytanie bo zależy mi na 2 składzie czy są takie blanki na rynku w Polsce (3 lub 4lb) w dlugosciach od 182 do 213cm? https://sklep.brc.com.pl/pl/c/SUZUKI-BLANKS-JAPAN/175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Czyli ten blank jest w 2 częściach? Ponieważ na niektórych blankach na tej stronie jeżeli jest monoblank to jest napisane " jednoczęściowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Nie ten jest 1 częściowy według mnie te końcówki 681 to znaczy czy jedno czy dwu częściowy ta ostatnia cyfra jak jedynka to jednoczęściowy jak 2 to dwu. Tak to rozumiem bynajmniej. Jeżeli kolego wejdziesz dalej to tam jest pcs taki skrót i to też znaczy ile części Edytowane 20 Grudnia 2020 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dokładnie tak jest . Ostatnia cyferka w opisie oznacza ilość składów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Chłopy, myślę nad pewnym projektem- kij boleniowy na wiślane łódkowo - brzegowe łowy. Obecnie temat ogarniam ES86MHF2 ale wpadł mi w oko RXF 16lb 862 - czy to będzie dobry wybór? Przynęty to wszelkiej maści woblery boleniowe zarówno powierzchniowe, sterowe i bezsterowe oraz ES 4 - 4.5" na 10-20g max. Łowisko wiadomo, Wisła. Jeżeli szukasz kijki pod bolki, czyli raczej przynęty twarde ewentualnie gumy ciągane z wolniejszym jigowaniem to Suzuki RXF będzie idealnym wyborem. Z tym, że model RXF-16lb jest wyjątkowo źle opisany. c.w do 21g można włożyć między bajki. Blank ten obsługuje komfortowo 35g. Więc to raczej taka mocniejsza boleniówko szczupakówka. Chociaż guma 4,5" + 20g ołowiu to pewnie będzie blisko tego ciężaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Z tych wszystkich opisów i opinii tu przeczytanych to pod moje łowienie (od 1.5gr. główki do 4gr+ guma bez własnej pracy) to chyba blank 3 lub 4 lb? Mam pytanie bo zależy mi na 2 składzie czy są takie blanki na rynku w Polsce (3 lub 4lb) w dlugosciach od 182 do 213cm?Matagi TR60 SuperTrout 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Matagi Big Pond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Matagi TR60 SuperTrout Super Trout to dla mnie max 3gr i niewielka gumka. Więcej rzuci, ale szczyt przy podbiciu już za bardzo klęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 to może Suzuki RXF-4lb-602 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asper Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 to może Suzuki RXF-4lb-602 ?Również polecam. Świetny blank, nie boi się dużych przyłowów przy czym spełnia w pełni oczekiwania kolegi „Kluson”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Troche poczytałem w/w wątek i nie nalazłem nic o długich blankach suzuki ....Podobno niedostępne,a kije nad wodą na blankach 290cm już są ...ocb ? Sa już dostępne gdzieś u nas w PL ? Czy trzeba szukac po za naszymi granicami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi